pondelok 14. augusta 2017

Na čom závisláčím toto leto


Pomaly prišiel čas na zbilancovanie, čo všetko najviac prirástlo k beautyblogerskému srdcovému svalu Claire Clairmont počas uplynulých horúcich letných dní. Sama musím uznať, že to pre tentokrát bude trošku bez ladu a skladu, ale naozaj som si obľúbila niektoré, možno trochu netradičné vecičky zo všetkých možných kútov mojej kozmetickej domácnosti.
No a ako inak, pokladám si za povinnosť podeliť sa s tým aj s vami :).

SAVEONBEAUTY_najlepsia_kozmetika_leto


Začnime dekoratívkou. Letné líčenie sa u mňa toto leto /a v podstate každé za posledných pár rôčkov/ nesie v znamení bronzerov, rozjasňovačov, líceniek, výrazných rúžov na pery, občas leskov a slnečných okuliarov :). Okuliarmi, off course, zakrývam takmer nenalíčené oči, zvýraznené občas len riasenkou a telovou linkou na waterline a tak trošku sa vybesním na zvyšku tváre.
Keďže už nie som bleduľa obecná, konečne môžem pritvrdiť aj pri bronzerovaní. Mojím obľúbencom je aktuálne ten z paletky od Gosh, ktorý je pigmentovaný o niečo viac než zvyšné bronzery v mojej zbierke a tak ma nestojí toľko námahy, aby som ho na svojej pleti videla :).

SAVEONBEAUTY_najlepsia_kozmetika_leto

Ďalším miláčikom je rozjasňujúca lícenka Cindy Lou od theBalm. Líčkam dodá šťavu a navyše, ak máte naponáhlo, s aplikáciou samotného rozjasňovača sa už vôbec nemusíte prdieť. Ak mám nejakú tú sekundu nazvyš, neodpustím si ani trošku toho rozjasňovača pod obočie, na lícne kosti a na špičku nosa. /To sú také tie moje miesta... :)/ Momentálne deriem najviac „dvojku“ od trend IT UP.
Dokonalé /rozumej PRIRODZENE pôsobiace/ obočie je nevyhnutnosť síce furt, ale v lete obzvlášť – najmä, ak schovávate oči za okuliarmi, ponad ktoré vám to obočie trčí, že. Celkom som si zamilovala farebný fixačný gél od trend IT UP, vďaka ktorému mi obočie drží ako pribité a určite ho môžem len a len odporúčať!
Ak raz za čas vyvenčím niektorú z mojich paletiek očných tieňov, rozhodne sa v horúčavách nezaobídem bez podkladovej bázy pod očné tiene. Po dlhšom čase som sa opäť vrátila k mojej overenej klasike od Avonu a modlím sa, aby ju do ponuky zaradili aj v inovovanej verzii, keďže táto stará už skončila. A dúfam, že bude rovnako dobrá!
Na perách sa toho moc nezmenilo. Slnečné okuliare si priam žiadajú výrazné pery a tak pokračujem v rúžovaní sa všetkými možnými odtieňmi ružovej, ideálne v matnom prevedení a nude farbičky prevetrám len občas. V lete ale občas dokážem uletieť aj na nejakom tom lesku, ktorý k opálenej pokožke a bronzeru vyzerá celkom použiteľne aj pre takú rúžovú maniačku, ako som ja.

SAVEONBEAUTY_laky_na_nechty

Ako každé leto, ani toto na nechtoch nemôžu chýbať neónky. Tak nejak sa v tomto ročnom období nedokážem stotožniť so žiadnou inou farbou a ak si aj doprajem menší úlet v podobe modrej, tyrkysovej alebo červenej, spravidla pri nej neostanem dlhšie ako týždeň z celého leta.

SAVEONBEAUTY_najlepsia_kozmetika_leto

Pokračujeme starostlivosťou o pokožku/pleť, kde tiež už nejaký ten mesiac úchyláčim na zopár patladielkach. Celkom netradične som sa zamilovala do krému na ruky z vianočnej /áno, čítate dobre, VIANOČNEJ!/limitky s názvom Spiced Citrus, ktorá môjmu ňufáku vonia toto leto podstatne viac, než túto zimu. Okrem toho, tá konzistencia je použiteľná rozhodne viac v lete než v zime :).

SAVEONBEAUTY_najlepsia_kozmetika_leto


V lete je nutnosťou aj striekanie tváre vodičkami od výmyslu sveta. Ružová voda alebo termálna voda v spreji je už klasika, toto leto sa k obľúbencom pridružila aj voda od Havlíka, voňajúca po bylinkách.
Celkom nakoniec pleťová starostlivosť. Vďaka trenčianskemu salónu ADELMA som objavila kozmeceutiká Larens a bez hanby sa musím priznať, že začínam na nich závisláčiť. Či už ide o krémiky alebo séra, všetko mi to zatiaľ sadlo ako zadnica na toaletu a celkom v šoku som z čistiaceho pleťového gélu, ktorý používam už nejaký ten mesiac a moja pleť si len a len rochní blahom! A čistotou, off course :).

SAVEONBEAUTY_najlepsia_kozmetika_leto

No a to by bolo pre toto leto tak nejak všetko :). Fuckt som sa na chvíľu zamyslela nad tým, prečo tu nie je žiadny balzam na pery, ale odpoveď je celkom jednoduchá - viď odsek o rúžovaní :) Na čom závisláčite toto leto vy? ;)

- cc -

8 komentárov:

  1. Odpovede
    1. Ja ich kupujem každé leto... pekné, lacné, celkom fajn kvalita, malé /až tak moc, že som jeden stihla už aj stratiť :D/...

      Odstrániť
  2. Neonkové laky od Dermacol jsou také mými obrovskými oblíbenci již několikáté léto :)

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Jo, nápodobne... aj keď najradšej by som ich používala celoročne :)

      Odstrániť
  3. Neonky k létu patří a dokonce mají tak sympaticky malé balení, že je možné je i regulérně spotřebovat, aniž bych je vyhazovala proto, že mi zatvrdly atd:-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Súhlasím, podľa mňa všetky odtiene lakov by všetky značky mali mať aj v takýchto pidiveľkostiach.

      Odstrániť
  4. Prakticky väčšinu leta bez makeupu, len s rúžom, upraveným obočím a linkami na očiach spolu s riasenkou.
    Počuj, ten lak na obočko od Trend it Up je bezfarebný alebo farebný ?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Občas to tiež praktizujem veľmi podobne :)
      Farebný. Tento môj je ale najsvetlejší a príliš nevidím, že by to nejako extra farbilo - skôr fixuje. Ale teda naozaj DOBRE :).

      Odstrániť

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...