utorok 27. januára 2015

Modrá micka



Dnes to bude vcelku krátke. Akože fakt neviem, z akého záhadného dôvodu som za ten rok aj niečo ešte nenapísala aspoň zopár teplých slov o mojej celkom prvej micke. Pochopiteľne zas nemyslím tú štvornohú, ale takú... modrú. Modrú micelárku, stojacu tak trochu neprávom v tieni svojej slávnejšej ružovej sestričky.
Hydrabio H2O od Biodermy.


Veru, odkedy som modrú micku vyskúšala prvýkrát, pretieklo už veľa vody dolu Váhom. Micelárne vody boli ešte len vo svojich prapočiatkoch, mne sa o beauty-blogerskej dráhe ani nesnívalo /vlastne som asi ani nevedela, že niečo také vôbec existuje/, napriek tomu som bola ochotná podstúpiť tento experiment. Moja pleť bola ako časovaná bomba.
Ono nie je bohviečo, ak vám stačí párminútový pobyt na mraze a vetre a vy okamžite nahadzujete výzor alá dalmatínec, krížený so štipľavou paprikou. Takže po pár takýchto extempore som sa rozhodla urobiť radikálnu zmenu vo svojej kozmetickej výbave. A modrá micina, určená na dehydrovanú pleť, bol a voľbou číslo jeden.


Hm, čo k tejto micke vlastne povedať... Začnem asi tým, že ak by ste ju porovnali s jej hviezdnou ružovou sestrou z radu Sensibio, tak by ste asi veľa rozdielov nenašli. Snáď len v zložení, samozrejme... Modrá micka v porovnaní s červenou - okrem toho, že je veľmi jemne /a krááásne!/ parfémovaná, má to zloženie predsa len trošku „dlhšie“. Čo sa samotného účinku týka, rovnako, ako je ružová micka použiteľná na pleť smädnú, rovnako je tá modrá skvelá na pleť citlivú /čo priznáva aj výrobca/. Aspoň teda ja som neutrpela žiadnu ujmu – naopak, moja explozívna pleť sa upokojila po pár dňoch
Na odličovacie účinky si tak isto nepofrflete – sú v podstate totožné s ružovou mickou, ktorá sa v beauty-blogerskom svete teší veľkej obľube ako jedno z NAJ micelárnych odličovadiel.
Čo by som teda na záver k téme „modrá vs. červená“ povedala... Určite nechcem, aby to vyznelo, že bolo aj zbytočné vytvoriť dve takmer totožné miciny, ktoré sa líšia akurát tak farbou dekla /no dobre, zloženie – podstatná vec, ale dnes ho neriešme!/, ale tak trošku sa mi táto geniálna myšlienka poneviera mojimi početnými mozgovými závitmi. Lebo keď som očakávala upokojenie pleti, modrá mi pomohla presne tak isto ako tá ružová.
Záver? Skrátka a jasne, ak máte radšej voňavé odličovanie, siahnite po modrej micke, ak uprednostníte radšej to nevoňavé, ostaňte pri ružovej. A je v podstate šumafuk, aký typ pleti máte. Trošku rebelská myšlienka, ale také sú moje skúsenosti :).
Odporúčaná cena 250ml balenia Hydrabio micelárky je 14,49e, Sensibio micelárky 13,90e.

celkové hodnotenie: 10/10

Skúšali ste modrú micinu? Za ktorú farbu kopete vy? :)

- claire -

2 komentáre:

  1. Túto micelárku som neskúšala, pre mňa je najlepšia Sébium zelená voňavá a nelepiaca, od Sensibia som príšerne ulepená. Inak nejako som už dlhšie nevidela oznam, aký produkt je momentálne za 4 eurá od Biodermy, tzv. Bioderma for everyone, mohla by si to sem opäť zaradiť, bola to super rubrika.
    Bianka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. B4E akcia bola BOHUŽIAĽ len do konca minulého roka, preto už žiadne príspevky na túto tému ;).
      Zelenú micku som ešte neskúšala, nie som celkom jej cieľová skupina, ale teda aj modrú aj ružovú považujem za TOP...

      Odstrániť

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...