piatok 18. apríla 2014

Pomaly sa nám zletnieva...

... a my sa dnes mrkneme na to, čím môžeme v tom najhorúcejšom období roka mazať naše ksichtíky. Keďže tohtoročná jar sa nám ohlásila akosi skôr, než býva jej zvykom za posledné roky, je dosť možné, že aj to "zletnenie" nás prekvapí skôr, než zvyčajne. Tak si dnešným postom urobme pred letom trochu náskok ;).

Už som to spomínala iks krát a nechcem sa zbytočne opakovať, ak by sa tu ale našiel niekto, čo je na blogu prvý krát, tak aspoň v skratke - moja pleť je skôr suchšia so sklonmi k dehydratácii a najmä citlivá. Ak dlhší čas používam nevhodný krém, zareaguje vytvorením červených fľakov, ktoré si potom niekoľko týždňov nesmierne pochvaľujem. 
Na pleti teda neznesiem hocičo. Okrem toho, vidina potu, zmiešaného s nejakým mastným, výživným krémom tiež nie je práve moja šálka kávy /koho JE, nech sa prihlási, že jo.../. A keďže sa nám leto pomaly ale isto blíži, rozhodla som sa vám dnes predstaviť denný krém, ktorý býva mojím spoločníkom práve v tom najhorúcejšom období v roku. Reč bude o rehydratačnom kréme Skin in Balance Thermal od Medipharma Cosmetics /aj keď ja oveľa radšej používam moju pracovnú verziu názvu "modrý od Dolivy"/.




Hoci je krém dosť hustý, myslím, že sadne naozaj každému typu pleti /nakoniec, dehydrovaná môže byť i mastná pleť!/. Konzistenciou pripomína skôr krémový balzam než klasický hutný krém, teda je ľahučký a nemastný.



























































Čo je na leto viac ako super, pleť vám krém pekne zmatní. No a ako bonus aj kráááásne sviežo, ale veľmi nevtieravo vonia.
Keďže ja tento krém tolerujem veľmi dobre, v lete sa k nemu pravidelne vraciam. Zloženie je fajn - žiadne parabény, silikóny ani parafínové oleje - takže pleť ani nemá čo zaťažiť alebo podráždiť. Ako podklad pod make-up je IDEÁLNY - po tvári vám nelieta ani make-up, ani tento jeho "podklad".
Hydratačný účinok musím zaradiť niekde medzi vyšší priemer a ohodnotím jediným slovíčkom: STAČÍ. Je mi jasné, že v zime by som krém používať nemohla /alebo teda mohla, len následky by asi boli zaujímavé :)/, ale v letných mesiacoch si ho naozaj neviem vynachváliť.

plusy:          nedráždi citlivú pleť, zmatňuje, cena /okolo 7 - 9 eur/, zloženie, vôňa
mínusy:     u mňa vhodný len na leto, od rehydratačného krému by som čakala tej hydratácie aj o máličko viac!, absencia UV-faktoru

celkové hodnotenie: 7,5/10

- claire -

5 komentárov:

  1. Nechýba Ti, že nemá žiaden faktor ? Myslím kvôli tomu, že ho používaš najmä v lete.
    To ja musím od prvých slnečných lúčov na jar až do jesene cez deň používať faktor aspoň 40 kvôli pigmentovým škvrnám na čele (dôsledok druhého tehotenstva), tak som skončila pri Bioderme.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ale chýba... aj som to chcela v poste spomenúť, ale zabudla som :). Ale ja aj tak buď šupnem na krém make-up s UV faktorom alebo rovno 50tku krém na opaľovanie /Tiež Bioderma. Lesknem sa po nej jedna báseň, takže ten zmatňovací účinok Dolivy vtedy fakt využijem! :D/

      Odstrániť
    2. Už aj som to šupla do mínusov ;), dík za pripomienku! :)

      Odstrániť
    3. To nebola pripomienka :), len moja potreba mať UV faktor v kréme od jari do jesene :).
      Tiež sa lesknem ako diskoguľa po Bioderme, ale čo už.
      Ale odkedy používam večer Nobilis Tilia oleje ráno aj večer, tak po tých ešte viac :) :) :).

      Odstrániť
    4. :DDD ... hold, oleje.
      Btw, tá moja maxi lesklá Bioderma je určená pre mastnú pleť, čo ako tiež neviem nejako prekusnúť :)

      Odstrániť

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...