štvrtok 24. júla 2014

Druhá šanca pre samoopaľovák


Pri tých druhých šanciach ešte na chvíľu ostaneme. Pôvodne som túto vecičku chcela zahrnúť do včerajšieho postíku, nakoniec som ale usúdila, že si zaslúži samostatnú recenziu.
Asi vám tu dnes nebudem písať nič nové... Ak by ste ale patrili k takým nevercom ako ja donedávna, tak preto píšem. Pre istotu :).
Je už o mne známe, že patrím skôr k bleduliam, než k južanským typom. Okrem toho, na cielené opaľovanie by ste ma nenahovorili ani za všetku kozmetiku sveta /alebo teda takto - možno zopár vecičiek by sa našlo!!! :D/. Ale keďže sa mi snehulienkovská pokožka až tak veľmi netento – hlavne je na nej vidieť každú modrinu alebo žilku! – tak sa za posledné roky snažím s tým niečo robiť. A to niečo, celkom logicky, je samoopaľovák.

Nechcem tu teraz vypisovať, aké značky som poskúšala. Faktom ale je, že od spokojnosti som mala na kilometre ďaleko. Okrem toho, že som si samoopaľovák mohla naniesť tak v JEDNEJ dávke a poslušne čakať, kým nevybledne sám od seba, keďže sa mi pri viacerých vrstvách robili na nohách úchvatné mapy /a áno, použila som pred aplikáciou peeling!/, ešte ma aj asi z každého svrbeli nohy /keďže inde som samoopaľovák nepoužívala – resp. BÁLA sa používať/.
A smrdeli! Nie nohy, ale samoopaľováky samozrejme! :D
Tak som si toto leto povedala DOSŤ. A kúpila ten najlacnejší samoopaľovák, aký som našla :). Načo vyhadzovať peniaze za niečo, s čím aj tak nebudem spokojná, že...


Čo ma na samoopaľovacom mlieku SunDance z DMka /okrem ceny/ ihneď upútalo, bol fakt, že toto mlieko nesmrdí. Dokonca môžem skonštatovať, že VONIA. Konzistencia je taká akurátna – mliečková a hydratuje celkom ok.


A na moje prekvapenie, konečne samoopaľovák, po ktorom si nemusím drhnúť nohy už  prednedávnom spomínanou hajzlovou kefou!
No ale poďme k tomu podstatnému – samoopaľovaciemu účinku.
Výsledkom môjho snaženia a poctivého rozotierania samoopaľovacieho mliečka bola tmavohnedá mapa Afriky na mojom ľavom lýtku. Večná škoda, že som nepremohla moje nasr*tie a nefotila som! :D
Skrátka, hrôza. Odtieň nôh bol síce tmavší a začínal sa farebne dolaďovať k zvyšku tela, ale tie fľaky... to budem radšej chodiť akoby som sa práve vydriapala z vápennej jamy. Celé zle... Všetky pozitíva razom išli do zabudnutia...
Keď som na niečo fakt naštvaná, som slepá a hluchá. Nerozmýšľam a neverím. Takže naozaj netuším, ako som dospela k tomu, že som sa donútila spomenúť si a najmä VYSKÚŠAŤ receptík zmiešať samoopaľovák s klasickým telovým mliekom.
Výsledok? Pre bledule jedna báseň.
Stačí zmiešať asi dve tretiny telového mlieka s tretinou samoopaľováku a výsledok fakt stojí za to! Farba síce je o niečo menej intenzívna po prvom použití, ale rozhodne sa nemusíte obávať žiadnych máp akýchkoľvek kontinentov na vašej telesnej schránke a ani toho, že by sa vám farba z nôh zotierala po častiach! Ostanú len krásne, rovnomerne "opálené" nohy. A prípadne aj zvyšok /ale ten ja zvládnem opáliť si aj prirodzene./.
Samoopaľovák môžete takýmto spôsobom aplikovať na telo tak často, ako máte chuť. A ako bonus si nohy telovým mliečkom aj pekne zhydratujete, že, takže dve muchy...
Keďže samoopaľovák ako taký takmer letel do koša, ale v kombinácii s telovým mliekom idem z neho do kolien, tentokrát pridám len dve číselné hodnotenia, ktoré asi hovoria za všetko.

samoopaľovák: 2/10
samoopaľovák + telové mlieko: 10/10

Používate samoopaľováky? Aké sú vaše skúsenosti s nimi?

- claire -




6 komentárov:

  1. Zatiaľ som žiadny nepoužila, ale normálne rozmýšľam, že vyskúšam. Samozrejme, podľa doporučenia rovno zmiešam s mliečkom. Prosím ťa, ktoré si použila ?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Telové mlieko? Tú Balea limitku s vôňou manga... Ale myslím, že je to v podstate úplne jedno, najmä, aby sa dobre rozotieralo a vstrebávalo.

      Odstrániť
  2. Páni tak to dobre že viem, už som si ho raz takmer kúpila, ja teraz strašne všade zháňam telové mlieko s kvapkou samoopaľovacieho krému, ale nejako ho v drogérii neviem nájsť, samoopaľovacie prípravky ako také nepoužívam vôbec, skúšala som asi len dva a obe mi robili fľaky a naviac spolubývajúca mala raz ten od Nivei a to bol taký smrad, že dovidenia.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tú Niveu som mala a presne ako vravíš... smrad jak sviňa! A tiež ma po nej nenormálne svrbela pokožka.
      Inak telové mlieko s kvapkou samoopaľovacieho som zháňala aj ja, nenašla som. Tak som vyrobila ;)

      Odstrániť
  3. ja som zatiaľ nemala žiadny problém s mapovaním u žiadneho samoopalováka, vždy mi akurát vadilo, mapovanie po odumieraní starej pokožky... a to som ich hodne vyskúšala, len tento rok som mala 4 druhy... :D najviac som bola spokojná od Lorealu s názvom Sublime bronze.. pre pár dňami som objavila samoopalovák od dermacolu, čo ma na ňom zaujalo, bola vôňa, ako na obale píšu "prevoňaná čokoládou a pomarančom" :D nie je to ten klasický smrad samoopalováka...

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Maniačka!!! :D
      Inak ano, to "druhé" mapovanie mi vadilo tiež :)))... hm, čoko a pomaranč, môže byť, možno sa po tom poobzerám...

      Odstrániť

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...