nedeľa 29. decembra 2013

Aby v zime naše pery netrpeli...

Som čistý blázon do balzamov na pery a môže za to moja mama. Ako decko som večne lietala niekde po vonku a domov došla s perami, neraz popraskanými až do krvi. Vtedy nastúpil pravý rodičovský teror a naháňanie po byte s pomádou zvanou "hrozienková masť". Skutočne si nepamätám, prečo som mastné pery tak neznášala, keď dnes bez nich ani nezaspím! Za tie roky som si vybudovala celkom slušnú závislosť! :)
Moja aktuálna zbierka balzamov na pery obsahuje:



V drvivej väčšine prípadov ide o vianočné darčeky, len dva z nich som si zaobstarala sama. Ako vidno, preferujem jednu značku, ale rada skúšam aj akékoľvek novinky.
Ochrana pier je obzvlášť v tomto zimnom /ne/čase veľmi dôležitá. Pokožka pier neobsahuje žiadne mazové žľazy a teda je plne odkázaná na našu pomoc zvonka.  Údajne sa skutočne dá vypestovať závislosť od rôznych pomád a mastičiek na pery - ak áno, ja ju určite mám, ale vôbec sa nesťažujem! :D Prejavovať sa má extrémnym vysúšaním pier, keď nie sú práve "namazané" /čestne prehlasujem, že mne sa vysúšanie fakt nemá kedy prejaviť! :D/.
Kvôli hygiene uprednostňujem tyčinkové balzamy pred tými v téglikoch. Naozaj sa nedá paprať v tégliku vždy len s umytými a vydezinfikovanými rukami a predstava, že by som tam vopchala neumytý prst, ma dosť traumatizuje :).
Rovnako ma traumatizujú aj všetky tónovacie balzamy na pery /bez ohľadu na to, či sú v tyčinke alebo nie :)/, ktoré vám zababrú pery do odporno-cyklámenovej machlenice, prípadne v mŕtvolnom podtóne vybielia.
Balzamom na pery som na blogu už venovala zopár recenzií. Ak sa pozriem na značky, najradšej svoje pery rozmaznávam zrejme balzamami od Yves Rocher. Nielen, že super  účinkujú, majú tiež k dispozícii širokú škálu skvelých vôní a navyše sú v ponuke za priaznivú cenu. Už teraz sa trasiem na tohtoročné limitky, s ktorými sa na stránkach môjho blogu ešte určite stretnete! Nikdy ale nepohrdnem ani Weledou Everon /na fotke v popredí/, ktorú zbožňujem presne kvôli týmto vlastnostiam - s výnimkou ceny. 
Naopak, balzamy značky Balea sa u mňa objavujú viac-menej len omylom. Moje skúsenosti s nimi sú naozaj zlé, ale občas sa stane, že neodolám novej vôni alebo výhodnému nákupu ;). A kdesi v strede medzi nimi sú Labellá - nie najhoršie, ale zas ani žiadny zázrak...
Na záver pripojím otrepanú, ale naozaj fungujúcu radu. Kto chce mať pery krásne hladké, vždy po umývaní zubov zľahka prebehnite kefkou aj pery. Ja to tak robím už roky rokúce, takže viem, o čom hovorím ;).
A čo vy a balzamy na pery? Ak máte nejaké tipy, sem s nimi, rada vyskúšam! ;)

4 komentáre:

  1. Krásna zbierka :) Najviac sa mi páčia Yves Rocher limitované edície, sú dokonalé :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ďakujem! :) Veľmi som zvedavá na tie vône...

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Môj oblúbený z týchto je citrónové labello. Veľmi mi vyhovuje

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mne sa tiež páčil, ale teda poznám aj zaujímavejšie značky než Labello... Mimochodom, tie na fotke od Yves Rocher som ešte stále nemala kedy vyskúšať :)

      Odstrániť

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...