pondelok 22. septembra 2014

Kleopatrino tajomstvo :D



K názvu dnešného postu ma neinšpiroval názov v menu reštaurácie v okresnom meste, tváriacej sa prinajmenšom michelinsky – aj keď by to tak mohlo vyzerať, uznávam :). Do dnešného postu som sa rozhodla zaradiť dve vecičky, ktoré by nás eventuálne mohli preniesť o nejaký ten rôčik dozadu, do starého Egypta, keď v ňom poctivo dojila ušaté oslíky /teda oslice :)/ slávna Kleopatra. Aby sa v ňom kúpala, ako inak.


K francúzskej kozmetike Chemins du Nil s oslím mliekom nie je príliš ľahké dopracovať sa. Podľa kamoškinho /zdravíme Lusil! ;)/ prieskumu ju ponúka len jedna stránka a to poštovné vás zavraždí – za cca 90eurovú objednávku sme vysolili takmer 15e! Tomu sa hovorí výhodný obchod - ale tak čo narobíte, keď sú to všetko opäť veci, ktoré potrebujete ;).
Najskôr som sa zamilovala do krému na ruky. Presnejšie do jeho vône. Krém si doniesla Lusil z Paríža a ja, hoci fičím na ovocno-sviežich vôňach, som plne podľahla vôni, v ktorej cítim starý Egypt.
Jo, ak by ste náhodou nevedeli, ako vonia starý Egypt, tak ako Níl! :) Uznávam, že predstava to môže byť všelijaká /a nechcite vedieť, čo ako prvé napadlo mňa! :D/, ale presne ako vraví názov:


Cítim tu niečo, čo sa tvári ako zmes škorice, byliniek, korenín, kadidla... teda trošku vyšší level vôní, než na aké som zvyknutá. V každom prípade, hrejivé tóny, akoby vyšité pre nastávajúce sychravé jesenné a zimné dni.
Vôňa ale nie je všetko, že... Poďme sa mrknúť na vecičky jednotlivo a keď už sme načali tému „krém na ruky“, tak ňou aj pokračujme.
Na prvý pohľad vás balenie zaujať nemusí, je totiž klasické „ručno-krémové“, ale garantujem vám, že na prvý dotyk by vás zaujalo. Tubička je totiž z evidentne kvalitného, akoby mierne pogumovaného materiálu a do ruky padne super. Páči sa mi aj vizuálne.


Krémik má hustejšiu konzistenciu, je veľmi výživný, napriek tomu vsakuje do pokožky rúk skvelo a zbytočne ich neumastí. 




Zloženie je bez parabénov, zato obsahuje nielen bio oslie mlieko, ktoré vašu pokožku zregeneruje, vyhladí a vylieči z prípadných kožných neduhov, ale aj tradičné bambucké maslo či arganový alebo kokosový olej. Tu hľa detailné zloženie:


Krémik zoženiete tu za vcelku prijateľných 5,70e.
No a keďže vône Nílu nie je nikdy dosť, ku krému na ruky som samozrejme musela rovno prihodiť aj pleťovú masku s bielym ílom a oslím mliekom. Kelímok o obsahu 100ml za cenu 5,90, to už je celkom výhodná kúpa.


Maska je úžasnej, zamatovo-krémovej konzistencie. Naniesť ju na pleť je – aj vďaka nílskemu odéru, že – skutočným pôžitkom a už teraz sa teším, ako ju budem na seba patlať počas dlhých jesenných a zimných večerov.




Zloženie je samozrejme tiež bez parabénov a hlavné účinné zložky masky sú v podstate totožné s krémom na ruky.
Maska má pleť vyživiť a hydratovať. A s kľudným svedomím môžem vyhlásiť, že toto všetko do bodky spĺňa. Pleť je po zmytí zvyškov masky hladučká, jemná a vyživená a toto je to, čo od dobrej hydratačno-výživnej masky očakávam.
Takže summa summarum za mňa s oboma výrobkami spokojnosť preveľká a nebyť toho poštovného, vrátim sa k nim kedykoľvek. Raz darmo – Egypt je Egypt. Aj keď je tak trochu francúzsky ;).
Na záver si zhodnoťme oba výrobky spoločne.

plusy:          účinok, vôňa, konzistencia, estetično
mínusy:      bohužiaľ, poštovné na francúzskej stránke a nemožnosť zohnať inde!

celkové hodnotenie: 10/10

Zaujali vás tieto vecičky? Máte už skúsenosť s oslím mliekom v kozmetike?

- claire -

4 komentáre:

  1. Obe vecičky vyzerajú aj podľa fotiek aj podľa tvojho popisu naozaj ako nevyhnutné a potrebné :). Ešte prilož link kde si kúpila.
    Ozaj, určite to nik nebude považovať za drzé, nevhodné alebo ... ak budeš prikladať k takýmto vecičkám aj link kde si kúpila. Najmä: 1. ak si to kúpila a nedostala darom a 2. si spokojná.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Leni, pod fotkou zloženia krému je odkaz "tu", v tom e-shope som kúpila obe veci... ;).

      Odstrániť
  2. som rada, že si s ním tak spokojná :) a keď si predstavím, že len náhodou som ho v tej paríži kúpila... a až potom doma prekladala, čo vlastne som kúpila :D škoda, že nie je dostupnejší :) platiť tak drahé poštovné... ale možno budem robiť objednávku, mama bude mať narodky a lúbil sa jej krém na tvár z tejto nílskej série... tak ak by si chcela niečo tiež objednať... :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. APAGE SATANAS!!! :D
      /Ale teda samozrejme ma potom kopni! ;D/

      Odstrániť

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...