utorok 24. februára 2015

Balea a Ziaja - skvelé očné krémy za pár drobných



Poslednú dobu čím ďalej, tým viac čítam debaty o nepotrebnosti očných krémov a aj keď uznávam, že majú čosi do seba, ja patrím k tým poctivkám, ktoré očné krémy používajú. A vcelku intenzívne. Preto vám v dnešnom článku predstavím dva krémiky, ktoré vaše peňaženky zaťažia úplne minimálne, ale svoju úlohu si splnia.


Aby bolo jasné, žiaden z týchto krémov vám vrásky nevyzmizíkuje, ani neurobí vaše olympijské kruhy či klokanie vaky pod očami neviditeľnými. To ani zďaleka nie. Povedzme si ale na rovinu, ktorý z omnoho drahších a omnoho luxusnejších krémov toto urobí? :)
Odpoveď je asi jasná, že jo. Faktom ale je, že tieto očné krémy vám okolie vcelku slušne zhydratujú a nejakým tým vrásočkám určite pomôžu predísť.


Rad s ureou zn. Balea patrí medzi moje najobľúbenejšie DMkovské počiny – fakt nezrátam, koľkokrát som vychválila tento krém na chodidlá alebo toto telové mlieko - a rovnako príjemne prekvapil aj očný krém s 5percentným obsahom urey.
Balenie je klasické tubičkové. Obsah, ktorý ukrýva, je pomerne hutný a výživný /bodaj by aj nie, keď je určený na hydratáciu veľmi suchej pleti!/, napriek tomu pokožku mastnú nezanechá. Keďže mám krémik už nejaký ten piatok, zadarilo sa mi vyhodiť obal bez toho, aby som si nafotila zloženie, všetky zloženiachtivé čitateľky preto môžu mrknúť sem.
Malým negatívom je /na očný krém!/ pomerne silná parfumácia, ktorá je síce príjemná, ale citlivým očiam nemusí práve prospieť, že.
Druhým z očnokrémovej dvojky je tiež tubičkový krém zn. Ziaja z obľúbenej línie kozie mlieko.


Na rozdiel od Baley, Ziaja je – aj keď na prvý pohľad to možno nevidno – ľahšej konzistencie a nápadne pripomína tento očný gél-krém. Do pokožky vsiakne rýchlejšie, ale zanechá ju krásne hydratovanú a pružnú.


Ku cti tomuto krémiku od Ziaja slúži, že je neparfumovaný a teda citlivým očiam bude vyhovovať skôr.
Kto má chuť, môže omrknúť aj zloženie.


Myslím, že viac ani nemám čo dodať. Ak by som si mala vybrať medzi niektorým z týchto očných krémov podľa ročných období, na zimu vyberiem Baleu a na leto Ziaju. Ak by som si mala vybrať len jeden z týchto krémov na používanie počas celého roka, vyberiem si hociktorý. A ak by som si mala vybrať medzi týmito cécéá 3eurovými krémami a očným krémom od Biodermy, ktorý stojí asi 5x toľko, do péčka pošlem Biodermu. Amen.

celkové hodnotenie:
Balea 10/10
Ziaja 10/10

Skúšali ste niektorý z týchto očných krémov? Alebo otázka: Používate očné krémy? :)

- claire -






6 komentárov:

  1. Očný krém som skúšala jeden od Eucerinu a jeden od Nivei, obe boli fajn a vlastne nejako extra ich účinky porovnať neviem, momentálne používam miesto očného krému klasický denný krém od Avene Hydrance, nejako sa mi zdá, že zatiaľ očný krém nepotrebujem a väčšina je aj tak určená až pre vek 30+ a nerada by som používala takéto prípravky zbytočne skoro.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Myslím, že na očný krém nie je nikdy skoro :) naopak, skôr včera bolo neskoro! :D
      Ale ak hydratuješ aspoň klasickým krémom, tak sa dá...

      Odstrániť
  2. Očné krémy používam cca 10 rokov (asi od takej "30") a momentálne používam už druhé balenie od Ziaja a som nadmieru spokojná. Používam len ráno, na večer dávam šípkový olej od nemenovanej kvalitnej českej bio značky. Ten dávam aj večer na krk.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som začala tuším ešte okolo 25? Možno aj skôr :)...
      U mňa je to veľmi podobné, ak dávam na noc argaňák a ružovú vodu, očný tiež nedávam...

      Odstrániť
  3. Ja práve testujem tento od Ziaja a je podľa mňa super, som s ním veľmi spokojná. Predtým som mala od Avonu, ale ten sa so Ziaja nedá porovnať, Ziaja je oveľa lepší.

    OdpovedaťOdstrániť

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...