piatok 16. mája 2014

Lakovací post



Keďže sa tu už objavili nejaké dopyty /konkrétne teda jeden/ na „lakovacie“ postíky, rozhodla som sa hlas ľudu vypočuť a šupnúť sem malú prehľadovku o mojich lakoch na nechty /Detailnejšie sa mi lakom momentálne venovať až tak nechce! :D/.
Hneď na úvod vás musím upozorniť, že U MŇA neprejdú na nechtoch žiadne čačky-mačky a už vôbec nie dlhé drápy a už vôôôbec nie špičáky /Tolerujem maximálne tak upírom!/. Odjakživa fičím na upravených krátkych nechtoch, zabrúsených do prirodzeného oblúčika a umelé geláče či extra dlhé pazúriky si na sebe nejako neviem predstaviť. Hoci niektoré výtvory sa mi páčia, určite by som ich ocenila viac na zarámovanom plátne než na sebe.

Lakovacej mánii som ale podľahla už dávno a hoci zo začiatku som uprednostňovala menej nápadné nude farby, dnes ulietavam skôr na tých intenzívnych pastelových.
Takže toto je moja pomerne rôznorodá aktuálna zbierka lakov na nechty:

 
Asi vidno, že nude odtiene /tzv. umrlčie v mojom a kamoškinom nárečí/ sú v menšine. Síce sa nimi nechty lakujú o dosť jednoduchšie, ale napriek tomu uprednostňujem tie výrazné laky, ktorými si nechty môžete v prípade potreby aj trošku tvarovo skorigovať.
Takže dnes tu budeme mať trošku viac fotiek a menej textu /snáď! :)/.
Začneme peknými pastelovými kúskami od Maybelline, ktoré mám celkom rada. Mám ich už hádam aj dva roky a ak si dobre pamätám, jeden vyšiel 1 éčko:


Za posledný rok čím ďalej, tým viac prepadám sýtym hnedým odtieňom... Dokonale mi ladia k istému letnému outfitu – som pipina, no...


Pastelové odtiene Pupa lakov. Moja prvá skúsenosť s touto značkou a musím uznať, že dosť pozitívna...


Mini zbierka červených lakov o počte dva kusy. Mám červené auto a vždy, keď si nimi nalakujem nechty, považujem za potrebné cítiť sa trápne /zas až taká pipina nie som!/. Ale červenú na nechtoch mám rada.


Moja najpočetnejšia zbierka :). Schopnosť dať na seba ružovú farbu som nadobudla len nedávno :).


Nude odtiene a francúzska manikúra sú v mojom „nail arte“ využívané málokedy, občasným nude úletom sa ale nebránim. Na foto č. 2 dávam do pozornosti lak, s ktorým som prežila celú mladosť.



V mojej zbierke sa nachádza niekoľko archaických kúskov, ktoré vďaka tomu, že ich príliš nepoužívam /perleť veľmi nemusím!/, prežili so mnou ozaj stáročia. Avon ColorTrend v strede má už hádam aj 15 rokov! :D


Odtiene modrej vo všetkých možných verziách. Celkom dosť nato, že modrú na nechtoch nejako výrazne neobľubujem...


Ako správnej metle čierny lak chýbať nesmie!!! B-)


Pár fialkových... Hoci na široký štetček rimmeláckych lakov niektoré blogerky frflú, ja sa sťažovať nemôžem - široký, oblý štetček mi vyhovuje.


Moje aktuálne podlaky/nadlaky. O Alessandro laku som už písala tu, o tom avoňáckom ešte len budem – určite si zaslúži podrobnejšiu /foto/dokumentáciu.


Takže to je pre dnešok všetko. Nakoniec ani toho textu až tak málo nebolo! :D

Čo vy a laky na nechty? Ktorá značka ja vaša NAJ? Akýkoľvek lakovací tip len privítam ;). A čo si myslíte o téme "gélové nechty"? ... ma celkom zaujíma...

