utorok 2. júna 2015

Balzamový apdejt



Sama neviem, ako som to mohla prežiť, ale už naozaj veeeľa vody pretieklo dolu Váhom, čo sme sa na tomto blogu venovali nejakému balzamu na pery v samostatnom poste. A keďže momentálne pociťujem extrémne silnú potrebu tento svoj rest napraviť, tak si tých balzamíkov dáme hneď niekoľko ;).


Začnime služobne najstarším partizánom. Čerešňový balzam v plechovke anglickej značky Figs&Rouge som vyhrala na sociálnej sieti, moja prvá skúsenosť s plechovkou to ale nebola. Pomarančovo-vanilkového fešáka som vám vychválila už tu, musím ale povedať, že tento čerešňový za ním kvapôčku pokrivkáva. Pomaranč vďaka stévii aj trošku sladučko chutil, máličko krajšie voňal a tá konzistencia mi prišla takááá... sympatickejšia? 


Pravdou je, že čerešňový sa u mňa ohrieval trošičku nad plán (rozumej dlhšie, než je dobré!) a tak tá konzistencia mohla trošku „zosliznieť“ aj časom, ale fakt mi nebola tak celkom po chuti. K účinku ale nemôžem povedať jediné krivé slovo a keď si k tomu zarátame prírodné zloženie a rozkošný retro-obal... Balzam zoženiete napr. tu za cenu cécéá šesť a pol eura.


Mliečny balzam kórejskej značky Skin Food mi kamoška objednala z e-bay. Balzamík ma trošku netradičnejšie proporcie – je štíhlejší a dlhší než tyčinky, bežne zhliadnuteľné v našich zemepisných šírkach, dizajn sa mi ale dosť pozdáva – aj keď vytáčadlo nie vždy funguje tak ako má (najmä pri problematickom spätnom chode, že). Potlač je papierová, papier ale bude zrejme kvalitný, keďže ani pri dennom nosení v kozmetickej taštičke neutrpel žiadnu ujmu.


Balzam vonia po mlieku len tak spolovice a ak ulietavate na vôni kokosu, mohli by ste si aj v tomto prípade prísť na svoje. Čo ma trošku prdí, to je konzistencia, ktorá mi príde kus mäkšia, než by mi bolo milé a vážne sa obávam osudu tohto balzamu v nastávajúcich letných horúčavách!
Ak by ale niekoho zaujímal účinok, tak ten je fakt v pohode :).
K zloženiu ani cene balzamu sa pre tentokrát nevyjadrím.


Melónový balzam od Baley som si kúpila len celkom nedávno. Z mojej obľúbenej značky mi na perách zatiaľ vyhovoval akurát pomaranč v plechovke, s tyčinkami je to u mňa menšia tragédia. Jedine pri nich sa totiž môžem stopercentne spoľahnúť na to, že ak aj mám pery v dokonalej kondičke, tyčinky od Baley mi ich spoľahlivo za jeden deň zdevastujú tak, ako to žiadny iný balzam nedokáže!
Je vám teda jasné, prečo som tento balzam kupovala :).


Dizajn síce nie je nič moc, tá kombinácia zelenej a ružovej je ale podľa mňa božská. No a samozrejme o vôni ani nehovoriac! Balzamík navyše aj jemne sladko chutí. Takže v konečnom dôsledku si Claire Clairmont vlastne ani nemôže sťažovať, že účinok stojí za dve veci, že :).
Cena balzamu je 1,49e.


Posledný balzam som si doniesla ešte pred rokom z Mníchova a dopracovala som sa k nemu až teraz, pár mesiacov pred koncom záruky. Balzam som kúpila v lekárni, stál – ak ma pamäť neklame – niečo okolo ľudových 3 éčok a má božské zloženie. A okrem toho aj ňuňu kelímok!


Nešťastná – prenešťastná som ale ostala po otvorení kelímka. Lebo teda ten balzam vyzerá dosť hnusne! :D


Hnedá hmota, ktorá nielen že smrdí (zo začiatku s prepáčením ako zmes rumu, alkoholu, byliniek a ľudského exkrementu), ale je aj divne hrčkovitá, až občas pochybujete, či dávate na pery balzam alebo peeling. 


Potiaľto celé zle. Napriek tomu, účinok je fajn. Povedala by som, že zľahka koketuje až s nadpriemerom – v tomto prípade to je ale milému balzamíku tak trochu na prd. Obávam sa totiž, že tých nedostatkov je toľko, že sa nedonútim ho používať a asi poputuje na adopciu.
No, keď sa tak na dnešný výber pozerám, nebola to teda žiadna sláva. Ak vám ale nevadia divné konzistencie alebo pachy, určite si vyberiete ;).

celkové hodnotenie:
Figs&Rouge 7/10
Skin Food 7/10
Balea 5/10 /aj to len vďaka vôni!/
Apothekers 7/10

Skúšali ste niektorý z týchto balzamíkov?

- claire -

8 komentárov:

  1. Nepoznám ani jeden, Figs and Rouge by som chcela skúsiť, ale prídu mi trochu drahé. Baleu by som si asi nekúpila, pretože zvyčajne tie balzamy z drogérie moje pery vysušujú - expert na to je rozhodne Labello. Momentálne ma asi najviac zachraňuje Sephora balzam na pery s mandľovou vôňou v plechovej krabičke. Je fakt skvelý.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Labello teda tiež žiadna sláva, ale za mňa vedie aj tak Balea :D
      Ja mám aj drahšie balzamy ako FR, takže cena ma až tak netento :D

      Odstrániť
  2. Z týchto čo si uviedla nemám ani jeden. Ale pomarančové verzie od Baley a Figs and Rouge naozaj stáli za to :))))).

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ten balzámek Figs&Rouge má naprosto luxusní obal, fakt závidím:-) Ale zkušenost nemám s žádným. Momentálně ujíždím na EOS balzámcích, jak jsem jim dlouhou dobu odolávala, tak nedávno jsem si objednala rovnou tři a od té doby je snad nedám z ruky:-D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. EOSov mám tiež niekoľko v rezerve :)))
      FR sú fajn, čo ale budem odporúčať každému, to je Rosebud Salve, to je u mňa TOP balzam!

      Odstrániť
  4. Mám ten pomarančový od Balei, ktorý sa ti páčil, je fakt dobrý, len už je asi mesiac po záruke, tak sa ho snažím čo najskôr spotrebovať :D A to zloženie Skin Foodu je až také tragické, či ako ? :) enjoy little cosmetics

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. :D nééé - teda možno aj áno :D - ale je to tam všetko písané v čínskych znakoch, či kórejských, či akých :D... len preto som sa k zloženiu nevyjadrovala :).
      Ten pomarančový som dala dole expresne rýchlo z rovnakého dôvodu :) ale myslím, že mu nejaký ten mesiac "po" vôbec na kvalite neuberie...

      Odstrániť

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...