pondelok 6. januára 2014

Avon Podkladový očný tieň, 3 g, cena 5,50 eur

Najradšej píšem recenzie na výrobky, ktoré vlastním asi tak deň. Hovorí sa tomu záchvat prvotného nadšenia a znamená to len jediné - výrobok ma doslova a dopísmena odrovnal a ja sa už nemôžem dočkať, kedy sa o svoj objav podelím s vami, mojimi čitateľkami. 
Podobne to bolo aj v prípade tohto výrobku. A keďže som sa na stránkach tohto blogu dekoratívke ešte nevenovala, premiéru veľmi rada venujem tejto báze pod očný tieň.

Niežeby som po svete behala ako ma pánbožko stvoril /teraz nemám na mysli niečo v štýle cisárových nových šiat :)/, ale líčenie a veci podobné sú pre mňa tak trochu malou neznámou. Zvyčajne si vystačím s riasenkou a kvapkou make-upu, dokonca raz za čas nemám problém dostaviť sa medzi ľudí aj bez tohto minima. Ale keď sa mi zadarí ráno ušetriť 5 minút času, rada šupnem na oči aj nejaký ten očný tieň.
Momentálne mám to šťastie, že vlastním pomerne "bezproblémové" očné tiene, ktoré nemajú vo zvyku po pár hodinách zliať sa do čiarok na mojich viečkach. Ale poznáte to - aj ten najsamlepší očný tieň po pár hodinách má ďaleko od dokonalosti pôvodného nalíčenia.


V žiadnom prípade sa nechcem tváriť, že táto báza pod očný tieň je mojím objavom. Čítala som na ňu viaceré recenzie a hoci som zo začiatku podobné veci pokladala za zbytočné vyhadzovanie peňazí, ódy niektorých blogeriek ma na ňu dostatočne namotali. A tak, keď som ju v poslednom katalógu uvidela za krásnych 2,90, rozhodla som sa, že viac nebudem odolávať! ;)
Balenie je naozaj maličké a rozkošné. To čudo vnútri je hustej, penovo-krémovej konzistencie, nevonia nijako /ved to by už len bolo, aby báza na oči voňala!/ a na mojej ruke vyzerá asi takto:


No a keď ju rozotriem, výsledok je:


... no dobre, na prvý pohľad žiadny! :D Ale o to predsa ide - hoci je na balení vyznačený aj "farebný" odtieň light beige, báza viečko v podstate len zmatní a tento podklad má umožniť tieňu, aby na ňom hodiny a hodiny vydržal v neporušenom stave. 
A aké bolo moje prekvapenie, keď to naozaj tak bolo! Bázu som naniesla ráno a večer, po maximálne stresujúcom dni, strávenom blúdením po istom obchodnom dome s bytovým zariadením, boli moje oči stále "ako nové"! Viečko bolo pekné matné, bez akýchkoľvek stôp po mastnote a tiene sedeli presne tam, kam som ich ráno "usadila". Podotýkam, že používam len klasické "práškové" očné tiene, celkom by ma zaujímalo, ako spolupracuje báza trebárs s tými krémovými.
Čo sa zloženia týka, žiadne terno to, prirodzene, nie je. Parabény a silikón sú samozrejmosťou, k dobru môžem prirátať akurát bambucké maslo a výťažok z kamélie. Tak ale snáď to žiadna pohroma nebude ;).
Asi ste si všimli, že som bázu fotila na svojej ruke a nie na viečku :). Ak raz prídem na to, ako si odfotiť sama moje ctené oko, sľubujem, že sem fotky pridám. Ale zatiaľ sa budem nerušene vytešovať z tohto môjho malého "objavu"! ;)

plusy:          účinok!!!
mínusy:      no, zasa raz niečo navyše na mojej tvári... :)

celkové hodnotenie: 10/10

- claire -

4 komentáre:

  1. Tento podkladový tieň patrí k tým najlepším, aké som mala :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. jj, súhlasím... Dokonca si trúfam tvrdiť, že je to celkovo asi najlepší výrobok tej značky, cena nepatrná a kvalita eňo-ňuňo! :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Určite vyskúšam aj ja :o)
    R.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. :) pokiaľ nechytíš nejakú neplánovanú alergickú reakciu, určite neoľutuješ! ;D

      Odstrániť

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...