pondelok 30. mája 2016

The Body Shop: ABSINTHE



Keď som zasa raz lovila vo vodách Elnina a prelúskavala značku The Body Shop, moju pozornosť upútala smaragdvozelenkavá tubička s krémom na ruky. Že absinth! Pamätáte si Džonyho Depa ako bohémskeho fízla vo filme From Hell? Ak áno, tak je vám jasné, že proces pitia  absinthu pripomína jeden zo spôsobov rituálneho sebaobetovania a neviem, či Džony nemal ostať radšej pri tradičnejších nápojoch ako je voda, napríklad.
No ale pričuchávať si k labkám, namazaným absintovým krémom, to tiež chce istú dávku odvahy, že.
A tak som sa rozhodla toto čudo vyskúšať aspoň v tej krémovej forme ;).

THE_BODY_SHOP_absinthe_krem_na_ruky


Aby vám bolo hneď na začiatok jasno /ako že mne veru nebolo!/, absintový krém na ruky rozhodne nie je klasickým krémom. Je to krém ČISTIACI a vaše labky má osviežiť, prekryť neželaný odér a popri tom všetkom aj trochu zhydratovať.
Hneď na začiatok omrknite zloženie.

THE_BODY_SHOP_absinthe_krem_na_ruky


Náš "absinth" v tomto prípade je vlastne výťažok z rastlinky zvanej palina pravá /artemisia absinthium/ a keď som pátrala, na čo by v takejto kozmetike mohla slúžiť, tipujem to na jej pôsobenie v oblasti likvidácie baktérií a vírusov. Lebo to trávenie, prípadne ten chľast, bude asi trošku off téma, že :).
Konzistencia krému je veľmi ľahká.

THE_BODY_SHOP_absinthe_krem_na_ruky

THE_BODY_SHOP_absinthe_krem_na_ruky


Do pokožky vsiakne v podstate okamžite a čo si všimnete ako prvé, to je ozajstné osvieženie umordovaných rúk, pocit čistoty a vôňa. Tiež taká, že „čistoty“. Nie je to nič extra a vlastne takto nejak si predstavujem, že môže voňať ten absinth /medzi nami, tiež nič moc :D/.
V každom prípade ale ten pocit čistých rúk sa dostaví okamžite.
S čím nemôžem súhlasiť ani za máčny máčik, to je hydratácia. 

THE_BODY_SHOP_absinthe_krem_na_ruky


Aj keď krém obsahuje v zložení bambucké maslo /a hneď fair-trade/ a glycerín, u mňa je ten pocit zhydratovaných rúk niekde hlboko pod bodom mrazu a vlastne sa mu v tejto funkcii nehydratácie nevyrovná asi nič, čo som kedy na svoje labky mazala. Vlastne, možno mu konkuruje akurát tento krém od Ziaje, ale ten zas aspoň dobre voňal :D...
Keďže ale primárna funkcia krémiku je trošku iná, než len praobyčajná hydratácia rúk, tak nad touto skutočnosťou radšej privriem obidve očká a budem sa tváriť, že to neriešim. Ale ako zodpovedná beauty-blogerka som to spomenúť jednoducho musela ;)
Takže ak budete kupovať absintový krémik s vidinou výdatnej porcie výživy pre vaše paprčky, tak by ste mohli dopadnúť na vaše papuľky aj dosť tvrdo :)

THE_BODY_SHOP_absinthe_krem_na_ruky


Krémik zoženiete v tomto e-shope a v „absinthe“ línii v oficiálnej ponuke značky TBS nájdete aj ďalšie výrobky, ktoré stoja za omrknutie.
V konečnom dôsledku sa nejak ani neodvažujem krémik hodnotiť, ale som si istá, že uplatnenie mu nájdem. Keď len prihodením do kabelky v letných sparách, aby sa aspoň moje paprče tvárili sviežo.
Takže tentokrát to dáme bez hodnotenia.

Čo vravíte na túto vecičku? Zaujala vás? Máte skúsenosť s niečím podobným?

- cc -

9 komentárov:

  1. Kamoška TBS tak vychvaľuje, že som si myslela že nemajú jednu jedinú zlú vec :D Ale tak vidím ž asi to tak nebude :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. No vieš... ono to nie je typický krém na ruky, preto ho z tejto stránky ani nemožno nejako extra kritizovať. Ale keď už spomenul tú hydratáciu aj výrobca... :) nedalo mi to nevypichnúť.

      Odstrániť
  2. Vyzera zaujimavo.. Keby som nevedela co s peniazkami, tak si ho kupim :) TBS mam rada, milujem ich vone :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Tak ja Ti neviem, ale pre mňa by to bol krok asi mimo.
    A tá sada z El Nina mi už dorazila :).

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Ja zase vonu tohto "kremu" (konzistenciou skôr také mliecko) milujem (ale vona je vec subjektivna), velkostou aj vykonom sa skôr hodí do kabelky, keď som niekde vonku. Pre niekoho so suchymi rukami alebo po umyvani riadu bude tento krém naozaj malo.

    OdpovedaťOdstrániť

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...