piatok 14. júla 2017

Prví letní spotrebovanci



Je mi už trošku trápne začínať tento článok toľko omieľaným „ako ten čas letí“, ale v lete ten tok času vnímam tak nejak MEGAintenzívne. Tiež máte ten pocit, že leto /s výnimkou tropických štyridsiatok/ by nikdy nemalo skončiť? Nuž, holým faktom je, že opäť raz je tu čas zhodnotiť moju beautyblogerskú spotrebu za posledný mesiac, takže poďme radšej na to ;).

SAVEONBEAUTY_spotrebovana_kozmetika_jun_2017


Ružové vody milujem, ale rovno poviem, túto príliš nie. Ak odhliadneme od faktu, že ružová voda by vždy mala byť ružovou vodou, táto môjmu ňufáčiku nie celkom voňala /rozumej: ona fakt dosť smrdela/, takže nabudúce si túto voľbu určite odpustím.

SAVEONBEAUTY_spotrebovana_kozmetika_jun_2017

Čo si odpustím na betón tiež, to je pleťové tonikum luxusnej značky Aqua Mineral. Bohužiaľ. Nie že by tonikum samo o sebe bolo zlé, to nie. Ono bolo v podstate čisto priemerné. Čo bolo nadpriemerné, to bola ale jeho cena. Tonikum stojí, ak sa nemýlim, nehoráznych 25 éčok a holt, tak nejak zastávam názor, že na dôkladné vyčistenie pleti vám postačí AKÉKOĽVEK pleťové mlieko a AKÉKOĽVEK tonikum, ak ulietavate na TOMTO spôsobe čistenia pleti. A ROZHODNE za ne nemám v pláne utrácať dvojmiestne sumy!
Poďme späť k zemi. Mlieko po opaľovaní od Cien je taká klasika. Lacné, funkčné a celkom voňavé – takže sa k nemu vraciam naozaj opakovane. Toto boli ešte pozostatky zásob z minulého leta a aj keď momentálne skúšam inú značku, určite ho môžem odporučiť. V lete sa v podstate mažem takmer výlučne len mliekami po opaľovaní, takže takéto maxibalenie určite padne vhod.

SAVEONBEAUTY_spotrebovana_kozmetika_jun_2017

pleťovému mazadlu od Mixy nemám veľmi čo povedať. Krémik je príjemný, vcelku hydratačný, ale premasťuje naozaj minimálne. Takže možno v prípade, že máte pleť normálnu, tak si pri ňom rochniť budete - za mňa ale maximálne tak na leto.
Plynule prejdem k sprcháčom. Zasa budem papagájovať, ale tie od Dove mňa osobne nesklamú nikdy ako konzistenciou, tak aj vôňou, takže sa k nim vraciam asi úplne najradšej zo všetkých. Vôňa tohto konkrétneho mi evokuje leto celkom evidentne /aj keď možno nie dosť dobre pochopiteľne - pretože pôsobí tak nejak „zohrievajúco“ :)/ a milujem ju!!!

SAVEONBEAUTY_spotrebovana_kozmetika_jun_2017

Krémy na ruky sú pre mňa špeci kategóriou. To pokrkvané čudo je môj milovaný krém na ruky s bambuckým maslom od L´Occitane a chvalabohu, v zásobe mám ďalší. Vonia neskutočne, konzistencia je neskutočná, zacvakáte si zaň neskutočne, ale musím ho mať doma stále. Čo, naopak, už nepotrebujem, to je krém na ruky od Manufaktury s vôňou mojita. Mala som ho síce doma už v kúsku číslo dva /ale len preto, lebo bol pribalený k nejakému časáku/, ale keďže sa mi časom tá vôňa tak nejak zunovala a účinok bol v podstate priemerný, už sa k nemu zrejme nevrátim. Ale ak ulietavate na vôni limetky a mäty v jednom, tak určite skúste.
Opäť raz padla za vlasť aj nejaká tá Marviska. Táto bola s príchuťou a vôňou škorice a ak nie ste zaujaté voči trošku úchylnejším zubným pastám, než sú mentolové, tak určite odporúčam! Čo mi vyhovuje maximálne, to je /okrem dizajnu, off course!/ intenzívne osvieženie a tiež fakt, že zubné pasty tejto značky veľmi nepenia. Cena je síce v obchodoch /zoženiete ich už aj v Déemke/ kúštik vyššia, na nete ich ale nájdete aj za menšie pálky.
Na záver prejdime k dekoratívke. Priesvitný lak na nechty od Pupy bol celkom taký priemer, nič extra, ale rozhodne nie zlý. Určite mám ale v tejto sfére iných favoritov – aj kvôli cene, ktorá sa pohybuje niekde okolo hranice 4 éčok. Takže za mňa skôr nie. Okrem toho mi v tomto prípade nie celkom vyhovoval štetček, ktorý bol na môj vkus príliš fľoncavý a mäkký a dlhý.

SAVEONBEAUTY_spotrebovana_kozmetika_jun_2017

Náš dnešný článok zavŕšime mojim miláčikom. Mejkap Healthy Mix od Bourjois je skrátka taký malý kult. Aktuálne síce prešiel nejakým tým apgrejdom a v tomto balení ho už nezoženiete, ale ak máte suchú pleť, určite vám aj to nové odporučím čo najvrelejšie. Samozrejme, môj ideálny odtieň je teraz už zasa raz NEideálny, keďže mám pocit, že stupeň mojej hnedosti ide hore asi deň za dňom /holt, príjemný dôsledok obvyklého letného pôstu u mňa na blogu :)/ a či chcem alebo nie, moju "vanilku" využijem už asi až v zime, ale úprimne rozmýšľam nad tým, že sa na leto vyzbrojím aj nejakým tým tmavším odtieňom. Takže, môj vzťah k tejto vecičke je vám asi celkom dosť jasný ;).

A to by bolo pre dnešok všetko. Používate aj vy niečo z môjho arzenálu spotrebovaných vecičiek?

- cc -

10 komentárov:

  1. Teraz som si kúpila prvýkrát lak od Pupy tak som zvedavá, aký bude. Tá ružová voda ma mierne sklamala, kamarátka má z tejto značky telové mlieko a to vonia krásne. Z ružových vôd mám rada tú od Purity Vision alebo Dulcia. Zdá sa mi, že naša Dulcia vonia o niečo krajšie ako česká ružová voda.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Purity Vision ruzovu vodu milujem a budem musiet skusit aj tu od Dulcie, Tvoje odporucanie na nu je uz druhe v poradi, takze to isto musi byt VEC! :)

      Odstrániť
  2. Sprcháče od Dove mám hodně ráda a speciálně na léto si kupuji okurku a zelený čaj, ta vůně je jedním slovem skvělá, zrovna ho mám ve sprše:-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ten je uuuzasny, vidis, dobre, ze si mi ho pripomenula :D

      Odstrániť
  3. Ten krémik od Manufaktury mám doma a je úúúžasný :)

    AN Beauty Blog

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. No, ako DÁ SA, ale mne sa časom tá vôňa nejak prejedla :)

      Odstrániť
  4. Súhlasím, ružovka od Dulcie je BOMBA, odporúčam aj značku Tvoje, ich ružovka je minimálne taká skvelá ako od Dulcie.
    Poznám a používam asi len sprcháče Dove, inak som úplne mimo vecičiek z Tvojho článku.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Krém od Mixy bych ráda zkusila :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Pokojne vyskusaj, celkom fajn krem - za predpokladu, ze od neho nebudes cakat zazraky :)

      Odstrániť

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...