pondelok 28. júla 2014

Ako sa starám o...



Dobrých recenzií síce nie je nikdy dosť, rozhodla som sa ale oživiť blog novou rubrikou. Neviem síce, či niekoho bude zaujímať, čo všetko na seba denno-denne, potažmo týždňo-týždenne patlem, ale možno niekoho inšpirujem :).
A prekvapujúco – prvý diel venujem perám, kto by to bol do mňa povedal, že... :D.
Moja starostlivosť o pery nespočíva len v mojej mánii neustále pery niečím mazať. Základom je totiž:

zdroj


























...dobrá zubná kefka. Hej, hej, čítate dobre. Študujúc múdre časopisy ešte niekedy v predpubertálnom období, osvojila som si jeden hyperužitočný zvyk. Asi ešte nikdy za tie desaťročia sa mi nestalo, že by som si umyla chrup bez toho, aby som následne aspoň nepreletela pery zubnou kefkou /keď už nie riadna masáž!/.
Zubnokefkový peeling odstráni odumreté čiastočky z pokožky pier, vaše papuľky dokonale vyhladí a pripraví na nasledovnú výdatnú porciu /akéhokoľvek/ mazadla – medom počnúc a rúžom končiac. Nie je totiž nič otrasnejšie ako pohľad na popraskané narúžované pery s kilogramom šupiniek, ktoré na perách evidentne nemajú čo hľadať.

Pravidlo číslo jeden: Pery musia byť dokonalo hladké!!!

Moja maniacka zbierka balzamov na pery je už všeobecne známa, nezaškodí však pripomenúť si ju :).


Hoci som odjakživa uprednostňovala tyčinkové balzamy na pery, poslednú dobu čím ďalej, tým viac podlieham tým plechovkovým. Vďaka dizajnu samozrejme.
Ak však účinok nepresvedčí, dizajn sa môže schovať, že jo...
Ktoré balzamy za mňa môžem rozhodne odporučiť, nájdete v tomto príspevku, tejto téme sa teraz venovať nebudem. Kým niekto uprednostňuje ľahšie balzamy na pery, inému vyhovujú hutnejšie a pod., takže nebudem nikomu kecať do toho, ktoré balzamy má používať a ktoré nie.

Pravidlo číslo dva: Mazať, mazať, mazať!

Občas treba perám dopriať aj starostlivosť navyše. Med mám rada, a teda mám dosť problém donútiť sa nepooblizovať si ho z pier. Občas sa však premôžem...
Keďže ale nie som taká silná osobnosť, radšej vyhodím nekresťanské prachy za niečo super-extra-špeciálne /čo mi nebude chutiť/.


Je mi jasné, že väčšina z vás asi NEPOBEŽÍ ihneď do parfumérky zbaviť sa zbytočných 4 desiatok éčok, ale faktom je, že maska na oči a pery od Matis Paris niečo SUPER-EXTRA-ŠPECIÁLNE naozaj je.
Po tom, ako som vyskúšala túto masku v pomerne bohato nadelenej vzorke priamo od výrobcu, pochopila som, že túto masku každá fajnšmekerka v oblasti starostlivosti o pery mať musí :).
Masku používam na pery raz za týždeň, pričom ju nanesiem v primeranej vrstve nielen na pery, ale aj ich okolie a nechám vstrebať. A musím povedať, že tak hydratované pery, aké ostanú aj PO vsiaknutí tejto masky, som ešte nemala. Ony totiž absolútne nepýtajú balzam – a to sa u mňa rovná menšiemu zázraku.
Zloženie nie je tak úplne bio /povedzme si na rovinu, je celkom NEbio!/, ale v tomto prípade môžem povedať, že chémia fakt účinkuje :).
Priznám sa, že ani ja nie som až taký psychopat, aby som za kozmetický výrobok vyhodila 40 eur, pokiaľ by mi nemal minimálne zachrániť život, takže za masku som dala cez internetový obchod „len“ cca 25... A áno, napriek sume je dosť vysoko pravdepodobné, že sa k tejto maske vrátim opäť.

Pravidlo číslo tri: Občas sa oplatí zainvestovať!

K mojej starostlivosti o pery patria aj rúže a lesky. Tu je to u mňa tak striedavo oblačno... Kedysi som uprednostňovala výrazné rúže /názov odtieňu jedného z nich – vampyre – asi hovorí za všetko, že! :D/, postupne som prešla na menej výrazné lesky. Polepili mi síce všetko perami počnúc a vlasmi končiac, ale ich NEvýraznosť mi v tom období vyhovovala. 


Dnes však opäť prechádzam k rúžom a lesky pomaly ale isto v mojej kozmetickej taštičke zapadajú prachom a vraciam sa k nim len keď mám náladu. Alebo keď je bezveterno. Alebo keď mám vypnuté vlasy. A keďže v dnešnej dobe už dokážete v drogérke uloviť naozaj super-hydratačné kúsky rúžov za pár šúp, ktoré v niektorých prípadoch suplujú aj balzamy na pery, moja voľba je jasná.


Hoci uprednostňujem nude odtiene rúžov, občas si doprajem menší úlet aj s nejakým výraznejším. Tu ale musím poznamenať, že skôr mi vyhovujú menej pigmentované rúže, ktoré sa dajú vrstviť a nie tie už spomínané pigmentačné bomby, s ktorými sa aj do prievanu bojíte vojsť.

Pravidlo číslo štyri: Keď rúž, tak hydratačný - keď lesk, tak jedine s vypnutými vlasmi.

No a to by bolo zatiaľ všetko, čo som mala k téme „pery“ momentálne na srdci. Máte aj vy nejaké tajné tipy/rituály/úchylky v starostlivosti o pery? Podeľte sa o ne aj s ostatnými ;).

- claire -      

2 komentáre:

  1. Keďže mám supekrátke vlasy, mohla by som aj lesky, ale eeee - tento produkt je pre mňa moc.
    Takže len rúžy alebo masielka.
    Ale toooľko peňazí ako ty za ten produkt od Matis nedám ani náhodou :) aj keď recenzia skvelá.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. No ja uznávam, aj cena 25e je dosť na zamyslenie :))) Ale je to fakt výborný produkt, pri ktorom vidím výsledky, takže zrejme keď budem "pri peniazoch" /čo nie vždy som :D/, tak kúpim opäť...

      Odstrániť

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...