štvrtok 23. októbra 2014

"Tenkrát poprvé" s enzymatickým peelingom B-)



Som peelingová, to je jasné. Niet nad pocit poriadne si vyšmirgľovať nielen celé telo, ale aj tvár. Na telo aj pleť mám svojich favoritov, to ale neznamená, že nevyskúšam aj niečo nové. V tomto prípade enzymatický peeling značky Ziaja z nového radu Sensitive Skin.


Priznám sa hneď v úvode – som úplne bezradná. Neviem totiž, aký je môj konečný verdikt – či to, že bez tejto vecičky prežijete, alebo to, že okamžite utekajte pre ňu, lebo ju potrebujete. Som totiž tak trochu schizofrenicky náchylná prikloniť sa k obom možnostiam odrazu. Ale pekne od začiatku...
Moja pleť je suchšia, občasne citlivá a momentálne na akné netrpím. Takže ak nájdem dostatočne jemný a hydratujúci peeling, nie je problém tvár si vypeeliť :) a potom sa tešiť z hladučkej pleti. Ak by ale vaša pleť proti drhnutiu protestovala alebo by sa vám na tvári zapaľovali tie pubertálno-postpubertálne záležitosti, ktoré každý miluje, od toho je tu enzymatický peeling. Lebo tých fuj čiastočiek kože sa zbaviť treba za každých okolností, že jo :). A enzymatický peeling by to mal dokázať práve bez toho mechanického dráždenia kože.
Takže v dnešnom poste omrkneme, či je to naozaj tak.
Enzymatický peeling z radu Sensitive Skin, je, of course, určený pre citlivú pleť. To len info pre tých, v ktorých by slovo „enzymatický“ vzbudzovalo prípadnú nedôveru až obavy /alebo nebodaj stres :D/.
Konzistencia je gélová.


Chladivý gél sa aplikuje mimoriadne príjemne a taký je aj na pleti. Peeling testujem už dostatočne dlho /vyše mesiaca/ a ani raz som necítila nič, čo by sa aspoň matne podobalo štípaniu, svrbeniu a podobným radostiam. A to sa mi zadarilo odporúčaných 10-15 minút pôsobenia aj prešvihnúť, ako inak.
Po uplynutí odporúčanej doby peeling jednoducho z tváre zmyjete. Nie je to nič náročné a zvládnete to určite ľavou zadnou /což pri niektorých maskách takto jednoznačne povedať nemôžeme, že :)/.
Tu hľa pohľad na zloženie, obsahujúce tradične našu Laminariu Ochroleucu, ktorú všetky citlivky uctievajú:

A teraz príde to najpodstatnejšie - účinok.
Po zmytí zvyškov peelingu je pokožka naozaj vyhladená. Fakt. Ostane síce trošičku vysušenejšia, než by mi bolo milé, ale nemyslím si, že je to niečo neobvyklé pri peelingoch /to len Hydrabio peeling ma rozmaznal!/ - takže jednoznačne odporúčam minimálne nakrémovať /aj keď ja po peelingu vždy aj MASKUJEM a krémujem až nakoniec/.
Po aplikácii pokožka ostala nielen vyhladená, ale aj nepodráždená, z čoho som mala spočiatku trochu obavy, k mojej nesmiernej radosti sa ale žiadne zožratie tváre nekonalo :D.
Napriek všetkým pozitívam... Som peelingová, ako som už v úvode napísala. A myslela som tým klasický peeling, ktorým si vyšmirgľujem tvár do krvi a potom si budem spokojne chrochtať blahom, akú dobrú prácu som odviedla :D. Takže číslom 1 pre mňa zrejme klasické peelingy aj ostanú a hoci k tomuto od Ziaja by som sa s kľudom Angličana vrátila kedykoľvek, zrejme neodolám a oba druhy budem používať skôr na striedačku.
Preto tá schíza ;).
Takže si to môžeme zhrnúť.

plusy:          účinok, bez nutnosti drhnúť pleť, cena /tu za 4,97e/
mínusy:      bez nutnosti drhnúť pleť :D, pocit suchšej pleti po zmytí

celkové hodnotenie: 8/10

A čo vy, milé moje baby, máte za sebou skúsenosť s enzymatickými peelingami? Ak áno, sem s nimi! ;)

PS: Ďakujem slovenskému zastúpeniu značky Ziaja za poskytnutie výrobku na testovanie :).

- claire -




1 komentár:

  1. Ja sa s touto značkou ešte stále len pomaly zbližujem , takže tento produkt nepoznám.
    Používam svoje klasické peelingy už roky a nakoľko som spokojná, nejak neplánujem v najbližšej dobe meniť :)

    OdpovedaťOdstrániť

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...