pondelok 29. mája 2017

Ako sa starám o... PART 4



Podobné typy článkov, ako je tento dnešný, čítam na blogoch naozaj rada. Holt, priznávam rovno, s písaním a fotením fotiek do nich je to už podstatne horšie :). Keďže ale za posledné týždne až mesiace došlo v mojej kozmetickej rutine k nejakým zmenám, tak som sa rozhodla nenechať si to pre seba :).

SAVEONBEAUTY_daily_routine



Ráno okrem preskakovania mačiek, motajúcimi sa pod mojimi /rozospatými/ nohami, začínam opláchnutím tváre obyčajnou točkovicou /rozumej: voda z vodovodu/. Ak by som mohla, vode by som sa najradšej vyhla, pretože pri dlhodobom kontakte pôsobí na môj ksicht ako kyselina, ktorá mi občas zvykne zožrať polku tváre, bohužiaľ, pri rannom rozlepovaní očí je asi nevyhnutná.

SAVEONBEAUTY_nocne_a_denne_serum

Následne pleť prebehnem tampónikom, navlhčeným buď pleťovou alebo ružovou vodou na osvieženie/dočistenie pleti. Potom príde na rad očný krém a hydratačné sérum. Aktuálne používam Hydrabio sérum od Biodermy, na ktoré som kedysi prisahala /prehistorické zásoby!/, nemyslím si ale, že si ho v najbližšej dobe budem kupovať opäť. Tak nejak mi už totiž prestáva vyhovovať a cítim, že jeho účinky sú na mňa už slabé a potrebujem niečo viac extra, než toto.

SAVEONBEAUTY_pletovy_krem

Asi po 10 minútach dám na tvár denný krém, ktorý nechám pred aplikáciou mejkapu dostatočne vstrebať. Ak cítim potrebu urobiť moje viditeľné póry na nose a v jeho okolí menej viditeľnými, šupnem na tvár bázu – najčastejšie využívam ale Pore Refiner od Biodermy. Moju suchú pleť síce trošku vysušuje, ale keďže ho používam len lokálne, tak sa to dá prežiť.

SAVEONBEAUTY_primer

No a potom príde na rad mejkap, z ktorého sa plynule presunieme k jeho odstráneniu :).
Určite si pamätáte časy nedávno minulé, keď CC prisahala na micelárky akéhokoľvek druhu a bez nich nedala ani ranu. No, zdá sa, že tie časy sú v nenávratne. Micelárnymi vodami som kedysi odličovala nielen oči, ale aj celú tvár. Časom som značky prestriedavala a nebol žiadny problém. V duchu starého známeho „všetkého veľa škodí“ sa ale z ničoho nič zobudila aj moja tvár a časom tých problémov pribúdalo ako na bežiacom páse. Moja suchá pleť bola neustále podráždená, nič jej nevyhovovalo a už som z nej začínala byť naozaj že na nervy!
Takže som sa po rokoch vrátila k osvedčenému odličovaniu pleťovým mliekom a pleťovou vodou, miciny nechala len na odličovanie očí, kde mi stále vyhovujú.

SAVEONBEAUTY_odlićovanie

Ako prvé vždy odličujem oči a fuckt si neviem predstaviť robiť to nejako inak. Potom dôkladne odstránim všetko z pleti čistiacim mliekom. Aktuálne používam pleťové mlieko za euro padepleťovú vodu za 25 éčok, ale rovno vám poviem, že je to vlastne jedno. Základom je, aby tieto vecičky vašu pleť nedráždili a vyčistiť ju dokážu všetky rovnako, to vám garantujem.
Po odlíčení pleti mliekom prebehnem pleť tampónikom, navlhčeným v termálnej vode, aby som odstránila prípadné bordeloidné zvyšky. Ak vám nevadí točkovica, pokojna opláchnite tvár ňou, môj problematický vzťah k vode z vodovodu ale už poznáte.
Nakoniec pleť dočistím pleťovou vodou.
Moju večernú starostlivosť o pleť zastupujú momentálne 3 veci /věci některý jsou neměnný, ale v mojom prípade to striedam celkom dosť!/ – aktuálne teda ružová voda, argánový olejhydratačné sérum

SAVEONBEAUTY_arganovy_olej
SAVEONBEAUTY_pletove_serum


Ružovou vodou si navlhčím len okolie očí, pod ktoré vklepem po kvapke argaňáku. Toto kombo je naozaj bomba proti vráskam a ak na ne už trpíte /prípadne ak na ne trpieť nechcete/, tak vrelo odporúčam. Nakoniec na celú tvár šprtnem zo dva streky nočného séra, ktoré sa postará o naozaj MEGAhydratáciu. Písala som vám o ňom len celkom nedávno a stále ho milujem!

No a to by bolo všetko. Ako sa staráte o pleť vy? :)

- cc -

8 komentárov:

  1. Tiež veľmi rada čítam takéto články, takže tento som doslova zhltla. Aj mne sa zdá, že voda robí pleť takou citlivejšiu, hlavne v zime vždy po umytí pleti vodou musím použiť niečo na upokojenie - termálnu alebo ružovú vodu. Teraz som sa tiež dala viac na odličovanie mliekami ako micelárkami, zdajú sa mi lepšie pre pleť, tak ju trochu akoby vyživia.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. jj, tiež dávam buď termálnu alebo ružovú, je to už taká moja obsesia :D Inak so všetkým súhlasím :)

      Odstrániť
  2. Tu růžovou vodu si chci koupit, protože mám problematickou a mastnější pleť a na to je prý dobrá. Jinak článek je super :) BEAUTYPUSINKA

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem :)
      Ružová voda vyhovuje asi každému typu pleti, určite odporúčam...

      Odstrániť
  3. Ráno začínam vždy 3-minútovou maskou od známej kozmetickej značky, ale už hydratačnou, potom pleťová voda (dlhodobo vitamínová od Bourjois), sérum, krém, makeup atď.
    Večer dolu šošovky, micelárka na oči, momentálne od Nuxe odličovač a dočistiť micelárkou a erytromicínovou vodou.
    Na mňa je už sérum z rady Hydrabio slabé, ale cez leto a počas dovolenky ? Prečo nie !
    Na čo používaš to ďalšie z Biodermy Pore refiner ?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Zjemňuje/zneviditeľňuje póry na nose, niektoré mejkapy sa s nimi síce vysporiadajú aj samé, ale pri niektorých to robí trochu šarapatu :)

      Odstrániť
  4. Moc pěkný článek! :-) Výraz "točkovica" si musím zase někam poznačit - velice mě baví! :-D

    A při odličování taky vždycky beru jako první oči. Přijde mi to logické a neumím si představit to dělat jinak :-)

    Bebe

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem :) Samozrejme máš autorské práva ako vždy ;D

      Odstrániť

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...