štvrtok 28. augusta 2014

Hľadám nástupcu môjho miláčika /PART ONE/



Moje neblahé očakávania sa do bodky naplnili a môžem vám oznámiť jednu z najväčších katastrof na poli beauty-blogerskom /čo to som už naznačila vo včerajšom poste/ – zo slovenských DM drogérií zmizol môj najviac milovaný krém na chodidlá s ureou od značky Balea a len bôžik beauty-blogerských zákerností vie, kedy sa ho opäť dočkáme. Musela som sa teda podujať na preťažkú misiu, akou je nájdenie vhodného nástupcu tohto krému a mojou zastávkou číslo 1 bude zjemňujúci krém na popraskané päty Feet Up Advanced od Oriflame s rovnakou - 10percentnou - koncentráciou urey.


 
Krém na prvý dojem zaujal vôňou. Asi ju nepopíšem nejako extra bližšie, ale je veľmi pekná, sladko-svieža a celkom o dosť lepšia, než pri mojom stratenom obľúbencovi. Vôňa však až tak podstatnou vecou nie je, pokiaľ nie je vyslovene obťažujúca, ako to bolo v prípade masla na chodidlá s vôňou citrónovej trávy a mäty, ktoré som v záchvate pomätenia mysli vďaka peknému obalu raz kúpila.
Pozrime sa na konzistenciu.



V porovnaní s Baleou je Oriflame krém hutnejší a tým aj mastnejší. Mastnota mi na chodidlách nevadí, krém vždy nanášam len na noc a natiahnem ponožky, ale predsa len sa neviem ubrániť pocitu, že ten baleácky menej mastný pocit vyživených nôh mi tu chýba.
Čo sa týka účinku, ten je fajn a nemôžem voči nemu povedať jediné krivé slovo. Nohy sú naozaj dôkladne vyživené a hladké ako detská prdelka. Takže účinok za mňa silno ÁNO.
Horšie je to, čo sa týka zloženia. Snáď je každému jasné, že BIO zloženie asi ťažko môžeme očakávať v prvom i druhom prípade, v tom oriflamáckom ale nájdeme aj nejaký ten parabénik a to ja teda veľmi nemusím.
V neprospech oriflamáckeho krému hovorí aj balenie, ktoré je o niečo menšie v porovnaní s Baleou /75ml – 100ml/ a samozrejme cena /5,50e – necelé 2e/. V akciách zoženiete krémik aj lacnejšie samozrejme /najčastejšie okolo 3e/, ale balea-hranicu tak ľahko nedosiahnete.
Aký je teda môj názor na tento výrobok? Hmm, takto... Ak by som nikdy nevyskúšala krém s ureou od Baley, tento by som určite odporučila každému. Lenže som vyskúšala. A preto, priznávam dobrovoľne, mám tendenciu byť maximálne zaujatá voči každému ďalšiemu krému, ktorý prejde mojimi rukami... ehm, pardon - nohami :).
A PRETO už sú na ceste z nemeckého DMka 4 kusy do zásoby, kde na rozdiel od slovenských drogérií tento krém stále zoženiete. 
A mne neostane iné, len modliť sa, aby to aspoň takto ostalo :).

plusy:          účinok, vôňa
mínusy:      cena, pomerne mastná konzistencia, zloženie

celkové hodnotenie: 7,5/10

Skúšali ste tento krémik? Máte aj vy tendenciu byť občas zaujaté? ;)

- claire -         

10 komentárov:

  1. Ja som si ho kúpila za 1,5€ :) mám ho rada, takisto aj baleu

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. No ja tiež tak nejak, ale tak väčšinou vychádza tá katalógová cena cca tie 3 éčka, to ma neuspokojuje :D

      Odstrániť
  2. Nuž, zatiaľ som neskúšala ani jeden ani druhý.
    Momentálne domíňavam Baleácke maslo s mätou, ale ten je vyslovene na leto.
    Musím už začať používať hutnejší a to som každý rok používam sladkastý z Avonu, taký ružový ako kedysi dávno ružová detská pasta - aj tak sladko voňal. Ale čo robil s nohami, bolo neuveriteľné. Len ho teraz v katalógu Avonu ešte nemajú, lebo je to vyslovene produkt na jeseň - zimu.
    A zaujatá som stále :).

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Vôbec neviem, o ktorom hovoríš. Potom daj avízo, ak sa objaví v katalógu :).

      Odstrániť
  3. Ja som zaujata voci katalogovym znackam (jedna z nich sa spomina v Tvojom blogu). Na nohy pouzivam kremy Scholl a Medicalcare. Recenzovala som ich tu:
    Kaviaren-u-macky

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Odkaz nefunguje, skús ešte raz...
      Voči katalógovým značkám zvyknem byť tak trochu zaujatá aj ja, ale občas prekvapia...

      Odstrániť
  4. Na päty /dedicne so sklonom byt najsuchsie na svete/ mam najradsej krem od Neutrogeny dry/damaged feet,je to poklad. Sice nie je najlacnejsi,ale s tym sa niekedy musi pocitat :-D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mrknem sa naň, Neutrogena má fajn veci na suchú pokožku - akurát škoda toho zloženia...

      Odstrániť
  5. ja som asi divná, ale doteraz som žiadny krém na nohy nekúpila, na nohy vždy patlem to, čo mi inak na telo nevyhovuje :D teraz by ma asi všetky maniačky najradšej zabili, napríklad momentálne na nohy patlem telové jogurty, lebo moju pokožku na tele nestihnú vyživiť, a div sa svete na moje chodidlá sú úžasné, na nohy dám silnú vrstvu jogurtu, dám ponožky a nechám cez noc vstrebávať :D a tak to robím aj s krémami na tvár, ktoré nestíham míňať... :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Nie si divná - robím to podobne a určite v tom nie sme samé! :D

      Odstrániť

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...