sobota 24. januára 2015

Dva super-extra tipy na čistenie od Ziaja



Opäť hneď na úvod jedno priznanie. Už som vo veku, keď sa aj korytnačky pokladajú za staré, ale ja ešte furt neviem, akú mám pleť. Tá si totiž posledné roky robí, čo sa jej zachce a hoci mi najviac vyhovujú produkty na citlivú a skôr suchú pleť, na pohľad pôsobím dosť mastno. Čo je teda fakt ako ideálna kombinácia! :D Preto keď mi Ziaja poslala na otestovanie nejaké tie vecičky z radu „manuka“, určenom pre mastnú a zmiešanú pleť, netušila som, čo vlastne čakať.


V mojej kozmetickej zbierke nakoniec zakotvili títo dvaja partizáni: čistiaci pleťový gél a pleťový peeling. Dvojka, ktorá mi, pravdupovediac, aj padla vhod. Gél, pretože poslednú dobu na nich ulietavam, a peeling, pretože peelingov nie je NIKDY dosť! :) Ako teda títo dvaja fešáci obstáli?
Apropó, fešáci. To teda fakt že nekecám! No nevyzerá najmä ten gél dokonalo?!


Najkrajšia vec od Ziaja, akú som kedy mala v labkách! Milujem smaragdovo-tyrkysovú... :) .
Takže najskôr gélik. Balenie s klasickou pumpičkou sa postará o fakt pohodlné dávkovanie. Konzistencia gélu je taká stredne hustá, v dlaniach si ho viete slušne napeniť, ja ale uprednostňujem len jemné pretretie jednej ruky o druhú a následnú aplikáciu na navlhčenú pleť – nepotrebujem sa udusiť penou, že...

Gélik vonia krásne citrusovo. A čistí dokonale. Musím povedať, že je to jeden z najpríjemnejších „umývačov“ /ak nie rovno najpríjemnejší!/, aký som za posledné mesiace dala na pleť. Samozrejme ak sa po vyčistení pleti nenakrémujem, tak ma ten ksicht trochu ťahá /fakt by bolo naivné myslieť si opak!/, ale nie je to nič, čo by som nevedela prekusnúť.
Koho zaujíma zloženie... /s manukou niekde v strede zoznamu - takže až tak celkom málo jej tam nebude.../

Keďže na akné vyslovene netrpím, asi sa k tejto téme príliš vyjadrovať nebudem, ale ak je vaše akné v takej tej „normálnej“ forme, ktorá nevyžaduje zásah vyššej sily, na manuku by som celkom stavila. Manuku /vlastným vtipným  menom balmín metlatý/  možno prirovnať k austrálskemu čajovníku, akurát že manuka je tak 20-30krát účinnejšia a pomáha nielen pri akné, ale aj rôznych formách ekzémov, ako píšu múdre knižky.
Musím povedať, že gél moju citlivú pleť ani raz nepodráždil /a bodaj by, keďže ju má vlastne upokojovať!/, len krásne vyčistil. Takže už zasa raz chrochtám blahom.
No a inak tomu nie je ani v prípade pleťového peelingu. 

Ako som spomínala už iks krát, na brúsičoch pokožky fičím priam nenormálne a tento od Ziaja ma teda priviedol do extázy.
Ale najprv si pofrflime! Balenie pôsobí elegantne ako vždy, klasickou tubou nič nepokazíte... Teda nemali by ste, ale výrobcovi sa tentokrát zadarilo! Nebudem tu spôsobovať nepublikovateľnosť tohto postu pred dvadsiatoudruhou, ale ten dekel je pekelný!!! 

Drží ako sviňa a má taký divný „nevýstupkovitý“ tvar, že ho vždy otvorím až na päťdesiaty krát, aj to s použitím uteráku v záujme zachovania vlastného palca! Kto TOTO navrhoval???!!!
No ale budiž, poďme ďalej.
Neobyčajne ma potešila informácia o hĺbkovom čistení pórov a odstraňovaní čiernych bodiek, prípadne zabraňovaní ich tvorbe. Týmto totiž celkom dosť trpím a čokoľvek čierne na mojom ksichte s výnimkou rias a čiernej linky pochopiteľne neznesiem :).
Peeling vonia rovnako ako gél a je hustej krémovej, resp. pastovitej konzistencie.


Peelingových čiastočiek teda obsahuje vskutku požehnane – sú síce drobné, ale vôbec nie jemné – skrátka, šmirgeľ ako sa sluší a patrí. Nevylučujem, že takýto „drsňák“ môže niekomu aj nevyhovovať, ja ale do tejto skupinky nepatrím.
Tu hľa, zloženie výrobku:

Peeling používam tak raz-dvakrát týždenne, častejšie by som ani príliš neodporúčala za predpokladu, že nechcete vydrať všetky vrstvy vašej pleti až po kosť. Rovnako ako pleťový gél, peeling mi napriek jeho hrubosti pleť ani raz nepodráždil, naopak, ostala len krásne jemnučká a dokonale hladká pleť.
Poriadne vyhladiť pleť ale zas dokáže väčšina šmirgľov, že... Najviac ma potešil efekt, týkajúci sa čiernych bodiek. Lebo áno, NAOZAJ ich je po pravidelnom používaní /cca mesiac/o niečo menej... Myslím, že účinok na ne bude vec trošku individuálna, ale ja tajne dúfam, že keď miniem celé balenie, neostane mi na tvári ani jedna jediná :) /haha, samozrejme že ostane!/ Za mňa ale veľká spokojnosť.
Ak by som si mala vybrať jednu z týchto vecičiek, s ktorou som spokojnejšia, asi by to bol veľmi ťažký boj môjho prvého ja a môjho druhého ja. S obomi vecičkami sme si sadli ako zadnica na detskú toaletu a používam ich momentálne veľmi rada, takže bez milosti udeľujem plnú paľbu...

celkové hodnotenie:
gél 10/10
peeling 10/10

Skúšali ste niektorú z týchto vecičiek? Pozdávajú sa vám?

PS: Ďakujem slovenskému zastúpeniu značky Ziaja za poskytnutie vecičiek na testovanie! :)

- claire -








10 komentárov:

  1. Ziaja kosmetiku mám ráda a tato řada vypadá fakt zajímavě. Minimálně ten peeling bych vyzkoušela, drsnější mi totiž vyhovují nejvíc :)

    Radu - Giveaway o tři balíčky Magic Nails

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ziaju mám ráda, hlavně kakaové máslo a oční krémy. Z této řady bych také ráda něco vyzkoušela, věcičky vypadají lákavě!
    Recenze kosmetiky

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Kakaové maslo je na zožratie a jeden očný od Ziaje práve používam - je moc fajn...

      Odstrániť
  3. Ako si sa dostala k tejto spolupraci? Ziaja kontaktovala Teba, alebo Ty ich?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. :D A vieš, že ja už ani neviem? Oni mi napísali, ale marí sa mi, že som niekde predtým hodila link na svoj blog...

      Odstrániť
  4. Ziaju som si začala všímať najmä vďaka tebe a zrejme vyskúšam aj tieto výrobky.
    A aj keď zelenú fakt nemusím, táto smaragdová ma trafila do duše.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Vyzerá to super, ten píling si určite kúpim...za predpokladu, že ho zoženiem u "nás" v drogérke :-)
    R.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Nezoženieš :D Čo ma teda strašne serie samozrejme, ale z tejto značky zoženieme u nás akurát tak kozie mlieko a olivu, tým to hasne x-(...
      Potom jedine už spomínaný e-shop.

      Odstrániť

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...