- claire -

9 komentárov:

  1. Parádna zbierka lakov! :-) Tiež mám takú :-P Ako čo sa kvality týka, tak mám asi najradšej laky od Rimmel a veľmi sa mi páči ich štetec, stačia 2 ťahy necht je nalakovaný :-) Ešte aj Pupa je fajn a tiež sa mi páči Art de Lautrec...To sú laky,ktoré mi celkom dlho vydržia na nechtoch, bez toho, aby boli hneď na tretí deň olúpané.
    K farbám sa moc vyjadrovať nebudem, lebo je to čisto vec vkusu každej kočky, snáď len, že ja moc nemusím hnedé farby a teda nie len na nechtoch, ale všade :-)
    Gelové nechty som nikdy nemala a ani si ich neplánujem dávať, mám to šťastie, že mám kvalitné nechty a dokážem si ich pekne vypestovať do "upírskej" dĺžky a aj sama ozdobiť a prirodzené upravené nechty sú najkrajšie!!!
    Ale páčia sa mi aj gelové ak sú pekne upravené a nie sú hrubé a ohnuté, že sa to už ani nepodobá na nechty, ale skôr na drápy starej vrany:-)
    R.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem :). Rimmel mám síce len 1 kus, ale súhlasím, mne ten štetček tiež vyhovuje. S tou poslednou značkou zatiaľ skúsenosť nemám, ale nevylučujem, že mať budem! :D
      Drápy starej vrany, tak to je trefné! :D

      Odstrániť
  2. Veľmi si ma potešila postíkom o lakoch :-) ja som totiž maniak na laky a vždy keď idem do drogérie, zakotvím pri lakoch :-) /pravidelná zastávka :-D/ najviac odtieňov mám ružových :-)
    čo sa kvality týka, najviac ma sklamal mini lak ORLY, odtieň OH CABANA BOY (ružový), 5 eur za mini lak, ktorý mi vydrží na nechtoch menej ako dva dni je priveľa :-/
    prekvapil ma ale povrchový platinový lak od Avonu... najskôr som bola rozčúlená, že je tam tých trblietok nejak biedne :-D ale ak mám pravdu povedať, som s ním spokojná.. vydržal na nechtoch fakt dlho, neolúpal sa a ešte sa aj kráááásne leskne :-)
    Gelové nechty sa mi páčia, aj som už nad nimi rozmýšľala, ale načo by som vyvalila za ne toľko peňazí, keď si ich dokážem napatlať sama a sem tam si niečo aj nakreslím a zadarmo :-D
    A inak akurát si lakujem nechty na ružovo :-D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak tento článok je spešl pre Teba ;).
      Čo sa týka lakov Orly, mala som pred časom podlak a nadlak v jednom a ten som si nevedela vynachváliť. S farebnými zatiaľ skúsenosť nemám. Som ale toho názoru, že ak je kvalitný podlak/nadlak, na kvalite farebného AŽ TAK VEĽMI nezáleží.
      Tak ten z Avonu možno vyskúšam, fakt ma tie avoňácke laky prekvapujú čím ďalej, tým viac...

      Odstrániť
    2. ďakujem :-)
      No tak teraz keď mám kvalitný nadlak od Avonu, tak budem spokojná s farebným od Orly :-)
      Ozaj ešte som zabudla, že som mala od Pupy lak.. samozrejme taký krásny staroružový.. a fakt sú super.. stačila mi jedna vrstva :-)

      Odstrániť
    3. :D tak teraz už budeš spokojná!
      Mimochodom, laky Orly v DMku už zdraželi :) myslím, že stoja okolo 6 eur, čo je za taký pidi-lak ozaj nehorázne veľa...
      Pupa je OK, tiež môžem.

      Odstrániť
    4. Dobre vedieť :-D inak mali také krásne neónové farby :-) ale keď už zdraželi tak budem už len na ne pozerať :-D

      Odstrániť
  3. Ja a laky na nechty ??? Eeeee.
    Na ruky vôbec nie a na nohy len počas otvorenej špičkovej sezóny, t.j. tak cca 3 mesiace :). To si vtedy kúpim jeden lak na nechty, zväčša červený alebo koralovočervený a raz za týždeň si ich nalakujem.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Tak to závidím! Nemáš problém s tým, kde skladovať všetky tie farebné fľaštičky :)))

    OdpovedaťOdstrániť

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...