pondelok 10. apríla 2017

Vyhodenci za marec



S prvými jarnými spotrebovancami to bude podstatne lepšie, než tomu bolo v prípade tých naposledy. Počet spotrebovaných produktov u mňa klesá a stúpa celkom nepriamoúmerne a neidentifikovateľne a teda za minulý mesiac sa môžem pochváliť 14 produktami, ktoré odišli /niektoré aj svojpomocne/ loviť bizóny do večných lovíšť.

spotrebovana_kozmetika_marec_2017


Aqua di Gioia od Armaniho je /nielen/ moja kultová vôňa. Trošku svieža, trošku ovocná, trošku vodná... skrátka ideál. Pri poslednej spŕške, ktorá z flakónika vyšla, som uronila slzičku a netrpezlivo čakám, kedy mi ju niekto podaruje.
To by bol začiatok a teraz pokračujeme pleťovými krémami. Ten od Nuxe som vám vychválila v recenzii tu a moja láska k nemu pretrvala až do spotrebovania balenia. Ak máte suchú a dehydrovanú pleť, vrelo odporúčam. V podstate odporúčam aj krém od Ziaje, určený na pleť s atopickou dermatitídou. Chcela som vám o ňom napísať aj v samostatnej recenzii, ale tak nejak som sa k tomu nestihla dopracovať - takže v skratke: krém je na pleti VEĽMI príjemný a chladivý, má celkom ľahkú konzistenciu, ale pleť vyživí dosť dobre. Nie som si istá, či by mi pomohol v prípade, keď ma drapne moje sušienkovo-ekzémové obdobie, pretože až TAK silný sa mi zas nezdá, ale určite je fajn pre tie, čo máte suchšiu pokožku. Bodka.

spotrebovana_kozmetika_marec_2017


Telové mlieka. To od Baley milo prekvapilo účinkom a ešte milšie vôňou, takže opätovný návrat kedykoľvek. Na druhú stranu, k tomu od Cien sa už zrejme nevrátim – bolo síce celkom premasťujúce, ale nie celkom mi vyhovovala vôňa, v ktorej bolo cítiť poriadny alko-podmaz. A to za mňa teda ozaj nie.

spotrebovana_kozmetika_marec_2017


Omrknime balzamy na pery. Ananásový z Avonu bol prekvapkom mesiaca. Okrem toho, že krásne, sladučko voňal, jeho účinok bol rovnako skvelý – čo sa teda nie celkom dá povedať o balzame Yves Rocher. Hoci som ich balzamy kedysi hlboko uctievala, s novým obalom pred asi 2 rokmi nastúpil aj priam katastrofálny účinok a popravde, dopoužívala som ho asi len kvôli vôni. Toto bola nejaká vianočná, jabĺčkovitá limitka a voňal naozaj krásne. Bohužiaľ, nehydratuje ani tie normálne pery, nieto ešte vysušené.
Čo som ale nebola schopná spotrebovať vôbec, to bol citrusový balzam na pery v kelímku od Soaphorie. Ako jo, on naozaj krásne citrónikovo voňal, ale ten jeho účinok... no... nebol ktovieaký. A tak som sa ním donútila namazať ozaj len veľmi občasne, vďaka čomu mi doma stál tak 3-4 roky – čo je na prírodný balzam na pery naozaj už trošku nad limit. No a keďže jeho vôňa sa už pomaly začínala meniť, nebolo inej cesty, len sa ho vzdať.

spotrebovana_kozmetika_marec_2017


Hydrabio od Biodermy bola kedysi moja najobľúbenejšia línia popri tej pre citlivky, krémové novinky už ale u mňa buď prehrali na plnej čiare, alebo minimálne nezaujali. Pidibalenie lajtkového hydratačného krému som používala skôr na cesty a do plného balenia by som určite nešla, keďže mojej suchej pleti nestačí, každopádne krém sa už nevyrába, takže je to vlastne jedno :). Čo sa ale vyrába, to je pleťový peeling, ktorý je podľa mňa dokonalý. Toto balenie bolo už druhé alebo tretie a rozhodne sa k nemu plánujem vrátiť, pretože to je jediný peeling, ktorý moju pleť nevysuší ešte viac, ako je.
Cestovné verzie šampónu a balzamu od Klorane som minula viac menej len kvôli tomu, že pekne voňali a boli krásne husté. Inak efekt na suché až poškodené vlasy čisto na bode mrazu, určite by som neodporučila plné balenia. Takže ak sa nájde niekto, komu vyhovujú, tak ho akurát tak nepochopím :).

spotrebovana_kozmetika_marec_2017


No a jeden malý vyhodenec. Rozjasňujúce pero od Pupy bol môj ceeelkom prvý rozjasňovač a mala som ho celkom rada. Samozrejme, moje rozjasňovacie nároky sú už niekde inde a preto som ho posledné mesiace v podstate nepoužívala, takže čo asi urobil, že... /ak by vás to netrklo, no tak vyschol/. Opätovná kúpa sa zrejme konať už nebude, ale ak uprednostňujete tieto typy „korektorových“ rozjasňovačov, tak pokojne do toho.
Celkom na záver ešte jedna vecička, ktorá ale na fotke chýba. Antiperspirant od Rexony, skvelá a naozaj účinkujúca vecička, ktorú stačilo používať vždy po večernej sprche a opakovaná aplikácia nebola absolútne potrebná. 
S touto vecou som mala ale jeden zásadný problém, vďaka ktorému si ju zrejme viac nezaobstarám. Po čase sa mi totiž v tom priesvitnom otáčacom koliesku objavil nejaký OLEJ a začal vytekať von. Z čoho vyplýva, že mi to zasvinilo celú policu, že. Z čoho vyplýva, že som ho musela otočiť pri uskladňovaní hore hlavou, že. Z čoho vyplýva, že potom bol mastný aplikátor, že. No čistá fantázia, čo vám budem hovoriť. Z tohto dôvodu som nemala trpezlivosť s uskladňovaním prázdneho obalu do času čé, kým budem spotrebovancov fotiť a preto sa pre tento krát budete musieť zaobísť s nekompletnou fotodokumentáciou :). 

A to je za marec všetko. Máte s niektorým výrobkom skúsenosť – či už pozitívnu alebo negatívnu? :)

- cc -


8 komentárov:

  1. Tělové mléko od Baley mám také doma a mohu doporučit i čokoládovou verzi :-)
    All my cosmetics

    OdpovedaťOdstrániť
  2. To tělové mléko Balea úžasně voní, ještě mám druhou, čokoládovou variantu, ale tahle je pro mně čichové buňky větší zážitek:-)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Dobre som sa zasmiala :))), niektoré Tvoje prirovnania by si využila aj pri písaní pokračovania kníh od Terryho Pratchetta.
    Lásku k Armaniho vôni chápem, pre mňa táto vôňa ale nie je, pretože nepochopiteľne sa u mňa zafarbí vôňovo úplne sladko.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. :D tak občas sa zadarí...
      Vône sú naozaj moooc individuálne, takže beriem :)

      Odstrániť
  4. Balea má vynikajúce produkty! :)
    www.blogsilakrasy.wordpress.com

    OdpovedaťOdstrániť

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...