pondelok 26. januára 2015

Objav roka - ružová voda a argaňák



Recenziu na miláškov, o ktorých vám dnes budem písať, vám dlžím už dávnejšie. Silná dvojka „ružová voda – argaňák“ vyhrali u mňa spomedzi všetkých patladiel na pleť, ktoré som v priebehu minulého roka používala a myslím, že tak skoro ich niečo len tak nenahradí.


Začneme ružovou vodou. Celkom konkrétne ma na ňu namotal tento Chrústik a myslím, že sa mu podarilo vypestovať u mňa novú závislosť! /Lebo ich mám málo, že./
Ružová voda sa už dávno-pradávno považuje za podobný zázrak ako aloe alebo arganový olej. Patlať ju môžete na akýkoľvek tip pleti, ktorú môže osviežiť, vyčistiť, vyrovnávať PH, hydratovať, spevňovať, tým samozrejme brániť vzniku nových vrások, tlmiť zápalové procesy v pleti /teda aj pri akné/, regenerovať po nadmernom slnení, holení alebo akomkoľvek podráždení pokožky alebo ju používať ako obklad na podráždené oči. Amen. Toľko múdre knižky.

Priznám sa, z balenia ružovej vody od Purity Vision zas tak odvarená nie som. Sklo je síce fajn, ale tak nejak táto verzia ružovej vody na mňa veľmi luxusne nepôsobí. Pumpička tiež nie je práve ideálna. Na ksicht vám šľahne totiž poriadnu megadávku kúzelného obsahu a vyrazí dych v jednom.
Zloženie sa tvári maximálne prírodne. Veď čo by už na 100percentnej čistej ružovej vode mohlo byť umelé, že.

Ružovú vodu používam vždy po večernom odlíčení pleti ako podklad pod olej. Momentálne ten arganový od VH Cosmetics v celkom nevzhľadnej, obyčajnej fľaštičke, ktorú si navyše pravidelným používaním pekne uprplete! No ale máme tu ďalší omladzujúco-regeneračný zázrak /ktorého účinky vám asi omieľať stále dokola nemusím - a v podstate sú aspoň z polovice rovnaké ako pri ružovej vode, takže sa toto kombo celkom pekne dopĺňa/.

Fotiť konzistenciu oboch vecičiek bude zrejme zbytočné, že :). Voda je totiž /prekvapujúco!/ vodová a olej olejový. Voda vonia prenádherne po kombinácii ruží a medu /hovorí Chrústik a ja mu to vôbec nevyvraciam a plne s ním súhlasím!/, argaňák smrdí ako sračka. S prepáčením. Ale fakt som žiadny výstižnejší výraz na označenie tohto excelentného odéru ešte nenašla! Niekto ho typizoval dokonca ako „detskú hnačku“, s čím teda súhlasím do bodky - ak sa niekto vyjadrí, že arganový olej vonia po orieškoch, prídem mu za trest namočiť nos do tohto!
Vôbec nevylučujem, že niekomu môže tento /našťastie veľmi krátkodobý/ smrad vadiť natoľko, že sa od argaňáku celkom dištancuje /už som sa ale stretla aj s arganovým olejom CELKOM bez odéru!/, úprimne vám ale odporúčam prekonať sa!
Fakt škoda, že nedokážem odfotiť svoj ksicht. Lebo rozdiel pred cca rokom a dnes by bol určite megaviditeľný! Vrásky sú o poznanie jemnejšie /v istých uhloch ich dokonca NEVIDÍM, čo je teda masírovanie môjho ega jak sviňa! :D/, pleť je vypnutá, hydratovaná, hodvábne jemná a farebne zjednotená. Skrátka paráda!
Keď sa tak nad tým zamyslím, vlastne ani neviem, čo lepšie zapôsobilo na moju pleť – či voda alebo olej. V každom prípade, u mňa to odteraz bude nerozlučná dvojka.
Ružových vôd a arganových olejov zoženiete verzií asi milión na druhú, ja som svoju vodu kúpila  v DMke za cécéá 7 éčok a olej objednala v rámci Yves Rocher objednávky za asi 12 éčok. Fantázii sa medze nekladú a značky môžete skúšať do nemoty. Ak má ísť o 100percentne čisté výrobky, účinky by sa líšiť nemali.

celkové hodnotenie: 10/10

Podľahli ste niektorej z týchto vecičiek? Čo všetko mažete argaňákom? :)

- claire -


8 komentárov:

  1. Takže, Bio argánový olej od Nobilis Tilia používam už pár mesiacov (na striedačku každý druhý večer s hyaluronovým sérom od tej istej značky) a k tomu šípkový olej od Nobilis pod oči a na krk a výsledok je teda viditeľný, najmä na čele a medzi obočím, nehovoriac o kvalite pokožky, ktorá je pružnejšia, maličké vyrážky sa hoja veľmi rýchlo, nové nevznikajú.
    Ružovú vodu som v živote nepoužila :))). Nuž, nedostatky stále mám :))).

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Šípkový olej si značím! ;)
      Čo používaš ako podklad pod olej? Ja som dlho používala tú vodu v spreji od Balea, ale keď som teraz objavila túto ružovú... A ako vonia argaňák od NT? :)

      Odstrániť
    2. Ako podklad nepoužívam nič okrem vyčistenej pleti :))).
      A brutus smrdí, aspoň mne. Ale tých pár sekúnd to vydržím :)))).

      Odstrániť
    3. Tiež detská sračka? :D
      Pod olejčeky by si ale nejaký podklad používať mala, aby sa Ti nestalo to, že Ti to pleť v konečnom dôsledku vysuší. Stačí aspoň pár kvapiek obyčajnej vody z vodovodu.

      Odstrániť
  2. Tiež používam ružovú vodu pred nanesením oleja (kokosový alebo šípkový), používala som tiež túto od
    Purity Vison, vadil mi na nej tiež ten rozprašovač, tak som si ju preliala do inej fľaštičky s lepším rozprašovačom, no teraz mám ružovú vodu z iherb.com a mala som aj pár fľaštičiek od Ikarou. Písala som na ne dávnejšie recenzie http://petra-justbeauty.blogspot.sk/2014/04/voda-z-ruzi.html

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Dík za link, omrknem.
      Ten rozprašovač je fakt na zabitie, ale už som si naň v podstate zvykla :).

      Odstrániť
  3. Táák,aj tak isto používam tuto značku ružovej vody ako podklad pod olej,aj ked skor som si nemohla zvyknut na vônu vody ako oleja :).....kazdopadne super combo :)

    OdpovedaťOdstrániť

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...