piatok 19. mája 2017

Moja zbierka kontúrovacích ceruziek



Dobrá kontúrovacia ceruzka na pery nikdy nie je zlá :). Tvrdím to odjakživa a na kontúrkach som ulietavala aj v dobe, keď kontúrovanie pier práve nebolo v móde. Ceruzkou totiž nielen môžete zľahka poupraviť tvar pier, ale uľahčíte aplikáciu akýchkoľvek rúžov na pery alebo zmeníte samotnú farbu narúžovaných pier. Takže som sa rozhodla, že vám dnes moju pidi-zbierku kontúriek ukážem.

SAVEONBEAUTY_lip_liners



Môj najstarší, už takmer prehistorický kúsok predstavuje kontúrka od Miss Sporty v pomerne teplom, nude odtieni 11 Coffee. Mám ju takmer tritisíc rokov /rozumej: ešte niekedy od čias ZŠ/ a aj keď som ju dlhšie nepoužívala, posledné mesiace som sa k nej vrátila a funguje furt tak dobre, ako v časoch dávno minulých. Jej pigmentácia je postačujúca, výdrž na perách primeraná a pri strúhaní sa neláme. Odporúčam.

SAVEONBEAUTY_lip_liners

Jediný automat v mojej kontúrovacej garáži predstavuje tiež trošku prehistorická ceruzka od Manhattan. Je v tmavej, slivkovo-fialovej farbe a používam ju naozaj minimálne. S čistým svedomím môžem vyhlásiť, že jej pigmentácia je vďaka tvrdosti dosť na prd, ale výdrž je celkom slušná. Bohužiaľ, to rytie farby do pier dvakrát príjemné nie je a keďže ani odtieň nie je tak celkom môj šálok kávy, tak ju používam minimálne.
Zvyšok môjho kontúrovacieho osadenstva je už podstatne mladšieho dáta a odrážajú sa na ňom farebné preferencie aktuálnych odtieňov rúžov na pery.
Jediný naozaj nude odtieň predstavuje bledučká, telová kontúrka od Alverde 13 Nude. Ceruzka je stredne tvrdá a pigmentovaná celkom slušne. V podstate ju ale nepoužívam, pretože ten odtieň je naozaj veľmi bledý /a teplý/ a pre moje aktuálne potreby nepoužiteľný. Na druhú stranu, ak chcete pery len jemne skorigovať, pokojne po takejto bledej, telovej kontúrke siahnite.

SAVEONBEAUTY_ESSENCE_konturovacie_ceruzky

Kontúrovacia ceruzka od Essence v odtieni 06 Satin Mauve bola prvým kúskom, ktorá zabezpečila moju nehynúcu lásku ku kontúrkam tejto lacnej značky. Zá pár šúp dostanete naozaj kvalitnú, fajn pigmentovanú kontúrovaciu ceruzku, ktorá má slušnú výdrž. Od tých čias pribudli do mojej zbierky ďalšie 2 odtiene – červená klasika 14 Femme Fatale a jeden tmavší, trošku tlmenejší bordový 08 Red Blush a ani zďaleka si nemyslím, že týmito tromi odtieňmi končím! Kontúrky od Essence sú skrátka klasika, na ktorú prisahá nejedna beauty-blogerka a do tábora ich uctievačov sa už konečne zaraďujem aj ja.

SAVEONBEAUTY_lip_liners

Kontúrovaciu ceruzku od Pupa Milano som si kúpila hlavne kvôli ťažko zohnateľnému, cyklámenovo-malinovo-ružovému odtieňu. Musím povedať, že je to najviac pigmentovaná a najviac mäkká ceruzka v mojej zbierke – z čoho logicky vyplýva, že jej výdrž nie je úplne stopercentná. Furt je ale prijateľná a keďže výber odtieňov u Pupy je veľmi dobrý, tak vôbec nevylučujem, že sa k nej ešte vrátim.

Zhodnotenie ceruzky po spotrebovaní nájdete tu.

SAVEONBEAUTY_lip_liners_swatch

SAVEONBEAUTY_lip_liners_swatch
zľava doprava: ESSENCE Satin Mauve, Femme Fatale a Red Blush, DERMACOL, PUPA MILANO, ALVERDE, MISS SPORTY, MANHATTAN - hore na slniečku, dole v tieni
 
Mojim relatívne najnovším kúskom je ceruzka od Dermacol. Hoci sa tvári, že by mala byť veľmi krémová, jej akú-takú krémovosť dosiahnete len intenzívnejším „ojazdením“ tuhy. Inak pôsobí celkom tvrdo. Vďaka tomuto faktu je ale jej výdrž veľmi fajn.
Na ceruzke je jednoznačne úžasný ten odtieň /3 :D/, ktorý je takmer identický ako jeden z mojich najobľúbenejších rúžov /Astor Vivid Divine matná pastelka, ak by ste to nevedeli :)/.
No a to by bolo všetko, ukázala som vám moju kontúrkovú rodinku pekne pohromade. Ak by som to zosumarizovala a mala vybrať jediného favorita, tak /aj/ vďaka cene vám jednoznačne najviac odporúčam ceruzky od Essence. Bez zvyšku prežijete :).

hodnotenie:
Essence 10/10, Dermacol 9/10, Pupa Milano 8/10, Alverde 7,5/10, Miss Sporty 7/10, Manhattan 6/10

Aký je váš vzťah ku kontúrovacím ceruzkám? :)

- cc -

6 komentárov:

  1. mam doma 1 konutruku, tu priesvitnu od dermacolu...skoro vobec nepouzivam ruze, jedine tak lesky a balzamy takze aspon tu usetrim ;) ale po recenzii si mozno nejaku essence predsa len kupim

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Balzamy síce áno, ale lesky takmer vôbec a bez rúžu /najlepšie poriadne výrazného/ si pripadám mierne nekompletne :). Vyskúšaj, tá cena je ozaj smiešna a možno sa ti zapáčia :)

      Odstrániť
  2. Tiež milujem konturky Essence, hoci mám len dve - satin mauve a soft berry... ale sú fakt krásne, vydrž skvela, proste paráda za tu cenu :) a ešte mám miss sporty v červenej odtieň kongo, je tiež dobrá ale nenosím ju lebo ešte nie som až tak stotoznena s červenou na mojich perách :) ale teraz majú mat essence nové obaly ceruziek a mám pocit že aj pribudnú odtiene pripadne sa zmenia, tak som zvedavá :) na stránke už tie nové sú :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Já je nosím jako rtěnku a vyhovuje mi to :D Mám konturek od Essence asi 10 a za tu cenu pecka, takže se mi ani nechce zkoušet nic moc jiného :) Mám i ty jejich automatické, ale je pravda že drží o dost méně :)

    Cosmokočka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. No aj to sa dá, niekedy som tiež na tom ulietavala, teraz už ale skôr rúžujem ;)

      Odstrániť

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...