nedeľa 19. októbra 2014

Zasa jedno fajn mazadlo



Fakt neviem, akým nedopatrením som v mojom zozname recenzií telových mazadiel vynechala túto vecičku. Hydratačné mlieko Atoderm od Biodermy som pred časom odporúčala ako tip na 4eurový supernákup a dnes vám k nemu poviem pár teplých slov navyše.





Podobne, ako to bolo v prípade tohto krému, aj Atoderm mlieko je určené na intenzívnu hydratáciu a výživu nielen pokožky, ale aj pleti. Priznám sa, na tento účel som ho použila len jedenkrát – kvôli recenzii. O tom ale neskôr.
Telové mlieko je – celkom logicky – redšej konzistencie než telový krém, napriek tomu je dostatočne výživné.



So vstrebávaním do pokožky nemá najmenší problém. Pokožka je okamžite vyživená, mierne premastená /čo je aj logické, keďže ide o rad, určený na atopickú pleť/ a nááádherne jemná. Efekt, ako inak, dlhodobý.
Čo sa týka aplikácie na tvár, nemám najmenšie pripomienky. V prípade Atoderm krému sa premastenie konalo teda poriadne /mne ako nie až tak extrémnej suchárke až nepríjemné/, v prípade Atoderm mlieka je to už iné kafe. Pleť, podobne ako pokožka tela, je intenzívne hydratovaná a mierne premastená, po prejdení rukou všetko ostane tam, kde má, takže predpokladám, že mliečko nebude protestovať ani pod mejkapom. Napriek tomu, tento spôsob aplikácie by som uplatňovala možno skôr u tých spomínaných atopikov a sama sebe by som odporučila ostať pri klasických pleťových krémoch.
Zloženie je také... no, atodermácke.

Čo však na tomto telovom mlieku milujem rovnako, ako jeho účinok, je – netradične – vôňa. Asi vám ju príliš nepopíšem /aspoň nie tak, aby ste si vedeli predstaviť, o čom točím :)/, ale je veľmi jemná, čistá... skrátka krásna.
Napriek parfumácii mlieko vyhovuje a ukľudňuje aj podráždenú pokožku – odskúšané na pokusnom králikovi máti Dáltnovej, ktorá trpí na nejaký ten ekzémik /teda vlastne po naordinovaní mojej „liečby“ už ani netrpí/.
Cena Atoderm mlieka pri 200ml balení je nie celkom sympatických cca 13 éčok. Takže ak „trpíte“ len na klasicky suchšiu pokožku tela, asi by bola blbosť kupovať si v pravidelných dvojtýždňových intervaloch mlieko za 13, keď vám bude, stačiť aj také za 3 eurá. Ak si chcete ale občas dopriať niečo „fajnovejšie“, môžem len odporučiť.

plusy:          účinok, vôňa
mínusy:      cena

celkové hodnotenie: 10/10

Skúšali ste toto mlieko? Používate niečo z radu Atoderm?

- claire -

6 komentárov:

  1. Mne teda absolútne nestačí, po dlhej dobe som sa s ním včera natrela a po hodine ako sušienka a moje kolená sa zas šúpali...to už radšej maslo od Ziaji

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Asi by Ti skôr vyhovoval Atoderm krém, ten je mastnejší, hutnejší, výživnejší. Ale teda mne toto mlieko vyhovuje stopercentne...

      Odstrániť
  2. Tak zase napíšem, že podľa mňa až tak pre atopikov nie je. Možno takých malých slabších. Ale mladšia dcéra je "len" alergička a na nohách od kolien dole jej toto mlieko nestačí. Takže tam musím premasťovať poctivo kokosovým olejom - to je jediné čo pomáha. A morská voda. Ale kvôli tomu nepôjdem bývať pri more - i keď nezaškodilo by. Stačil by úplne sever Talianska.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. jj, tiež som toho názoru, že vyslovene atopikom by nestačilo... Ja som ho hodnotila skôr z hľadiska mňa ako majiteľky relatívne normálnej pokožky :).
      Mame ale pekne ukľudnil svrbenie a tiež sa jej prestali robiť vyrážky, takže tá je plne spokojná...

      Odstrániť

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...