piatok 27. mája 2016

Príprava na leto



Či chceme alebo nie /jo ja skôr nechcem ako chcem!/, leto je už vlastne za rohom. Vidina upotených telesných schránok a kolabujúcej mňa ma teda naozaj nesmierne teší, toto leto som si ale predsavzala, že si budem slnečné lúče užívať o máličko viac. A keďže predpokladám, že medzi čitateľkami sa nájdu aj také, čo sa na leto naozaj tešia, tak vám v dnešnom článku dám dva tipy, ktoré by vám mohli v lete zachrániť kožu.
A možno aj doslova ;).



V lete fičím na poopaľovacích mliekach. A vôbec nemusím mať pokožku spálenú od slnka. Skrátka mi na leto ich chladivá konzistencia prudko vyhovuje a ak mliečko ešte aj pekne vonia, je to pre mňa len plus. Svojho favorita už mám – a zdá sa mi, že som vám ho zatiaľ spomínala len veľmi matne! – ale to mi nezabráni v tom, aby som vyskúšala aj niečo nové.



Telové mlieko po opaľovaní od Ziaje je zabalené v skutočne nie príliš príťažlivom obale. Vhodný úvod, no :) ... v skutočnosti som ale chcela povedať, že tá modrá je na pogrcanie :D. Milujem poopaľovaciu starostlivosť v modrých obaloch, ale táto modrá mi príde taká... no neviem, ako by som ju definovala :D. Skrátka sa mi na tej tube ani trochu nepáči a nedalo mi tento fakt nespomenúť.
No ale budiž.
Konzistencia je pomerne hustá, ale ľahučká, ako to pri mliekach občas býva.





Mlieko obsahuje kalciový komplex, ktorý neviem aký má mať účinok v poopaľovacej starostlivosti, ale určite pozitívny :D. Okrem kalciového komplexu obsahuje bambucké maslo, vitamín E a D-panthenol. Spálenú pokožku má chladiť, upokojovať, regenerovať a hydratovať, off course.



Priznám sa, o vôni tak nejak neviem, čo si myslieť. Občas mi vonia, pôsobí tak trošku retro,  ale zas až tak nadšená z nej teda nie som.
Naopak, z čoho som ale meganadšená, to je chladivý efekt. Nič chladivejšie som totiž na seba ešte nikdy nemazala a to je pri poopaľováku celkom benefit, že.
Na vyslovene spálenej pokožke som mliečko síce ešte otestovať nestihla /a čo si budeme čo nahovárať, dúfam, že sa k tomu ani nedopracujem!/, zato na mierne prismahnutej už áno /jo čo by som pre svoje čitateľky neurobila! :D/ a môžem skonštatovať, že jeho chladiaco-hydratačný efekt mi plne vyhovuje /v kombinácii so studenými paprčkami upozorňujem na možnosť vyrazenia dychu a následného upadnutia do mdlôb!/.
Za mňa teda vec, ktorá sa u mňa doma určite nestratí – naopak, zrejme budem potrebovať aj ďalšie balenia.



Druhá vecička, ktorá pevne zakotvila v mojom tohtoročnom, letno-opaľovacom arzenále, bol krémik s OF 30, ktorý môžete využiť na ochranu rôznych citlivých miest na vašej pokožke. Podľa výrobcu je primárne určený na ochranu pier a znamienok, pri jeho využití ale môžete byť skutočne kreatívni :).
Omrknime najskôr obal. Ten je taký celkom pidi, tubička síce vyzerá aspoň na 30, samotného obsahu je tam ale len 15 ml.  
Konzistencia je veľmi hustá a celkom mastná, ako vidno na fotkách vyššie.
Krémik je vodeodolný a môžete ho používať ako v lete, tak aj v zime. Minerálny filter samozrejme spôsobuje trošku farbenie na bielo, ale prežijeme. Toto je vlastne jeho jediná „slabina“ /odhliadnuc od toho, že pri minerálnych filtroch, ktoré ostanú sedieť na pokožke, to tak skrátka JE!/, inak vidím len samé pozitíva.
Krém nelepí a na perách je veľmi príjemný, ak by ste ho ale chceli mazať niekam inam, tak sa pripravte na to, že je NAOZAJ MASTNÝ a budete sa ligotať ako kačka pri 150  stupňoch po hodine v trúbe.



