štvrtok 16. apríla 2015

Olejčeky



Neviem, čím to je, ale posledné mesiace fičím na mazaní telesnej schránky olejmi. Paradoxne tento spôsob patlania som nikdy neuprednostňovala, poslednú dobu mi ale všetky tie voňavé olejčeky prídu celkom ňuňu. V dnešnom článku vám dám dva tipy na oleje, ktoré zoženiete bežne v drogérke, okolo bio zloženia ani neprešli, ale napriek tomu ich používam veľmi rada.

 

O telovom olejovom mazadle od Balea som vám už písala. Na mojom vrúcnom vzťahu k tejto fľaštičke sa nezmenilo vôbec nič, stále si tykáme a naďalej ju – jo, najmä vďaka vôni! - považujem za brutálny must-have. 


Olejček stojí niečo málo nad 3 éčka, zloženie je celkom fajn a budem sa opakovať, ale tá vôňa, to je niečo, čo musíte vyskúšať, aj keby na víno /slivovicu, vodku, tatranský čaj/ nebolo! Mix marakuje a vanilky u mňa predstavuje síce typicky letnú vôňu, ale je tak prudko namotávková, že ňou nepohrdnem v žiadnom z ročných období a už teraz sa desím chvíle, keď zistím, že olej DMka prestala vyrábať! V mojej kozmetickej zbierke bude mať skrátka čestné miesto už nafurt.


Suchý telový olej Ultimate Beauty Oil od Garnier som dostala od kamošky. Na svoj čas Č si musel chvíľočku vyčkať, keďže som sa už fakt zúfalo potrebovala vyhrabať z tej tony telových mazadiel a patladiel, ktoré ma tak nejak zavalili, ale dočkal sa aj tento fešák.
Čo sa účinku týka, ten je v podstate totožný s tým baleáckym. Aj keď sa olej označuje za suchý, na jeho vstrebanie si musíte chvíľočku počkať a výsledkom bude – čo si budeme čo nahovárať – fajne umastená pokožka. V dobrom, off course.
Zloženie sa mi zdá o niečo viac prekombinované, aj keď obsahuje nejaký ten dobrý olejček, ako argánový, makadamiový, mandľový či ružový.


Vizuálna stránka tentokrát celkom vyšla a ak by balenie bolo zo skla, bolo by fakt luxusné. Pri aplikácii tiež oceňujem pumpičku s veľmi jemným rozprašovačom, ktorou síce prášiť /ten „suchý“/ olej priamo na pokožku radšej neriskujem /v záujme zachovania neumastenosti vlastnej kúpeľne/, ale aplikácia do dlane je pohodlnejšia a taká viac sympatická, než keď si olej lejete priamo do ruky.


Čo sa vône týka, to už musím priznať, že garnierovský olejček sa na ten baleácky nechytá ani omylom. Vôňa je taká veľmi decentná až poloprírodno-polochemicky pôsobiaca a nevylučujem možnosť, že niekomu by mohla aj vadiť, ja som si na ňu ale celkom zvykla.
Ak by som si mala vybrať favorita, jednoznačne to bude ten déemkovský. Aj vďaka o polovicu nižšej cene, ktorú zaň vysolíte - prioritou je u mňa ale hádajte čo :). Asi nemusím vypustiť do sveta záverečné konštatovanie, že ak si budem musieť vyberať medzi týmito dvoma fešákmi, ktorému dám prednosť. Holým faktom ale je, že ak sa ku mne olej od Garnieru akokoľvek dostane, vôbec sa neurazím.

celkové hodnotenie:
Balea 10/10
Garnier 7,5/10

Máte rady olejčekovanie sa? Skúšali ste niektorý z týchto telových olejov?

- claire -

14 komentárov:

  1. Ja mám olej od Oriflame, ktorý je tiež super. Dá sa použiť ako telový olej, olej do kúpeľa a tiež na vlasy...
    Občas ho používam na telo, ale najčastejšieho ho používam na vlasy, ktoré mi úplne oživí...
    Takže na telo sa mi ho moc mazať nechce, aj keď niekedy neodolám, ale na vlasy je geniálny!!! :-)
    R.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Neviem prečo, ale ten od Garnieru ma nikdy nejako extra nelákal. Baleácky bol super a tá vôňa, no wau, bola som s ním ozaj spokojná, no a z Oriflame oleju nám ostalo vo fľaštičke už len zopár kvapiek, mamina všetko musí minúť a nečaká ani na mňa, tsss.. A potom že po kom som taký sebec na kozmetiku :-D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Treba oddeľovať od kozmetickej zbierky zvyšného osadenstva domácnosti ;) Ja som to tak robila vždy, aj keď najmä kvôli tomu, že tatík bol schopný použiť miesto šampónu telové mlieko :)))...

      Odstrániť
  3. Mám doma a používam z Avonu a sú úžasné, najmä ráno je to eňo ňuňo (okrem pobiehania v zime holá po byte, aby olej vsiakol :)))) ).
    by the way, neviem nikde zohnať od Astoru matné pastelky na ústa. V DM som ešte nevidela :((((.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ktoré od Avonu, tie v spreji??? Sú fakt dobré??? :D
      Pastelky majú u nás v takých tých malých bočných, "novinkových" stojanoch, nie v tom hlavnom...

      Odstrániť
  4. Oleje miluju. Dala jsem ale na osvedcenou klasiku - destky olej bez parfemace a nemuzu na nej dopustit :)) Aktualne pokukuju po oleji tkery by vonel po passion fruit, nejaky typ ?

    LENNY MALI .com

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. No to možno vyskúšam :)... Passion fruit olej síce né, zato maslo poznám dôverne :D... Od Body Shop, marakuja Ti bude liezť von aj ušami! :D Písala som o ňom aj tu na blogu niekde... :)

      Odstrániť
  5. Aj ja som už prešla z telových mliek na oleje, lepšie premastia pokožku a ten pocit nanášania oleja na pokožku mám veľmi rada. Ten Balea určite vyskúšam, momentálne používam Aviril detský olejček, klasika v malej sklenenej fľaštičke, ktorá pekne vonia, tak detsky, ale vonia a veľmi dobre sa vstrebáva.A kedže ide leto tak idem trochu postrašiť moje strie olejom od Eucerinu.

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Olejčeky mám veľmi rada, aj na pleť aj keď ju mám mastnú tak mi vyhovujú (kokosový, levandulový). Objednala som si olejček od Nuxe, tak sa naň už teším aký bude. Plánujem aj olejček na vlasy od Kerastase, neskúšala si?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja moje vlasy dosť zanedbávam, občas sa donútim stráviť pol dňa s kokosom na hlave, ale to len ozaj veľmi málo...
      Ale daj potom vedieť, ako si dopadla :) aj s tým od Nuxe, po tom pokukujem už dlho...

      Odstrániť

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...