sobota 19. apríla 2014

Deň prvý

/... no, tak úplne prvý zas nie, ale prvý s novou hlavičkou. Takže znovu:/
Deň prvý. Začínam mať záľubu v písaní negatívnych recenziíí. 
Ehmmmm, noooooo, odkiaľ začať... Od katalógového výrobku za pár "šúp" všeobecne nemožno veľa očakávať, ale to mi nezabráni skúšať. Občas totiž motyka vystrelí a podarí sa nájsť vecičku, ktorá naozaj stojí za to. Prípad lícenky, o ktorej sa dnes zmienim, to ale rozhodne nebude!
Lícenka Color Trend od Avonu.

Avon má vo svojom portfóliu niekoľko farieb na líčka, ja ale verím tomu, že som vyskúšala tú najhoršiu z nich /určite najlacnejšiu - "akciová" cena cca 3 eurá/ a zvyšné kúsky sú na tom aspoň o málo lepšie.


Nad lícenkou som rozmýšľala dlhšie. Odtieň Flora /tuším tak nejako/, jediný, v ktorom je farba na líčka k dispozícii, sa mi videl na obrázku brutálne oranžový, ale tak - žiadna novinka - katalógy vedia občas slušne skresľovať. A tak som sa rozhodla ísť do toho.
No, chybička se vloudila!
Odtieň je naozaj VEĽMI oranžový. Ako na potvoru, identický s odtieňom v katalógu!



Samozrejme, odtieň by sa dal skorigovať intenzitou farebného "nánosu" na líčkach, ale nemyslím si, že by tak oranžová farba niekomu pristala, aj keby sa mu podarilo naniesť na tvár menšie než stopové množstvo.
Balenie komentovať príliš nebudem. Je síce pomerne pevné, ale nápis sa samozrejme zošúchal rýchlosťou blesku.
Čo ale komentovať budem, je aplikátor!



Niečo tak HROZNÉ som totiž za svojho kozmetického života /a že je dlhý!!!/ ešte nezažila! Štetček je NAOZAJ umelý - jeho vlákna pripomínajú silonové lanko na rybárskej udici - a riedky, čo je u štetca asi najhoršia možná kombinácia a prirodzene vyzerajúce líčka sú niečo, čo je s takýmto aplikátorom absolútne nemožné vytvoriť! A keď k tomu pridáme neuveriteľnú prašnosť lícenky...



... prašnosť ani nie je postačujúci výraz, práši len zo začiatku, keď sa už trochu "umastí", lietajú z nej doslova kusy!!! Uff...
Takže asi takto: Tento výrobok odporúčam len tým kočkám, ktoré sa chcú pomstiť akejkoľvek nežiadúcej osobe ženského pohlavia /alebo aj mužského, čo ja viem.../. A ja stále premýšľam, či pôjde lícenka do koša už dnes, alebo jej ešte nejaké INÉ /t. j. nelícenkové/ uplatnenie nájdem.
Záver prvého dňa: Pomaly ale isto začínam byť alergická na hyperlacnú dekoratívku.

plusy:          Ešte aj tá cena sa mi vzhľadom ku kvalite zdá nenormálne vysoká!!! :D
mínusy:      farba, prašnosť, aplikátor

celkové hodnotenie: 2/10  /Akože fakt odo mňa nechcite logické zdôvodnenie toho, za čo som dala tie 2 bodíky. Skôr intuícia! :)/

- claire -


PS:
Lícenku som už asi 3 posledné katalógy v ponuke nevidela. Možno boli moje modlitby vyslyšané a ona sa naozaj prestala vyrábať!


6 komentárov:

  1. Možno by sa lícenkou dal "namaľovať" zaujímavý obraz za predpokladu, že je schopná zafarbiť a nie sa okamžite odprášiť z plátna. Ja už Avon nekupujem vôbec, hlavne nie Color Trend. Rúž, lak na nechty, očná linka, očný tieň, riasenka, ... všetko bolo na figu. Možno ten lak na nechty ako tak, no rúž sa rozmazával, očná linka nemaľovala (vôbec!), tieň nedržal na viečku a riasenka opadávala. Nikdy viac. Škoda peňazí. To už radšej Essence alebo Catrice. Je to lacné a väčšina z výrobkov je použiteľná.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Môj chlap mi predvčerom /a naozaj vydarene!/ pomaľoval vajce lakmi na nechty. Ale tá lícenka mi príde naozaj čisto nepoužiteľná... :) Fakt rozmýšľam, že začnem loviť vo vyšších cenových kategóriách a radšej pomenej...

      Odstrániť
  2. Už len na prvý pohľad vyzerá tento výtvor neskutočne divne. A po tom poprášení na lícach by si vyzerala ako Marfa z Mrázika :)).

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. jj, tento zázrak výnimočne vyzerá tak isto, ako na fotke v katalógu :)... odporúčam NEBRAŤ!!! :D

      Odstrániť
  3. Tak ja mám z rady Color Trend lak na nechty, je to krásna farba, ale pravda je, že ozaj málo vydrží a rýchlo sa olúpe :-/
    A k tomu aplikátoru ešte...Nevyzerá moc extra, ale zasa ja mám lícenku Astor, kde je kvalitný aplikátor, ale aby som povedala pravdu tak viac mi na maľovanie vyhovuje "špongia" čo mám v perličkách na líca od Avonu...Neviem, ale nejak sa s tou špongiou dokážem súmernejšie namaľovať ako so štetcom :-)
    R.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak na tú úroveň som sa ešte nedopracovala, aby som vedela naniesť farbu na líčka špongiou :)
      Čo sa týka lakov, mám skúsenosť, že skôr záleží na kvalite podlaku a nadlaku, než farebného laku samotného... ale samozrejme čím je kvalitnejší, tým lepšie ;).

      Odstrániť

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...