Ochranný faktor je postačujúci a čo je ešte eňo-ňuňo, krém krásne vonia, tak trošku vanilkovo a pripomína toto sérum proti vráskam!
Ja tento krémik používam na mazanie nielen pier a znamienok, ale aj na jazvy a tiež ním občas premáznem nos alebo uši /keďže mi premastený ňufák ani uši nevadia/.
Za mňa skrátka ideálna vec na leto do kabelky – skladná, šikovná, účinná a prepotrebná. Ako je pravda, že podobné využitie môže mať akékoľvek patladlo s podobne vysokým ochranným faktorom, umiestnené v primerane veľkej škatuli, ale prečo nemať niečo origo, že :).



Vecičky zoženiete v tomto e-shope alebo v kamenných predajniach /Aupark Košice, OC FORUM Poprad, CITY ARENA Trnava, OD PRIOR Trenčín, obmedzený sortiment Kaufland, 101 drogérie, obchodné domy Tesco/, mlieko aj pidikrém vaše peňaženky ochudobnia o sumičku niečo málo nad 4 éčka.

hodnotenie:
mlieko 9/10
krém 9/10

Čo vy a /po/opaľovacia starostlivosť? Máte svojich favoritov? :)

- cc -





14 komentárov:

  1. Takéto prípravky mám najradšej :) Krásna recenzia! :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Astrid - to je to, co u nas teď frčí😝😝😝

    Zaujalo me to chladive mleko😘

    Andreablog

    OdpovedaťOdstrániť
  3. U mna asi astrid, popravde som to ale nejak neriesila, takze zacina hladanie toho eno nuno pre mna :) ziaja ako znacka ma moc nelaka, neviem si pomoct.. A trocha si hodila do polievocky nechcenia aj ty :) pozyvam ta ku mne :)
    http://beautyshopaholik.blogspot.cz/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ano? Čím? :D
      Ja som najmä s telovými mazadlami tejto značky moooc spokojná, pleťovka mi teda né vždy sadne, ale dá sa nájsť aj tu pár fajn vecičiek... Ale uznávam, ak ma niečo neláka, tiež nekupujem :)

      Odstrániť
    2. Ako pises, ze ma retro vonu :S ked si nieco patlam na telo, tak mi to musi vonat.. Ehm, pardon, asi tu Ziaju fakt nemusim :S inak fajn recenzia :D

      Odstrániť
    3. No, je pravda, že tá vôňa aspoň pre mňa teda TOP nie je... TOP je u mňa vôňa mlieka po opaľovaní od Biodermy. Ale furt to nie je také, že by som to kvôli /ne/vôni na seba odmietala patlať :)
      Ale dík :)

      Odstrániť
  4. Prozradíš, co máš za lak na nehty? Fakt mně zaujal:-) Já mám ještě od loňska nějaký sprej po opalování od Avonu, co budu povídat, moc nadšená z něj nejsem, ale už ho tam mám zbytek, tak ho letos dorazím a pak se hned podívám po něčem novém, zrovna tohle od Ziaji by se mi líbilo, hlavně díky tomu chladivému efektu:-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ORLY Color Blast v odtieni Peach Pastel Neon. Hrozne shitný lak :D drahý, celkom šmuhuje... už ho mám aj zhustnutý... Ale ten odtieň je dokonalý, že?! :)

      Odstrániť
  5. Ani jeden neznám, ale docela mě zaujaly. A hlavně mě zaujaly ty skvělé oranžové nehtíky.
    Beauty by K.

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Čo sa týka mňa a poopaľovacej starostlivosti, nie je takmer žiadna, nakoľko sa neopaľujem. Pri mori tento rok strávim rovných 12 dní + 7 dní Tatry, hádam vystačím s klasikou čo mám doma :).

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som posledný víkend strávila intenzívnym polihovaním na slnku :D musím to využiť, kým je ešte relatívne "zima", potom to už nepôjde :D

      Odstrániť

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...