štvrtok 12. marca 2015

Sensibio dvojka

Hoci sama patrím do tej prešťastnej skupinky citliviek a radu Sensibio mám vcelku prelúskanú, vecičky, ktoré vám v dnešnom poste ukážem, som testovala prvýkrát až teraz – a nepýtajte sa ma, ako je to možné, lebo sama fakt netuším. V každom prípade, zasa to bude celkom trefa do čierneho, ako vo väčšine biodermích prípravkov, určených pre citlivú pleť.
Tentokrát omrkneme pleťové mlieko a krém v rich verzii.


Pleťové odličovacie mlieko som vyhrala. Ak by k tomu nebolo došlo, pravdepodobnosť jeho vyskúšania mojou osobou by bola kvôli môjmu NEpoužívaniu pleťových mliek priam závratne nízka. No ale keď už motyka vystrelila...


Konzistencia pleťového mlieka je veľmi, veľmi, veľmi ľahučká, aj keď nie riedka, vďaka čomu ho na tampónik nanesiete vcelku pohodlne.



Koho zaujíma zloženie, nech mrkne sem:


Čo sa odličovacieho účinku týka, ten je super a odlíči aj moju občas používanú vodeodolnú riasenku – to pre prípad, že by ste ním chceli odličovať aj oči, na ktoré je, btw, tiež určené. Tento spôsob použitia ja osobne ale odporučiť príliš nemôžem. Na pleť má síce mliečko skvelý účinok, ale mňa v tých očiach jednoducho štípe - a to celkom dosť. Nevylučujem, že to má istý súvis s mojou šikovnosťou vo sfére liatia mliekového obsahu do očí a zároveň s mojou nechuťou používať na oči iné odličovače ako micky, ale logicky s týmto faktom spokojná nemôžem byť.
Nič to ale nemení na situácii, že ak by som si MUSELA vybrať na odličovanie nejaké pleťové mlieko, pokojne by som si toto biodermie vybrala.


Inou šálkou kávy už ale bude krém Sensibio Rich, ktorý som ulovila v minuloročnej akcii B4E za krásne 4 éčka a k vyskúšaniu som sa dostala až teraz, koncom zimy.
Ľahšiu verziu Sensibio krému používam celkom pravidelne v teplejšej časti roka a neviem si ju vynachváliť. Sensibio Rich, určený pre ukľudnenie a výživu citlivej suchej až veľmi suchej pleti som kedysi dávno skúšala len na ruke a vtedy sa mi zdal pomerne DOSŤ mastný. Lenže, ako som už kedysi spomínala, človek mieni a Claire Clairmont občas mení – v tomto prípade názor. Lebo vyskúšať krém na ruke a na tvári je predsa len malý rozdiel, že.
Konzistencia krémiku je taká wau.


Krém mi pripomína hustú, našľahanú výživnú penu a môj prvý dojem bol v štýle „fúú, toto musí byť narvané silikónmi od vrchu po spodok!“.
No a ku podivu...


... ani né, ako vidíte. V každom prípade, zloženie sa postaralo o fakt úžasne komfortnú hmotu, za ktorú dám v prípade citlivej pleti asi aj tú povestnú ruku do ohňa. Ak vám neupokojí pleť toto, tak už nič.
Ku podivu part two, krém vôbec nie je tak mastný, ako som to od neho očakávala. Samozrejme zmatnenie pleti sa konať nebude, ale odmenou vám bude upokojená a dokonale zhydratovaná pleť.
Čo ma zo začiatku trošku štvalo, bolo slabé cuckovanie krému pod mejkapom, ktoré sa mi ale podarilo prešťať. Celkom prekvapivo, stačí mejkap naniesť IHNEĎ po aplikácii krému. Takže za mňa spokojnosť a nebyť vyššej ceny, môj obľúbený zimný Atoderm Nutritive by mal dôstojnú konkurenciu.
Odporúčaná a nie práve najnižšia cena pleťového mlieka je 15,19e a pleťového krému 18,89e. Ak máte problémy s citlivosťou vašej pleti, určite odporúčam vyskúšať.

celkové hodnotenie:
pleťové mlieko 8/10
pleťový krém 9,5/10

Skúšali ste niečo z týchto vecičiek? Máte nejakého obľúbenca zo Sensibio radu?

- claire -

6 komentárov:

  1. Ja tento rad nepotrebujem používať, ale dcéram ho, najmä v zime, doprajem. Vcelku som spokojná, ale viem si predstaviť aj niečo lepšie. Nie o veľa, ale o niečo určite. Na odličovanie som ho nikdy nepoužívala.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Na odličovanie už ani ja nebudem :D... Ale ten krém je ozaj fajn, škoda tej ceny...

      Odstrániť
  2. Ja od Biodermy jsem jeste nic nezkousela, pletova mleka mi vyhovuji na docisteni pleti po odliceni micelarkou :-) A ten krem vypada opravdu moc dobre, na suchou plet trpim stale, ale mam ji smisenou, takze se zaroven trapim i s akne...

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. No, radosť teda... Effaclar A.I. si neskúšala? To jediné mne zaberalo a zaberá dodnes, aj keď to moje balenie je už 4 roky po záruke :D Asi o ňom budem musieť napísať... :)
      Ale som rada, že existuje aspoň niekto, čo ešte nič od Biodermy nevskúšal, už len z princípu! ;D

      Odstrániť
  3. Sensibio rich krem mi tuto zimu uplne zchranil tvar :), je skvely a uz mam kupene dalsie balenie do zasoby... na teplejsie dni sa teraz chystam vytiahnut oblubeny nutritive :). To mlieko som zatial nemala, nemam rada odlicovacie mlieka, tak ostavam pri micelarke ;)
    Martina

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. :) Tak ja mám Nutritive zas na zimu skôr... je to asi ten najúžasnejší krém nielen vďaka účinku a konzistencii, ale aj cene. Skrátka ideál :).
      Micelárky forever!

      Odstrániť

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...