streda 21. októbra 2015

Na čom fičím túto jeseň



Ani sme sa nenazdali a vonku sa nám zjesenilo rýchlosťou blesku. Jeseň začínam mať rada čím ďalej, tým viac /aj keď jar je jar, no :)/ a je to najmä vďaka farbám. A aby som zas bola aspoň trochu aktuálna, je ďalšou z mojich svätých beauty-blogerských povinností prezradiť vám, na akých farbičkách si momentálne zgustnem.

My autumn favourites

Nemôžem si pomôcť, ale jeseň sa mi /brutálne prekvapivo/ v líčení spája odjakživa s tými najrôznejšími verziami červenej, oranžovej a hnedej, či už na perách, líčkach, očiach alebo nechtoch. To je už taká klasika. Za posledný cécéá polrok som si ale do hľadáčika nahodila aj malinovú a fičím na nej doteraz.
Možno máte ešte v živej pamäti, ako som prisahala na všetky možné odtiene nude rúžov a výrazné farby neboli nič pre mňa. Stačila ale jarná zásielka od ASTOR a ja som svoje zvyky zmenila od základov. Keď totiž nosíte okuliare s výrazným rámom, nalíčiť si výrazne radšej pery než oči sa priam žiada, že.
Akí sú teda moji favoriti v líčení pier?

ASTOR Soft Sensation Lipcolor Butter Royal Diva, Vivid Divine a Elegant Nude
ASTOR Soft Sensation Lipcolor Butter v odtieňoch Royal Diva, Vivid Divine a Elegant Nude /zľava doprava/
 
ASTOR Soft Sensation Lipcolor Butter Royal Diva, Vivid Divine a Elegant Nude
ASTOR Soft Sensation Lipcolor Butter v odtieňoch Royal Diva, Vivid Divine a Elegant Nude /zľava doprava/
ASTOR Vivid Divine, Elegant Nude, Royal Diva - swatches
zľava doprava: Vivid Divine, Elegant Nude, Royal Diva

Božská, matná Vivid Divine od Astor. Pastelka má fakt obdivuhodnú výdrž a pery v kondičke nevysuší ani omylom. Skrátka ju hlboko uctievam a keď ju miniem, potrebujem nutne ďalší kúsok!
No a na zahodenie teraz na jeseň nie je ani tmavofialová Royal Diva, ktorú ale zvyknem mixovať s niečím do červeno-hneda.
Možno budem za NUDNÚ, ale ak sa mi predsa len zažiada byť aspoň trošku viac nude, najradšej siahnem už zas po matnom masielku od Astor, tentokrát v odtieni Elegant Nude. Farba je pomerne decentná, aj keď furt pekne sýta a jesenné líčenie doplní naozaj ideálne. A čo je najlepšie, dá sa super vrstviť!

DERMACOL 16H Lip Colour 06 a 03
DERMACOL 16H Lip Colour, odtieň 06 a 03
DERMACOL 16H Lip Colour 06 a 03 - swatches
DERMACOL 16H Lip Colour, odtieň 06 a 03

Ďalšie skvelé jesenné /ale bez problémov aj celoročné/ hračky – 16hodinové Lip Colour od DERMACOL. Tekuté rúže s balzamom v balení ohúria nielen prekrásnymi odtieňmi, ale aj MEGAvýdržou! Ja som vybrala tmavšiu červenú nulatrojku a o niečo decentnejšiu mauve nulašestku, ktoré jesenné líčenie doplnia priam excelentne.


K pekným rúžom, prirodzene, patria aj pekné laky na nechty - ktoré však v mojom prípade nie vždy navzájom celkom ladia. Nemám problém dať si neónovooranžovú na nechty a malinovú na pery, ale to už som ja. S farbami sa skrátka občas neprdím a nemyslím si, že je to vždy na škodu.


V lete, ale aj teraz na jeseň u mňa jednoznačne ide najmä neónovo-oranžový ORLY lak v odtieni Peach Pastel Neon. Neónovým lakom na nechty som nikdy neholdovala, posledné týždne ale neónkovo lakujem ozaj intenzívne. Podobne je to aj s ďalšími oranžovými odtieňmi, ktoré na jeseň naozaj môžem, ako Sahara Sunset od ASTOR alebo vygrcano-rajčinová od MISS SPORTY.
Červená na nechtoch je absolútne jesenné must-have a najradšej na seba dávam tento kúsok od Swissological. Ten dokonalý povrch, ktorý vytvorí, je na neuverenie.


Keď mám občas chuť zladiť sa aj na nechtoch s mojou obľúbenou Vivid Divine, často siaham po malinovo-cyklámenovej. Tento odtieň je v mojej lakovacej zbierke zastúpený pomerne hojne a najobľúbenejší kúsok je asi ten od SALLY HANSEN /uznávam, na fotkách nevyzerá ani malinovo, ani cyklámenovo!/.



