štvrtok 21. augusta 2014

ALVERDE pastelka, ktorú celkom nekriticky zbožňujem



Chubbík, pastelka, lipstick pencil... Hovorte si tomu, ako chcete. Chubby mániu odštartovali high end značky a chubbíci rýchlosťou morovej rany obsadili samozrejme čoskoro aj kamenné drogérie s ich značkovou všehochuťou.
Že s takýmto chubbíkom prišla aj DMkovská natur značka Alverde, to mi nejak uniklo, v každom prípade, našiel si ma aspoň vo výpredaji v podobe odtieňa 10 Berry za kráááásnych 1,49e.




 
Lipstick Pencil, ako sa oficiálne táto chutná vecička volá, ma zaujala prekvapujúco farbou obalu – k mojej nesmiernej radosti totiž korešpondovala s odtieňom vnútri a ohúrila ma už tristošesťdesiatouôsmou verziou odtieňa, ktorý mám na svojich perách asi najradšej. Niečo medzi hnedou, nude a staroružovou.



Pastelka je pomerne dobre pigmentovaná. Ak si dáte pod ňu balzam /čo odporúčam, lebo žiadna hydratačná bomba to teda nie je!/, pigmentácii trošku uberiete na sile, napriek tomu, farbenie bude stále slušné. Vďaka pastelkovitému tvaru si viete pery nalíčiť vcelku dokonale aj bez použitia kontúrky.
A takto nejak vyzerá pastelka v praxi:


Aby som ale nebola za prehnane dobrú. Síce mám momentálne sklony pastelku mať nekriticky rada, ale predsa len musím podotknúť, že pár negatív by sa našlo. Okrem už spomenutej NEhydratácie mi šarapatu v mojom názore na ňu robí vôňa. Respektíve smrad. Alverde pastelka totižto vonia ako voskovka. Čiže smrdí. Nie je to vec, ktorá by mi smrteľne vadila, ale krásne vanilkovú, popr. ovocnú vôňu by som privítala oveľa ochotnejšie. No a ešte jedna vec – ak si chcete uchovať krásnu, sýtu farbu pier, pripravte sa na nejedenie a nepitie. V opačnom prípade vám chubbík vaše obžerstvo a pijanstvo spočíta okamžitým zmiznutím. /Ku cti mu slúži, že to urobí rovnomerne a celkom prirodzene!/
No a na záver malé zamudrovanie. Ak vidíte plastový obal a na opačnom konci niečo, čo vyzerá ako „vrtidlo“, nemusí ísť nutne o vysúvaciu farbičku! :) Kým som to pochopila, takmer som ten opačný koniec urvala. Pastelka sa strúha klasickým strúhadlom.
Môže sa zdať, že táto vecička od Alverde má pomerne veľa negatív, ale vďaka odtieňu, šikovnej aplikácii a celkovému miláškovskému dizajnu by som sa k nej vrátila naozaj kedykoľvek.

plusy:         odtieň, spôsob aplikácie, zloženie, cena
mínusy:     nulová hydratácia, slabá výdrž, vôňa, potreba strúhať

celkové hodnotenie: 7,5/10

Máte rady pastelky? Ktorá je vaša NAJ?

- claire -




6 komentárov:

  1. Vyzerá zaujímavo, najmä vzhľadom na tú cenu, ale podobných farieb mám už doma dosť a nestíham minúť.
    Moja naj bola donedávna Astorka, ale potom som si na doporučenie jednej zlatej blogerky kúpila Bourjois pastelku v brutálnom červenom odtieni a zamilovala som sa do ienj značky a zhrešila som s ňou pravidelne.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. No veď ja radšej ani nekomentujem, koľký tento odtieň mám :D
      Bourjois pastelka láka aj mňa, a po Tvojom odporúčaní ešte viac, takže určite bude! :D

      Odstrániť
  2. Mě teda alverde nikdy ničím neuchvátilo i když ta nová kolekce nevypadala špatně, s pastelkami se letos prostě roztrhnul pytel ;).
    LenaČerge

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To je pravda. Pár vecí u Alverde mám rada, ale teda s dekoratívkou nejaké extra pozitívne skúsenosti zatiaľ nemám. Tú kolekciu som omrkla v inom meste /u nás som ju nevidela vôbec/ a tie lesky ma fakt zaujali, akurát tie farbyyyyy, hmmmmm...

      Odstrániť
  3. Voskovková vôna mne vadiť nebude. Trošku by som sa však bála toho strúhania, keď vidím ten plast. Ide to ľahko, alebo treba extra pevné strúhadlo?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mám obyčajné, zhodou okolností od Alverde a práve včera som to prvýkrát vyskúšala, a ide to v pohode. Ale samozrejme aj tak by som prijala radšej vysúvateľnú verziu, okrem toho, že mám slušne zasvinené strúhadlo, ešte aj tá ceruzka už nevyzerá tak dokonalo ako pôvodne :). Ale teda dá sa...

      Odstrániť

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...