streda 16. júla 2014

Čo na seba patlám v lete /alebo ako občas postačí balzam na pery a termálna voda v spreji/



Prvú vlnu ultrahorúčav už máme za sebou a hoci to momentálne na nejaké teplotné extrémy nevyzerá, rada by som pár riadkov venovala téme mojej starostlivosti o /moju/ telesnú  schránku, hlavou počnúc a chodidlami končiac. Som totiž perfekcionistka, ale nie zas tak úplne, že ;).
Asi každá z nás na leto inštinktívne prechádza na ľahšie verzie všetkého a teda aspoň v tomto nie som výnimkou. Ako teda vyzerá môj deň v lete, keď sa teploty šplhajú k štyridsiatke? Nuž, bez okolkov prezradím, že je to dosť tragédia :). Takže poďme na to postupne.

Skoré ráno, teplota vzduchu v byte tak 28 stupňov celzia, vonku 25:
Vytešujem sa, aká je vonku zima. Pootváram krížom-krážom všetky okná a s nadšením sa vystavujem prievanu. Čo na tom, že ma na druhý deň sekne v lopatke, hlavne, že cítim prúdenie vzduchu.
Moja ranná kozmetická starostlivosť /samozrejme okrem umytia zubov, uší a extrémne rýchlej sprchy/ pozostáva z pretretia tváre a dekoltu omicelárkovaným tampónom, použitia očného krému a niektorého ľahkého denného krému. 
Napríklad momentálne toto:



Občas pod krém použijem aj hydratačné sérum, popr. IBA sérum – závisí od toho, ako moc mi je teplo a či som/nie som schopná prekonávať sa.
V ostatných ročných obdobiach sa so svojím bežným minimalistickým mejkapom dokážem vyhrať, to ale momentálne nehrozí. 



Plne mi musia vystačiť krycie schopnosti jednej kvapky mejkapu /s UV filtrom/, riasenka a rúž na pery. Viac nezvládnem a s jedom zisťujem, že sa zasa začínam potiť! Mejkap preto zafixujem spŕškou termálnej vody v spreji. Ide sa do práce.
Doobeda, teplota vzduchu /všade/ vysoko prekračuje tridsiatku:
Odmietam používať púder, miesto toho pri každej návšteve wc poctivo robím odtlačky svojej T-zóny do toaletného papiera. Úžasne saje mastnotu aj pot. /Ale potom bacha na lacné druhy hajzlákov, občas sa zvyknú trhať a lepiť na vašu tvár, tak aby ste si nevyrobili nejaké fó- pá! :)/
Nasleduje tristošesťdesiateôsme pretretie pier balzamom na pery a tristošesťdesiatyôsmy strek termálnou vodou v spreji. Toto ma naozaj neobťažuje.




Obed až podvečer, teploty atakujú štyridsiatku:
Umieram!!! Kocúri bez pohnutia ležia roztiahnutí na sklenenom stolíku v obývačke a ja tiež akýkoľvek pohyb obmedzím na ultra-minimum, čiže na balzamovanie pier a stláčanie aplikátora na termálnej vode v spreji. 



Mám pocit, že zajtra musím ísť kúpiť maxibalenie - toto malé sa nehorázne rýchlo míňa...
Večer, teplota v byte vysoko prevyšuje tridsiatku, vonku sa pomaly ochladzuje asi tak na 30 stupňov celzia:
Čas na večernú sprchu. Odmietam sa čímkoľvek mazať, beautyblogerské výčitky sú ale silné, preto použijem aspoň inak nefunkčné telové mlieko do sprchy. Antiperspirant, samozrejme s tonou hliníkových solí najlepšie.



Tvár odlíčim micelárkou, nanesiem očný krém a NEJAKÝ pleťový krém. Na noc znesiem aj niečo mastnejšie /čo nakoniec aj tak poutieram do vankúša, prípadne paplóna/ - veru tak, pri štyridsiatkach mi aj Hydrabio Riche príde ako mastná bomba. 






Nasleduje obligátnych tristošesťdesiatosem strekov termálnou vodou v spreji, vytiahnutej z chladničky. A balzam na pery, of course.


Noc, teplota v byte 30 stupňov celzia:
Kašlem na krémovanie rúk aj nôh. Zvlhčia sa vlastným potom. Okná sú pootvárané krížom krážom a ja, čerstvo poprášená termálnou vodou v spreji /a s balzamom na perách/, si užívam minimálne náznaky prievanu v byte. 

 
Skoré ráno, teplota vzduchu v byte tak 28 stupňov celzia, vonku 25:
S hlavou podopretou oboma rukami sa zgúľam z postele, držiac si ju aspoň jednou rukou umyjem zuby, namažem pery a smerujem k lekárovi. Som seknutá. Akákoľvek kozmetická starostlivosť ide bokom. Pri odchode z bytu sa, samozrejme, nezabudnem postriekať prúdom termálnej vody, aby som neumrela na dehydratáciu pleti, než prídem na polikliniku.

 
To by bolo asi všetko. Vyzerá to tak, že na leto mi stačí len balzam na pery a termálna voda v spreji :), ale samozrejme nie je tomu tak úplne tak. Avšak letné mega-horúčavy znášam ozaj veľmi zle a neviem sa dočkať ich konca. A čo vy? Dodržujete aj v letných horúčavách poctivo svoje denné kozmetické rituály alebo občas improvizujete tak ako ja? ;)

- claire -

6 komentárov:

  1. Tak zo všetkých týchto tvojich menovaných vecí vlastním a používam momentálne Bioderma micelárku a krém Hydrabio...Tiež trochu mením svoje rituály keď udrú horúčavy a to tak, že z líčenia vypustím očný tieň a ceruzku na oči, ktoré za normálnych okolností vždy používam, ale v horúčavách som vďačná, aj za to keď sa mi neroztopí špirála :-)
    R.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Dobre som sa zasmiala :).
    Používam Biodermu micelárku, Hydrabio som dala deťom, samozrejme vodu Avéne.
    A ani veľmi neimprovizujem, nikdy sa mi to neoplatilo :(.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja musím! :D Keď je v byte nejakých 35, prestáva ma aj kozmetika zaujímať! :D

      Odstrániť
  3. Nuž, po dnešnom dni sa má ochladiť. Možno príde aj chuť na kozmetiku :).

    OdpovedaťOdstrániť

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...