sobota 28. marca 2015

Moje mydielka na zožratie



Celé veky som na umývanie labiek používala tekuté mydlá. Akákoľvek iná konzistencia než tekutá ma zvykla privádzať do zúrivosti najmä kvôli vidine všetkých tých rúk, ktoré mydlo ohmatávali predo mnou a mydlo v stave, ktorý sa dá vpratať do nádoby s pumpičkou, mi skrátka prišlo oveľa hygienickejšie. Potom ale prišiel zlom v podobe všetkých tých bio záležitostí na čistenie rúk a celej telesnej schránky, korunovaných ňuňu-dizajnom, no a potom odolajte! Tak som – kedysi celkom nepredstaviteľne – prepadla aj ja mydielkovej mánii.


Holým faktom je, že k hodnoteniu mydielok sa dostanem len málokedy. Ak mydlo miniete, medzi spotrebovancov sa nedostane a keďže občas sa mi zadarí minúť ho už pred prírastkovým postom, nedostane sa dosť často ani tam. Preto som sa rozhodla čas od času zosumarizovať svoje mydielkové skúsenosti a ukázať vám, čo posledné mesiace prešlo mojimi /namydlenými/ labkami.


Ako prvé omrkneme rozkošné hand-made mydielka od Boemi. Je vám jasné, čím ma zaujali :). Ten dizajn je skrátka rozkošný. A keď si k tomu prirátame nádherné, sladko-ovocné vône...
Višňovo-jogurtové aj limetové mydielko vďaka tvaru padne do rúk ako uliate, obe skvelo penia a skrátka na umývanie rúk sa zákonite musíte len a len tešiť.
Nicméééně, zloženie nie je nič extra...



Horšie dopadli mydielka, keď už bol dezén zodratý... Z višňového začali vypadávať červené kúsky a z limetkového vďaka lufe ostala celkom negustiózna grča. No ale budiž – daň za premakaný počiatočný vizuál.
Cena mydielok sa pohybuje okolo hranice 3 eur, kúpené v kamennej predajni lienkashopu.


Mydielka od Soaphorie som vám už spomínala tu. O zložení tu asi príliš polemizovať nemusíme, nakoľko ide o BIO kozmetiku, navyše domácej proveniencie. 


Jediné, čo som mydielkam vytkla, bol tvar, ktorý nie celkom dobre sadol do ruky. 


V mydlovej hmote obsiahnuté prírodné ingrediencie, slúžiace predovšetkým na dekoratívne účely zvyknú samozrejme tiež slušne zahovadiť umývadlo, nie je to ale nič tragické, s čím by si neporadil odtok a silnejší prúd vody.
BIO kvalita mydiel sa samozrejme odrazí na cene, ale ak ste ochotné za tieto vcelku mini-mydielka tie cécéá 4 éčka utratiť, určite zainvestujete do kvality. 


Extra-jemné mliečne mydielko z bambucko-maslovej rady patrí k ďalším ťahákom francúzskeho L´Occitanu a ja sa teda vôbec nedivím prečo. Mydlo som vám tak nejak nestihla nafotiť, ale zas až tak o veľa ste neprišli – biela hmota je vytvarovaná do klasickej mydloidnej kocky s nie ceľkom jasným nápisom L´Occitane. Nič extra zaujímavé, napriek tomu jednoducho elegantné a oku lahodiace.

zdroj

Mydielko sadne do ruky ako uliate, krásne jemne vonia, skvelo pení a čo je najviac dobré – vydrží fakt dlho! Cena 8e za 250gramový kúsok, holt, adekvátna nielen kvalite, ale aj značke, napriek tomu by mi určite nebolo ľúto zainvestovať.
Ak by som si mala čisto subjektívne vybrať jedného favorita, asi by to bol ten l´occitaní. V každom prípade, určite sa k všetkým vyššie spomínaným značkám budem vracať celkom pravidelne.

celkové hodnotenie:
Boemi 8/10
Soaphoria 10/10
L´Occitane 10/10

Čo vy a mydielka? Ulietevate na nich alebo vás nechávajú chladnými? :)

- claire -

9 komentárov:

  1. ja som nemala tuhé mydielko dávno :) naposledy som ho asi použila v škôlke alebo na zš pri umývadle :D teraz fičím na penových a tie sú bomba :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Penové som ešte neskúšala, vôbec sa neurazím, ak dáš tip! ;)

      Odstrániť
    2. napr. tieto dettol :) sú aj palmolive, ale len vo vianočných balíčkoch :D http://www.dettol.com.au/img/packs/dettol-touch-of-foam-hand-wash.png

      Odstrániť
    3. Vyzerajú pekne, chutne a použiteľne :) moja zatiaľ jediná skúsenosť s Dettolom bola dosť smradľavá :D ale na toto by som sa dala nahovoriť :)

      Odstrániť
  2. Tuha mydla me moc neberou, ale treba nekdy take nejake zkusim :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Možno Ťa to drapne tak ako mňa, nehádž flintu do žita! ;D

      Odstrániť
  3. Ja doma pre seba používam roky už len tuhé mydlá (manžel a deti tekuté). Začala som s tým po dovolenke v Taliansku, odkiaľ som si doniesla zásobu mojej najobľúbenejšej značky Nesti Dante. Všetky možné aj nemožné vône, kvalita za prijateľnú cenu. A ten pocit - vždy akoby návrat na dovolenku. Mojim naj kúskom z tejto značky je verbena v kombinácii s čímkoľvek.
    Potom som ich začala kombinovať so značkou Panier des Sens.
    Takže používam len tieto 2 značky, ktoré sú už dostupné aj na SK, i keď v širokospektrálnom cenovom rozpätí :((((.
    Preto si ich nosím najčastejšie z dovolenky, vždy zásobu an celý rok :)))). Mám ich aj v prádle a pod.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tipy omrknem, tú prvú značku nepoznám. Mne kolegyňa minulé leto doniesla z Grécka nejaké olivové mydlo, no bol to hnus :D Smrdelo a bolo celé oslizené :D Ale inak účinky boli fajn a aj vyzeralo pekne, len som stratila nervy a letelo do koša :D

      Odstrániť
  4. Ja som asi pred 2 rokmi začala opäť používať tuhé mydlá, keďže som ich už mala veľa aj ako podarúnky a jedno som musela načať už kvôli spotrebe - zatiaľ nemám toľko možností kupovať drahšie, ale isto odporúčam mydlá MYLO :) sú super a vydržia. Inak podobné niečo ako BOEMI som dostala asi pred 4 rokmi od ocka a efekt podobný - kúsky povypadávali a potom bolo mazľavé - asi nedoreišili konzistenciu :) (hlavne, že je priesvitné :D )

    OdpovedaťOdstrániť

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...