piatok 31. októbra 2014

Októbrové požehnané OUT NEWS



... jo jo, máme tu toho tento mesiac vskutku požehnane. Zbytočne sa teda nezdržujme a poďme sa rovno mrknúť na to, čo všetko padlo za vlasť tento mesiac.

A keďže je tu toho fakt že dosť, tak si to tu pekne rozkúskujeme :).


Nejaké krémiky na ruky. Silikónové avoňácke zásoby ešte z minulej zimy, voňavé yves-rocherovské zásoby tak isto ešte z minulej zimy, levanduľový krémik Panier des Sens a Indulona. Prvý odporúčam, ale nie na dlhé používanie, druhý neodporúčam vôbec, tretí milujem, ale odporúčam len tým z vás, ktoré obľubujete mastnejšie krémy a štvrtý leda tak kvôli peknej vôni, zloženie napumpované parabénmi a účinok sa na rukách práve dlho neohreje.


Potom tu máme zopár klasických vecičiek dennej potreby. Limitkový Balea sprcháč, ktorý ku koncu leta vďaka sladkej vôni už nenávidíte, ale o rok si tú limitku kúpite zas a znovu. A to, podotýkam, celkom dobrovoľne :). Telové mlieko od Biodermy som už vychválila tu, za plnú cenu sa k nemu ale len tak skoro nevrátim. Fakt netuším koľké balenie ružovej micelárky. Vrátim sa k nej celkom určite :). Posledné masielko Alverde z rozkošnej limitkovej škatuľky. Ak bude nejaká ďalšia limitková chuťovka, bez debát kúpim znovu. Veľmi ňuňu.
Malinovo-citrónovotrávové telové mlieko od Balea som na blogu spomenula len veľmi matne, napriek tomu som s ním bola veľmi spokojná. Síce sa trošku namakáte, kým mliečko zapracujete do pokožky, ale účinok je fajn a vôňa super. Na leto a teplú jeseň ideálne.
No a nakoniec tu máme šampón s propolisom českej značky Pleva, ktorý sa nejak tak stihol tento mesiac dostať do IN aj OUT NEWS postu. Samozrejme vďaka pidi-baleniu. Šampón voňal ako kombinácia chľastu a medu, bol pomerne riedky, nie veľmi penivý, a účinok bol fajn. Nicméééně, protivypadávacovlasový účinok si po spotrebovaní jedného balenia príliš hodnotiť nedovolím. Ale na budúcom jarmoku kúpim znovu. Aspoň 2 balenia :).

Keďže máme po lete, padli aj všetky moje voňavé záležitosti na chodidlá. Zatiaľ čo k spreju od Ziaja by som sa vrátila dobrovoľne, k tomu od Balea ani len s tou tradičnou deviatkou pri hlave nie.

Táto divotvornosť  je vlastne toto. Ak by ste to nespoznávali :). Momentálne testujem síce iný hojivý krémik z radu „cica“, musím ale povedať, že hutnou konzistenciou mi táto cica od Avéne vyhovovala o dosť viac. Nuž, sto ľudí, sto chutí... V každom prípade, toto je vec, ktorú doma mať MUSÍTE.

Môj prvý, zároveň prvý spotrebovaný. Povedala som si, že vás možno bude zaujímať, ako vyzerá spotrebovaný EOS :D. Bez rýpania prstom sa to samozrejme neobíde, pokiaľ chcete vydolovať z vajíčka aj posledné zvyšky. Ja, ako možno /ne/vidíte, som rýpala tak statočne, až mi zvyšky, uchytené v mriežke, popadali dolu. Pokiaľ rýpať nechcete, kľudne môžete vyhodiť, toho obsahu tam už beztak veľa nie je. V každom prípade som rada, že nenarvali balzam až po dno!!! V rezerve ma čakajú už ďalšie dva kúsky, takže je jasné, aký hlboký je môj vzťah k týmto miláškom :).
A keďže vajce od začiatku fascinovalo nielen mňa, ale aj mojich štvornožcov, sekundárne využitie obalu je jasné – hračka pre mačky B-)
No a na úplný záver tú opäť raz máme pár „vyhodencov“. 


Kompaktné mejkapy na opaľovanie od Biodermy so mnou prežili už asi tri letá a neboli tak celkom márne – prvý som spotrebovala dokonca do dna! - napriek tomu kvôli odtieňu si ho už zrejme nezaobstarám. Oba kúsky boli kúpené v balíčku mejkap + micelárka zadara, takže je vám asi jasné, čo bol dôvod ich kúpy. No a keďže na tento kúsok číslo dva som počas leta nejako pozabudla, poputoval do koša – životnosť tohto mejkapu je 6 mesiacov od otvorenia, čo som teda prekročila už poriadne tak či tak.

Druhým vyhodencom je bezmenná 53dielna univerzálna kazeta na líčenie, objednaná z netu asi pred milión rokmi a takmer nepoužívaná. Čo bol samozrejme hlavný dôvod, prečo ju vyhadzujem až dnes :). Celá paletka – snáď s výnimkou farieb na líčka – stála za prd a kúpiť by si ju mohli možno tak rané adolescentky, ktoré s líčením ešte len začínajú a nemajú v podstate žiadne nároky na dekoratívku.
Takže asi toľkoto odo mňa k téme vecičiek, ktoré tento mesiac padli za vlasť ;).

Čo sa podarilo minúť vám? :)

- claire -


11 komentárov:

  1. Prekvapila ma informacia o parabenoch pri Indulone. Ja mam doma nechtikovu Indulonu a veru v nej nie su ziadne parabeny. Nepomylila si sa? Zda sa mi divne, ze v nechtikovej by neboli a kamilkova by ich obsahovala.
    Kaviareň u mačky

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Pokiaľ si dobre pamätám, tak tam boli, už to neoverím, obal je v ťahu... Mám doma ešte rakytníkovú, mrknem aspoň na tú...

      Odstrániť
    2. Tak v rakytníkovej je ich požehnane...

      Odstrániť
  2. Zvlastne, ked budem v drogerii pozriem sa na to

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. jj, mrkni... Ale nevylučujem, že som si to poplietla s tou rakytníkovou, tak potom daj info a prípadne to poupravím :)

      Odstrániť
    2. Potvrdene, v obchode som sa pozrela na jednu Indulonu /asi olivovu/ a mala parabeny. Nerozumiem preco v nechtikovej nie su a v ostatnych ano.

      Odstrániť
  3. Nuž, vyhadzujem spotrebúvam sprcháče a telové mlieka (nejak sa mi ich podarilo doma nakopiť).
    Inak, Panier des Sens zbožňujem, vo všetkých vôniach a v akejkoľvek podobe !

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tie zvyšné sa mi zatiaľ nepodarilo odskúšať, a mám z toho teda celkom traumu! :D

      Odstrániť
  4. Teď jsem si koupila velmi ňuňu Alverde máslíčka z vánoční kolekce. Tato z konce léta jsem neměla, už nevím která, ale nějaká vůně mi tam nesedla. Ale teď ta vánoční limitka - och, to jsou báječné podzimo-zimo-vánoční vůně!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som ich zatiaľ u nás nevidela! Rozmýšľam ale, že odolám... no ale neviem teraz teda :D

      Odstrániť

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...