piatok 12. mája 2017

Balzamový apdejt PART 4


Po dlhšej dobe si dnes strihneme opäť jeden malý balzamovací apdejtík. Na balzamoch na pery, ako som si všimla, úchyláčite viaceré, takže snáď vás dnešná miniprehľadovka poteší. Niektoré kúsky z dnešného článku som pôvodne plánovala šupnúť do samostatného článku, pretože písať o čom by rozhodne bolo, ale tak snáď ten nával informácií v zdraví prežijete aj takto.

SAVEONBEAUTY_lip_balms


Začnime tým, na čo som sa tešila najviac.
Balzam na pery Burt´s Bees som si doniesla už zopár rôčkov dozadu z Nemecka a jeho čas ČÉ nastal až teraz. Preto, prosím, berte v úvahu, že istá možnosť, že vplyv na kvalitu má práve poriadna „odležanosť“ balzamu, tu je /Ale úprimne o tom pochybujem!!! Balzam bol riadne uzatvorený a zabalený vo fólii./.

SAVEONBEAUTY_lip_balms

Balenie je klasické kelímkové, otvára sa maximálne naprd a je naozaj pidi – má len osem a pol gramu. Což mu teda hneď na úvod príliš ku cti neslúži, no ale budiž, toto by sme ešte prežili, že. 

SAVEONBEAUTY_BURTS_BEES_balzam_na_pery_ingredients


Na druhú stranu, jeho zloženie sa tvári 100percentne prírodne a jeho hlavnou zložkou je včelí vosk, takže toto by sme mohli pochváliť.
Čo vás ale odrovná na prvý pohľad, to je konzistencia. 

SAVEONBEAUTY_BURTS_BEES_balzam_na_pery_konzistencia


Balzam je tak NEUVERITEĽNE TUHÝ, že to skrátka nemáte šancu nabrať vo väčšom množstve inak, než nechtom! To tak totiž po ňom bruškom prsta šmrdláte a šmrdláte a šmrdláte... a na balzame ani stopy po tom, že by z neho ubudlo alebo že by ste mu narušili fazónu. Čo by teda z jednej stránky mohlo byť aj fajn, len ako to dostať na pery, že... ou jééé.
Okrem toho, balzam vonia dosť po mentole – ale nie takom sladučko cukríkovom, ako to je v prípade tohto balzamu, či príjemne chladivom, ako je to v prípade tohto balzamu. Toto skrátka SMRDÍ a na perách to zanecháva prapodivnú pachuť, pripomínajúcu fucktneviemčo!!! Bléééééé...
Napriek všetkému, účinok balzamu až taký zlý, ako všetko, čo som doteraz vymenovala, nie je. Tých zopár krát, čo som sa balzam donútila použiť, mi pery celkom pekne vyživil. Otázka ale znie, koľkokrát za život sa ešte donútim tento balzam použiť!
No, ešteže som ho kúpila vo výpredaji za nejaké 2 éčka...

SAVEONBEAUTY_lip_balms

Ideme ďalej. Smotanovo-maslový balzam od Holika Holika mi tiež doma trónil už nejaký ten čas a usúdila som, že dosť bolo jeho nečinnosti.
Balenie je trošku menej tradičné plechovkové a dekel otvoríte posunutím do strany, čo je vcelku divný systém na balzam a zas tak odvarená z neho nie som.
Vôňa aj konzistencia veeeľmi pripomínajú moje najobľúbenejšie masielko na pery od Nivey /alebo ak chcete, Labella/, takže viac sa k tomu rozkecávať nebudem. Ak vám vyhovujú tieto krémové konzistencie, tak vám ho pokojne môžem odporučiť – balzam hydratuje naozaj celkom slušne.

SAVEONBEAUTY_HOLIKA_HOLIKA_real_butter_lip_balm

Popravde ale nie som si istá, či ho spotrebujem až do dna - zas až tak strašne ma nebaví a vlastne ani neviem definovať, že prečo – možno je to tým, že práve tá Nivea bola presne to isté a časom ma začala tak trochu nudiť aj ona.
Balzamík som dostala od kamošky, takže jeho cenu vám nepoviem.
No a teraz to už pôjde letom-svetom.

