nedeľa 26. októbra 2014

Kocka vs. vajce /alebo Softlips Cube vs. EOS/



Áááá, dávno sme tu nemali nejaké NETÓNOVANÉ balzamíky na pery! :D Keď mi moja „americká dodávateľka“ Ivka ponúkla možnosť otestovať novinku na americkom trhu s balzamami na pery /len mne to znie ako trh s otrokmi alebo bielym mäsom? :D/, samozrejme som neodolala a netrpezlivo čakala na zásielku. Čo sa dáva na pery, to je moje, takže isto pochopíte moje vytrženie :).


Vďaka Americane som sa statočne namotala na EOS a keďže novinkový Softlips Cube sa intenzívne tvári ako konkurencia legendárnych vajíčok, vidím to dnes na menšie porovnanie týchto chutných balzamíkov ;).


1. Balenie /kocka ľadu vs. pogumované vajce/
Ako by aj slepý videl, Softlips kocka je neporovnateľne menšia. Čo sa týka estetična, nemám výčitku ani voči jednému, ani voči druhému fešákovi – obe balenia sú rovnako rozkošné, zaujímavé a nepraktické na každodenné nosenie so sebou :D. Čo mne ale, of course, vôbec nevadí :).
Ak odo mňa chcete, aby som vybrala víťaza kategórie „Balenie“, fakt neviem, a preto na úvod nerozhodne:
1:1


2. Vôňa /kocka ľadu vs. pogumované vajce/
Samozrejme čisto individuálna záležitosť. Môj Softlips Cube je v odére „pomegranate – blueberry“, EOS „honeysuckle“. Zatiaľ čo vôňa EOSu je vcelku jemná, Softlips Cube vonia naozaj intenzívne. Nie som si istá, či viem, ako vonia „pomegranate“ alebo nebodaj „blueberry“ /a to som oboje samozrejme jedla!/, v každom prípade mi vôňa pripomína skôr nejaký cukrík alebo limonádu. Čiže nie až tak úplne prírodná vôňa, na rozdiel od EOSu.
Napriek tomu, že v zložení kocky figuruje aj mentol, vo vôni ho necítim vôbec.
Ak si teda čisto subjektívne mám vybrať víťaza, tentokrát vedie vajce, ale na skóre sa to v tomto prípade neprejaví, takže to dáme za:
2:2

3. Aplikácia /kocka ľadu vs. pogumované vajce/
Milujem spôsob nanášania oboch balzamov. Môže za to ich polovajcoidný tvar, ktorý umožňuje jednoduché a efektné nanášanie. Teraz, keď sa už pri EOSe blížim k hladine nula, však môžem skonštatovať, že to nie je s aplikáciou zrovna med lízať - vďaka priemeru vajca musím ústa riadne rozdrapiť, kým balzam nanesiem /Preventívne ho už na verejnosti nepoužívam, nechcem spôsobovať stres malým deťom a psom!/.
Takže v tomto prípade dávame plusové bodíky kocke a skóre meníme na:
3:2


4. Zloženie /kocka ľadu vs. pogumované vajce/
Prvý kameň úrazu. Zloženie kocky totiž okolo prírodného chodilo len z veľmi bezpečnej vzdialenosti. Čo je teda pri jej výrazne sladkej chuti celkom problém, že.
Druhá vec: silikón. Takže používať dlhodobo asi ani né.
Takže tu je u mňa víťaz jednoznačný - vajce:
3:3


 

5. Pocit na perách /kocka ľadu vs. pogumované vajce/
Ako som už spomínala, oba balzamy by ste nemali problém skonzumovať. Oba chutia sladučko. ALE! Zatiaľ čo vajce chutí sladko veľmi jemne a behaním špičkou jazyka po perách trávim teda času fakt že DOSŤ /nie, nikto ma pri tom nevidí! :D/, pri kocke je to teda riadna bomba a nemôžem povedať, že by mi tá chuť bola až tak veľmi príjemná. Fakt mám pocit, akoby som oblizovala ústa, polepené od malinovky. Tým ale nevylučujem, že niekomu takto intenzívne sladká chuť môže vyhovovať.
Z čoho ale následne vyplýva problém s nie príliš prírodným zložením, že... Alebo najedzte sa BHTčka :).
Druhým veľmi zaujímavým faktom je PRVÝ dojem z kocky. Schválne zdôrazňujem slovo „prvý“. Kocka obsahuje mentol. A hoci ho vo vôni neucítite, celkom jednoznačne ho pocítite pri aplikácii. Kocka prvých pár sekúnd totiž chladí pery dosť intenzívne, až by ste mohli mať problém rozhodnúť sa, či ide o chladenie alebo pálenie.
Tento pocit odoznie fakt po pár sekundách /aj keď mentol cítite dlhšie - ale už nie tak intenzívne, že vás to pribije k zemi/, ale teda nie každému by mohol byť príjemný.
V kategórii pocitovej teda u mňa víťazí vajce a skóre meníme na:
3:4

