utorok 13. januára 2015

UPDATE: Atoderm Nutritive + jeden balzamovitý bonus



Zrátať, koľkokrát som na tomto blogu spomenula môj najobľúbenejší pleťový krém ever, by stálo asi nadľudské úsilie, napriek tomu som toho názoru, že mu túto recenziu dlhujem. A aby ste neumreli na unudenie sa, mrkneme sa aj na jednu zaujímavú vecičku, ktorá robí parťáka práve môjmu obľúbenému krémiku Atoderm Nutritive od Biodermy.


Rovnako ako moje zmienky o kréme na blogu, asi ťažko by som zrátala aj to, koľkokrát mi toto čudo zachránilo kožu. Doslova. Za čo sa mu ja oplácam nehynúcou láskou a dlhoročným vzťahom, že :).
Krém Atoderm Nutritive je určený pre výživu, ochranu a hydratáciu veľmi suchej, oslabenej pleti.
Jeho konzistencia je samozrejme dosť hustá, ale napriek tomu pri aplikácii na pleť pôsobí vcelku „vzdušne“.


Apropo, nanášať krém na tvár je skutočný balzam pre dušu /telo? :)/. Krém je na dotyk tak príjemný a chladivý, že cítite, ako dokáže pleť OKAMŽITE upokojiť! Mám overenú aplikáciu aj na ksicht s ekzémom a môžem vám povedať, že po tých mastičkách a krémikoch od lekára som nič lepšie na pleti za ten týždeň utrpenia, keď som chodila doslova s opuchnutou kožou, nemala. Pleť bola vysušená a po tomto kréme doslova prahla! A ja s ňou :).
Krémik je neparfumovaný /ako inak/, okrem iných vecí obsahuje bambucké maslo a avokádový olej a samozrejme extrakt zo zlatej chaluhy, ktorú Bioderma /niet divu!/ rve hádam do všetkých produktov. /Na čo zlatá chaluha slúži, sa môžete dočítať tu./

Napriek tomu, že je určený na výživu veľmi suchej pleti, nadmernej mastnoty sa obávať nemusíte. Je len logické, že vám pleť nebude zmatňovať ani nič podobné, ale od neho by to nikto ani nemal očakávať, že jo. Zato hodvábne jemnú, vyživenú a chránenú pleť čakať určite môžete :).
Krémik dostanete v klasickej, 40ml tube a za celkom ľudových cca 8 éčok.

Zhodnotenie krému po spotrebovaní nájdete tu.
No a konečne sa dostávame k tomu sľubovanému bonusu.
Tyčinku na pery z radu Atoderm som skúšala ešte léta páně a teda až tak extrémne nadšená som z nej nebola. Teraz po čase musím svoj názor trochu poupraviť.


Čo vás na balzame upúta na prvý pohľad /či skôr prvý oňuch/, je vôňa. Balzam celkom jasne vonia po malinách /áno, fakt po malinách! Priznajte sa, kto z vás by tu maliny čakal?! :)/ Po malinách v podstate aj chutí, akurát že takých nesladkých – čo ma aspoň neláka balzam na perách konzumovať, ale zas ja by som sa celkom obetovala kvôli sladkej chuti ;).
Povedzme si na rovinu, zloženie pre všetkých bio-nadšencov nie je až na pár svetlých výnimiek /bambucké maslo, laminaria ochroleuca/ nič moc, ale tak mňa zas tak do krvi neurazí.

Naposledy som balzamíku vyčítala neohurujúci účinok a to, že pri nanesení väčšej vrstvy zanechával na perách fuj bielu stopu.
Po skúsenosti číslo dva ale svoj názor korigujem: Ten účinok je predsa len celkom fajn a s kľudným svedomím môžem balzam odporučiť aj do zimného nečasu, keď sú nároky na akékoľvek mazadlá predsa len väčšie. No a čo sa toho efektu alá Savo týka, ten sa prejaví až pri aplikácii tisícosemsodeväťdesiatej vrstvy balzamovej hmoty /áno, robím to tak úplne bežne!!!/, takže ak to dáte na obligátne dve – tri vrstvičky, žiadny bieliaci efekt sa neprejaví.
Tyčinku dostanete v lekárňach zvyčajne za niečo okolo 4 éčok. Kto má chuť vyskúšať, určite odporúčam, u mňa to ale taká celoživotná láska asi nebude.

Edit: A sme doma! Keď som išla nahrávať túto recenziu spolu s odkazom na článok u Veroniky, natrafila som u nej na zaujímavý apdejt. Bioderma údajne zmenila zloženie balzamu a to sa prejavilo aj na jeho vlastnostiach. Takže on možno fakt bol kedysi na prd a ja nie som až tak blond! :)

celkové hodnotenie:
Atoderm Nutritive: 10/10
tyčinka Atoderm: 8/10 /po spotrebovaní balzamu upravujem na 10/10!/

Skúšali ste niečo z týchto vecičiek?

- claire -






12 komentárov:

  1. Nuž, ja úplne v pohode priznávam, že nestíham skúšať a ani používať všetky krémy od Biodermy (ale to čo si mi poslala, si poctivo patlám na tvár každý večer - na deň som to neskúšala kvôli následnému makeupu).
    Tento krém som si, ak si dobre pamätám, kúpila v rámci akcie za 4 € (neviem ktorý mesiac v minulom roku bola) a dcéram vcelku vyhovuje. Ja zostávam pri svojom klasickom LÓreál.

    Zato tyčinka je iná káva. Úplne dobrovoľne ju používam každý večer pred spánkom (aj v Savo vrstve :))) ). Za ten pocit keď sa ráno zobudím čo mám s perami mi to stojí.
    Že vonia po mandliach som čítala niekde na FB, myslím, na oficiálnej stránke Biodermy a tiež som sa divila. Ja tam tie mandle totiž necítim :(((.

    Ešte musím prečítať tú inováciu Biodermy.

    Myslíš, že tento rok nebudú už tie akcie za 4 € ?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Malinách, Lenka, malinách!!! :D
      No možno Tvoj nočný tip vyskúšam aj ja :)...
      Ak si dobre pamätám, B4E akcia mala byť len do konca roka... a teda zrejme to tak aj je.
      Niekedy cez víkend skús ten "môj" krém aj s mejkapom, čo to urobí :D som zvedavá! :)))

      Odstrániť
  2. Presne tento som vyhrala v sutazi :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Myslíš, že ja som si ho po tej prvej skúsenosti kúpila? ;D

      Odstrániť
  3. krém je fakt naozaj super, jeden z mojich naj :) a tú tyčinku mám teda tiež ale nesúhlasím s tými nánosmi...aspoň mne to nerobí a môžem aj miliónkrát prejsť po perách a všetko len priesvitné :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Teraz som už presvedčená o tom, že to robilo to staré zloženie...

      Odstrániť
  4. Krémik som si kúpila v akcii Bioderma4everyone v decembri. a je to úplne BOMBA! ja mám zmiešanú, skôr mastnú pleť, ale toto je naozaj balzam na pleť. Ešte po ňom siahnem

    OdpovedaťOdstrániť
  5. už dlho sa chystám vyskúšať krém z tejto rady, tak si ma týmto článkom veľmi nabudila. :) Super recenzia!

    Dodka z .BeautyMissfits.

    OdpovedaťOdstrániť

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...