SAVEONBEAUTY_lip_balms

Na balzam na pery Balea Intensiv som dostala také referencie, že som ho skrátka raz vyskúšať musela, aj keď viem, ako na mňa /ne/účinkujú všetky baleácke tyčinky. Že vraj akože tento jediný sa mi určite bude páčiť :). Mnooo... :D

SAVEONBEAUTY_BALEA_intensiv_lip_balm_ingredients

Tak áno, súhlasím... Zatiaľ, čo všetky ostatné tyčinkové balzamy Balea stoja za 5 prdov, tento stojí len za 3. Jeho konzistencia sa tvári hutnejšie, než jeho vzdialení príbuzní, ale účinok na perách je v podstate ten istý. Toto skrátka NEHYDRATUJE, NEVYŽIVUJE, NECHRÁNI – robí to jedno veľké, absolútne NIČ. Jediným pozitívom je vcelku príjemná vôňa, ktorá vás ale do kolien dostane len sotva.

SAVEONBEAUTY_lip_balms

Čím by sme sa teda plynule mohli presunúť k balzamu na pery takmer bezmennej značky Today, kúpenému v čase núdze v moravských potravinách Albert, či kde to bolo, vo verzii tristo kusov za cenu jedného. Účinok? Detto.

SAVEONBEAUTY_TODAY_lip_balm_ingredients

Tak ak by som to mala zhrnúť... Za mňa určite môžem odporučiť balzam na pery od Holika Holika. Mooožno by sa dal /celkom nepochopiteľne/ odporúčať aj Burt´s Bees, ak prekusnete všetky jeho neduhy. Tyčinkové balzamy rozhodne neodporúčam – čím vám ale nechcem prikazovať, aby ste ich nevyskúšali, že :).

hodnotenie:
Burt´s Bees – nehodnotiteľný
Holika Holika – 6,5/10
Balea – 2/10
Today – 2/10 - zhodnotenie produktu po spotrebovaní nájdete tu.

Skúšali ste niektorý z dnešných balzamov? :)

- cc -

12 komentárov:

  1. Se zadnym nemam zkusenost, jen vim, ze spoluzacka ma ten Today a musi se stale premazavat, takze hydratace asi nic moc. :) Ja mam oblibeny Garnier.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. No, tak nejak veru... Od Garnier som nikdy ešte žiadny balzam neskúšala, nejak z tej značky v tranze nie som, ale tak ktovie... :)

      Odstrániť
  2. Taky jsou pro mě všechny balzámky novinka :). Já mám teď ráda nový balzám od Myla a taky Softlips :).
    Beauty by K.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To prvé nepoznám a to druhé za mňa nič moc teda :D, nesadli sme si skrátka...

      Odstrániť
  3. Ja som si už našla tie svoje balzamy, používam ich s miernou obmenou stále tie isté a nemám chuť ani skúšať iné, keď som spokojná s tými čo mám. A najmä keď vidím aké mám šťastie v nájdení tých správnych produktov, po tejto recenzii :))).

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Nezkoušela a ani se tentokrát nenechám na žádný nalákat:-) Balzámů mám moc a musím je spotřebovávat a ne nakupovat:-D Ha, jsem zvědavá, jak dlouho mi tohle přesvědčení vydrží:-D

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Tú Baleu som aj čakala, že nejaká extra super nebude. Ale tie Burts Bees ma zaskočili.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To je pre mňa jedno zo sklamaní roka. Podobnú skúsenosť som mala aj s tyčinkovým BB, aj keď ten aspoň krásne voňal...

      Odstrániť
  6. burts bee som kupovala na floride na dovolenke, aj ked som o nom predtym este nepocula..a urobila som obrovsku chybu, lebo som si kupila mangovi co je uz je dost hnusna vona aj chut :D ako pouzivam ho, kedze je v tycinke co je celkom ok ale chut je priserna, rozhodne neodporucam :D inak teraz som si kupila vsetky 3 limitovanie balzami z lidla a po pociatocnom odvareni som sa sklamala...vona a chut je top ale ucinok nevydrzi :(

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Po tých som aj ja pokukovala, ale teda našťastie som odolala :)
      Môj grepový BB voňal krásne, ale účinok načisto naprd, dala som ho mame...

      Odstrániť

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...