A to by bolo vlastne všetko. Netvrdím, že sa tejto jesennej „typológie“ na perách alebo nechtoch držím takto ortodoxne a nešupnem trebárs na nechty svetlú fialkovú alebo tyrkysovú alebo ružovú, ale keď už tu máme tú farebnú jeseň... ;)

Meníte svoje líčenie v závislosti od ročného obdobia alebo sa držíte svojich farbičiek po celý rok? Akí sú vaši aktuálni favoriti v líčení pier a lakovaní nechtov? :)

- claire -
 

15 komentárov:

  1. Pekné toľko červenej a oranžovej pokope, akoby som videla svoju políčku. Matt maslo Vivid Divine som si nedávno kúpila a som vcelku spokojná, nehydratuje to pery síce až tak skvelo ako balzam, ale aspoň niečo a odtieň je skvelý, výrazný, malinový, presne pre mňa. Inak tiež nosím okuliare a výrazný rúž sa fakt hodí.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak to mi rozumieš ;).
      Ja tieto farbičky môžem po celý rok, ale na jeseň ich tak nejak mám obzvlášť rada... To matné maslo samozrejme nehydratuje tak ako tie ostatné, ale ja osobne, ak mám pery ok, môžem sa ním patlať celý deň a večer sú pery v pohode, takže ja sa teším aj z tohto faktu :).

      Odstrániť
  2. Krásne farbičky :))).
    Moje obľúbené astorky nevyjímajúc :))).
    Tvoju obľúbenú astorku mám tiež, ale nejak som sa minula farbou :(.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem :).
      :D a to ja keď si spomeniem, že som Vivid Divine pôvodne chcela dať do giveaway... :D

      Odstrániť
  3. pri lakoch na nechty mi je jedno aké je ročné obdobie, kludne si dám teraz aj zelený, žltý, kakaukovo-nebíčkový :D ale čo sa týka líčenia, tmavé pery must have a oči také zlato, hnedo, vínové :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ja to tiež neberiem nejak ortodoxne, čo sa nechtov týka... Tmavé pery sú super ;)

      Odstrániť
  4. Ty laky na nehty se mi líbí všechny, do jednoho. Přesně můj styl barev, hlavně ten od Sally Hansen..nádherná barvička:-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Dík, sú to také univerzálne odtiene, musia sa páčiť každému podľa mňa :D

      Odstrániť
  5. Úžasné farby! Tie masielka od Astoru vyzerajú perfektne, normálne si ma na ne nalákala, a to ja nemám rada rúže :D
    Klaudy's shopping enjoyment

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Určite stoja za vyskúšanie... Ja som mala tiež dosť dlho obdobie, že som nosila len lesky, aj to zásadne bezfarebné, ale dnes si bez rúžu pripadám dosť "naho" :)))

      Odstrániť
  6. Astor pastelky mam velice rada a ty od dermacol bych rada vyzkousela.
    http://style-and-smile15.blogspot.co.uk

    OdpovedaťOdstrániť
  7. tieto tvoje hlášky ako "vygrcano-rajčinová" ma raz do hrobu privedú :-D
    ja síce nejako extra výrazne svoje líčenie nemením ako je rok dlhý, ale s nechtami je to už iné. hold keď má niekto vyše 180 lakov, tak sa proste blázni celý rok.. v lete milujem hlavne tyrkysovú, modrú, fialovú atď.. no a v jeseni skôr bronz, zlato, oranžovú a po novom aj červenú dávam prekvapivo často... inak čo sa týka značiek, tak asi najvydžabanejšie mám Miss Sporty a minicolorama od Maybelline.. Ale mojou srdcovkou sú predsalen asi laky Calvin Klein a pieskové F&F a tie si veruže šetrím a nikdy nikomu ich nepožičiam - ešte by im niekto ublížil :(

    PS: som sebec, ja viem :-D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. :DDD tak výraz "najvydžabanejšie" grckám šlape na päty jedna radosť! :D
      Kks, že 180 lakov... ja ich mám možno 50 a už to si myslím, že mám veľa :D

      Odstrániť
  8. ja mám vždy dojazd z leta, ale tento rok som na neónoch fičala hádam od jari, ak nie dlhšie, takže teraz som sa utlmila na bielej....a na pery? momentálne siaham po 402 (výrazna ružová)od Pupy z kolekcie I 'm, aj keď som premiérovo vytiahla už aj fuchsiovo/magentovú, na ktorú som doteraz nemala odvahu:DD

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som odvahu tiež najskôr zbierala, ale veľmi rýchlo som sa prispôsobila faktu, že inú farbu už na perách takmer nepotrebujem :)

      Odstrániť

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...