6. Účinok /kocka ľadu vs. pogumované vajce/
Hoci v pôvodnej recenzii som mááááálilinko ofrfľala poslabší vyživujúci účinok EOSu, teraz, keď ho už dojíždím, som naň zmenila názor a nielen hydratáciu, ale aj výživu pokladám za výbornú. V prípade kocky už až taká spokojná nie som. Hydratácia je fajn, vyživujúce účinky sú ale podľa môjho skromného názoru dosť priemerné a preto si na pery kocku musím patlať oveľa častejšie než vajce.
Tu teda opäť skóruje vajce:
3:5

Takže súboj balzamových titanov nám dopadol 3:5 v prospech EOSu. Samozrejme hoci som sa snažila detailne rozoberať každú jednotlivú kategóriu, stále je to všetko veľmi subjektívne. Silno sa teším, že som Softlips kocku mohla vyskúšať a jej opätovnú kúpu nevylučujem, faktom však je, že ak by som si mala vybrať medzi ňou a vajcom, vyberiem vajce.
Na záver si dajme ešte malé zhrnutie dojmov z kockovitej novinky.

plusy:          dizajn, aplikácia, vôňa, UV-filter
mínusy:      priemerný vyživujúci účinok, nie celkom „kóšér“ zloženie, príliš sladká chuť

celkové hodnotenie: 7/10

Skúšali ste niektorý z týchto balzamov? Zaujala vás americká novinka? :)

PS:
Na záver ďakujem Ivke z Americany za zaslanie tohto rozkošného balzamíku na ochutnanie ;).

- claire -



9 komentárov:

  1. Nemala som ani jedno a pri tom množstve čo doma mám, ani mať najbližšie nebudem.
    Jedine že by som niekde vyhrala :).

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Lenka ja si to tiež furt hovorím! :D Akurát že nejakou zhodou náhod sa tá moja balzamová zbierka rozrastá a rozrastá... a rozrastá... :)

      Odstrániť
  2. Tento komentár bol odstránený autorom.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Podľa mňa su eosy úžasné mam ich uz doma celkom dosť :-) . Mám Summer fruit, Sweet mint, Pomegranate raspberry, Blueberry açai, Honeysucle Honeydrew, Strawberry sorbet, a najnovšie čo som si zadovážila su - Lemon drop, Medicated tangerine a Wildberry :-). Podla mňa z tých čo mám sú najlepšie - Sweet mint, Honeysucle honeydrew a wildberry :-) určite ich odporúčam a v budúcnosti sa chystám zakúpiť si aj ostatné hlavne Coconut milk :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Pekná zbierka :) tá moja sa medzitým tiež "trochu" rozrástla ;)
      No a pssssst, ale v dohľadnej dobe tu bude jedno celkom malé eosie prekvapko... ešte o tom samozrejme nikto nevie! :D

      Odstrániť
  4. Moj nazor je opacny. Softlips je ( podla mna ) omnoho lepsi balzam. Co do vyzivovania pier,dizajnu a aj kvality. EOS mam taktiez rada no Softlips ma naozaj prekvapil. A k recenzii dodam snad zopar naprav. Ako by aj slepy videl kocka sice je neporovnatelne mensia no aj nie ste naozaj slepy staci si pozriet gramaz a zistite ze su oba balzamy na tom takmer rovnako. EOS 7g Softlips 6,5 grama. Z toho dovodu povazujem slova autora za dost prehnane a tak trochu zavadzajuce.Kocka je pre mna v kabelke omnoho viac priatelnejsia.Co do vyzivujuce ucinku..Samozrejme je to indivd. zalezitost. Moje priatelky po vyskusani Softlipsu skonstatovali ze vydrzi omnoho dlhsie a ma lepsi vyziv. ucinok. No nazor nech si spravi kazdy sam. Zlozenie ? O tom by sa dalo vela diskutovat. Takze tuto temu otvarat nebudem. :) Hromadna niekolko desatisicova zaloba v USA a nasledna okamzita dohoda spolocnosti EOS aby sa predislo sudu a medializacii povie zrejme za vela ;) V tomto mam redsej produkt ktory sa na nic nehra a uvedie veci pravidivo. Dizajn je otazka vkusu. EOS je viac pre mladsie pojasene dievcata. Kocka je vyspelejsia a elegantnejsia. Suma sumarom to zhrniem asi tak: Na zaciatku pri tzv. EOS mania by som asi lobbovala za EOS. Po stretnuti sa so Softlipsom ktory je podla mna kvalitnejsi a po urcitej pravde ktora vyplavala o EOSe na povrch by som volila radsej Softlips.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ale to je úplne v poriadku, že je Tvoj názor opačný - ako si aj sama napísala, každý si musí urobiť názor sám, keďže každému vyhovuje niečo úplne iné ;) A mne viac vyhovuje EOS balzam, aj keď ho tiež s odstupom času za taký zázrak nepovažujem /aj keď myslím, že za ten som ho ani nikdy nepovažovala :)/. Ale keďže toto je môj blog a najmä MOJA RECENZIA, tak musím tu logicky prezentovať LEN A JEDINE SVOJ názor a nie názor niekoho druhého ;).

      Odstrániť

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...