streda 17. februára 2016

CARMEX tyčinka



Keď som si takmer pred dvomi rokmi priniesla z Nemecka tento balzam na pery, naozaj som netušila, že k testovaniu sa dostanem, až keď dolu Váhom pretečie ešte poriadna várka vody. V tom čase balzamy Carmex patrili k vyhláseným a nie celkom ľahko zohnateľným vecičkám, tak je len logické, že som napriek nezaujímavo pôsobiacemu vizuálu po ňom chňapnúť musela. No a ktorého fešiho si vybrať, keď nie toho najklasickejšieho.

CARMEX_lip_balm


Samostatná recenzia na balzam Carmex pôvodne v pláne nebola, keďže vás ale tento balzam evidentne celkom dosť zaujíma, rozhodla som sa venovať mu celý, celučičký článok. Lebo on celkom zaujímavý aj je.
Tomu vizuálu evidentne nebude potrebné venovať sa, samotný balzam je v podstate vec ohavná a moje estetické cítenie pri každom jednom mrku očkom smerom k tejto Veci utrpí zakaždým malý vizuálny šok. No, v tejto oblasti sa ja už pohybujem v trošku iných sférach, že.
Poďme ale k samotnému balzamu.
Zloženie balzamu nie je žiadna príroda, nalejme si čistého vína. 

CARMEX_lip_balm_ingredients
CARMEX balzam na pery - zloženie

CARMEX_lip_balm_ingredients
CARMEX balzam na pery - zloženie

Faktom ale je, že takéto balzamy, ktoré majú takú tú vazelínkovitú konzistenciu /aj keď v tomto prípade v tuhej forme/, účinkujú na hojenie papuliek väčšinou najlepšie. Sorry – NAOZAJ najlepšie. Ak ale fičíte na bio a prírodných patladlách na pery, na toto rovno zabudnite.

CARMEX_lip_balm
CARMEX balzam na pery - konzistencia

Konzistencia tyčinky je veľmi zvláštna a ja osobne som sa s takou asi ešte nestretla. Zo začiatku ma trošku nepríjemne prekvapila jej mäkkosť, ale stačí „tlačiť na pílu“ trošku menej a dáte to bez problémov. Tyčinka fakt pripomína veľmi tuhú vazelínku.
Trošku nepríjemné prekvapko č. dva – vôňa. Mentolové balzamy tolerujem a v istých prípadoch aj milujem, toto ale môjmu čuchovému orgánu nie celkom vyhovuje. Vôňa je prudko neidentifikovateľná, cítiť v nej ale taký ten lekárenský mentol a to je akože dosť fuj. Balzam pery chvíľku aj chladí, nie je to vyslovene nepríjemné, ale na môj obľúbený Blistex sa v tejto oblasti nechytá ani náhodou.

CARMEX_lip_balm
CARMEX balzam na pery

Keď ale pominieme všetky tieto nechutnosti, čo sa účinku týka, to už klobúk dole. Balzam má na perách veľmi dobrú výdrž a predpokladám, že presne toto je ten typ balzamu, ktorý dostane do formy akokoľvek zhumpľované papuľky.
Balzam nefarbí a nezanecháva na perách žiadne stopy. Vďaka SPF 15 ním veselo môžete mazať papuľky aj na slniečku, akurát ho tým pádom samozrejme nie celkom odporúčam na noc – čo je vďaka účinku aj trochu škoda, ale tak treba si vybrať, UV filter je jednoznačne plus.
Suma sumárum, balzam naozaj skvelý a jedna z mála tyčiniek, ktoré ma poslednú dobu príjemne prekvapili. Osobne by som rada vyskúšala iné voňavé verzie a tiež iné konzistencie /tubičky, kelímky/ - a že vyskúšam! – a to isté odporúčam aj vám.

hodnotenie: 9/10

Nedalo mi nestrhnúť aspoň bodík za ten vizuál a /ne/vôňu. Máte skúsenosť s balzamíkmi na pery tejto značky? Ktorý mi odporučíte vyskúšať ako ďalší? ;)

- claire -

12 komentárov:

  1. ja som si kupila v krakowe tento ale tekuty v tube a okamzite som ho musela otvorit a nadzabat na ksicht. vona je fakt hnus a ucinok ani neviem lebo hned siel dole :D upozornujem, ze vtedy bolo vonku v polsku cca -20°c a mne skoro umreli usta...nedost mam susienky a toto bol na nich masaker. neodporucam do zimy :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja mám teda mentol na papuľke celkom rada, ale keď vravíš že smrdel aj ten... :D

      Odstrániť
  2. Já jsem asi poslední, kdo Carmex nezkoušel, ale když já těch balzámů mám tolik, že už bych měla výčitky si kupovat další:-D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. oká, to som si myslela, že ja som posledná, no tak som bola predposledná, no... :D
      A nových balzamov nie je nikdy dosť, výčitky bokom! ;D

      Odstrániť
  3. Co by si bola jedina...:-):-) neskusala som a ani sa nechystam, akosi necitim potrebu. :-D(divna som ....to je asi tym pokrocilym vekom:-D:-D)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak ono je to divné asi skôr u mňa, balzamovej maniačky :D

      Odstrániť
  4. Mne sa tiez Carmex dost pozdava, ale ako ty vravis, ten Blistex mi pride lepsi, aj to chladenie na perach je u Blistexu take prijemnejsie :) inak, preco neodporucas balzam so SPF na noc? :) este som o tom nic nepocula :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Kedysi dávno som niekde čítala, že UV filtre okrem toho, že sú v nočných mazadlách samozrejme nepotrebné, tak pleť zbytočne zaťažujú, takže z toho som si tak nejak vyvodila, že balzamy s UV filtrom radšej používať len cez deň. Ale možno sa mýlim a vlastne to ani nie celkom dodržiavam :D V akúkoľvek nočnú hodinu neodolám Blistexu napríklad ;D
      Ale príde mi to také logické a prirodzené :).

      Odstrániť
  5. Nuž, túto značku som zaregistrovala, ale nemala ešte. A nakoľko mám doma toho dosť veľa v zásobe (čo je Tvoja zásluha, alebo aj chyba), nejak momentálne nič nehľadám.
    Dostať ho aj na SK ?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Soráč! :DDD
      Dostať, ale myslím, že len v e-shopoch...

      Odstrániť
  6. Nevedela som, že existuje aj tyčinkový Carmex, vcelku novinka pre mňa. Ja mám taký v tube, ale jahodový a ten sa mi zdá, že pery trochu vysušuje.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. jj... Oki, tak jahodový v tube nebrať, značím si! ;)

      Odstrániť

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...