streda 30. augusta 2017

Padlo za vlasť v auguste



Pre tentokrát netradične skoro. Keďže som po poslednom poste o hrdinoch za vlasť padlých zaznamenala nejakú tú sťažnosť, čo sa to so mnou deje a ako je možné, že blogerka môjho formátu /ha-ha/ spotrebuje za mesiac menej ako 10 vecí, rozhodla som sa vziať to počas posledného letného mesiaca naozaj poctivo. Už len prísť na to, ako vás tými informáciami zahltiť čo najmenej, aby vám nemuseli po dočítaní volať záchranku.

saveonbeauty_spotrebovana_kozmetika_august_2017_recenzia


Keďže augustová úroda spotrebovancov bola naozaj bohatá, rozhodla som sa nezaťažovať vás informáciami o vecičkách, ktoré sú môjmu srdcu najbližšie a o ktorých verklíkujem na mojom blogu už donemoty. Takže tie si dovolím pre dnešok len vymenovať spolu s linkami na ich recenzie /ak by akože ešte niekto nepostrehol infošky o tom, ako brutálne mi sedí riasenka od Maybelline alebo lak na štiepajúce sa nechty od Avonu :)/.

saveonbeauty_spotrebovana_kozmetika_august_2017_recenzia

Takže týmito vecičkami začneme. Riasenku Lash Sensational od Maybelline, lak na štiepajúce sa a krehké nechty od Avonu, Everon balzam na pery od Weledy, pleťové mlieko od Cien, akékoľvek sprcháče Dove, guľôčkový antiperspirant od Nivey, ružovú vodu Purity Vision, gél na holenie od Cientelový peeling Balea s vôňou citrónovej trávy kupujem opakovane a naozaj DONEMOTY a považujem ich za TOP vecičky príslušných značiek. Podobne by som sa mohla vyjadriť aj o pleťovej vode od Cien, ktorá patrila tiež k mojim svätým grálom, holt, nočné mory sa občas stávajú realitou a ako sa zdá, Lidl pleťové vody nahradil micelárkami. Čo z jednej stránky síce možno oceniť, ale nie v mojom prípade, keď som na micelárne vody tak trochu zanevrela. Tiež mám malú pripomienku k môjmu obľúbenému olejovému peelingu od Baley, pri ktorom mám pocit, že jeho trvanlivosť je neustále kratšia a kratšia – preto odporúčam spotrebovať tak do 2-3 mesiacov, inak sa olej stratí a peeling /už aj tak pre niekoho nevoňavý/ môže začať...ehmm...nooo... smrdieť?

saveonbeauty_spotrebovana_kozmetika_august_2017_recenzia

Novinkou medzi spotrebovanými svätými grálmi je suchý šampón Batiste, ktorý si ma zatiaľ ako jediný suchý šampón naozaj získal a pre prípad potreby sa nejakým jeho pobratimom určite vyzbrojím!
Pokračujeme vecičkami, ku ktorým by som sa eventuálne vrátila, ale zas taká prepotrebnosť to nie je :). Pleťovú vodu od Avonu mám už v kuse číslo 2 a musím povedať, že som s ňou spokojná, a to celkom maximálne. V akcii /keď ju JA kupujem/ vás vyjde aj na menej ako 1 éčko a ak by to balenie malo aspoň 200 ml, tak ju kupujem furt. Voda asi robí to, čo má, pleť dokáže aj pekne zvlhčiť pred aplikáciou patladiel, ktoré potrebujú, aby bola vlhká a okrem toho krásne, ružičkovo vonia! Takže v konečnom dôsledku – prečo nie!

saveonbeauty_spotrebovana_kozmetika_august_2017_recenzia

Podobný názor mám aj na medový balzam na pery od The Body Shop. Jeho účinky sú v podstate zľahka nadpriemerné a vôňa pekná, takže mu nemám ani veľmi čo vyčítať. Akurát že som sa rozhodla zbaviť sa ho a posunúť ho ďalej, pretože popri tom množstve otvorených balzamovacích MILÁČIKOV asi nebudem mať šancu spotrebovať ho ešte predtým, než sa stihne skaziť. ČO – BOHUŽIAĽ – je presne prípad môjho zamilovaného EOS balzamu s vôňou pomaranča z limitky zpred 3 rokov, ktorý voňal tak prenádherne, že som si ho šetrila a len si tak občas priňuchla, až som tento august skonštatovala, že ten balzam už jednoducho smrdí ako hnoj a po pomarančoch ani chýru, ani slychu! A tak som ho spotrebovala, prosímpekne, na NOHY – kde teda účinkami moje obľúbené mazadlá na nohy nezvalcoval ani náhodou, ale čo už, keď KEDYSI voňal tak prenádherne...
Telové mlieko od Yves Rocher by som si nekúpila asi jedine kvôli cene. Priznám sa, nepátrala som po nej ani trochu :D, ale keďže viem, že tento rad patrí k tým najluxusnejším, čo značka ponúka, tak si viem predstaviť, že najnižšia asi nebude. Vôňa a účinok samotný boli ale v globále celkom fajn, hydratačné účinky mlieka boli zľahka nadpriemerné a tak sa vlastne opäť nemám čo sťažovať. Len tá pekelná pumpička... :)
Na fotke nám chýba ešte maska na vlasy od Alterny /zlá logistika fotenia a spotrebovávania, to sa občas beautyblogerke stáva :)/, o ktorej som vám písala tu. Ako jo, maska nebola zlá, ale že by ma tým účinkom zas tak ohúrila, to asi nie. Takže ako darček ju prijmem ochotne, ale inak len vo veľmi výraznej zľave :).

saveonbeauty_spotrebovana_kozmetika_august_2017_recenzia


No a celkom na záver tu máme vecičky, ku ktorým sa už vracať nelánujem, nevrátim, potažmo ich naveky pošlem do horúcich pekiel.
Šampóny z radu Professional od Baley mám v globále veľmi rada, tento pre lesk blond vlasov je ale len taký priemer. Vyskúšala som, okej, ale nabudúce uprednostním asi radšej niečo iné.
Lak na vlasy Wellaflex, to je taká kategória sama o sebe. Že účes spevnil, to sa mu musí nechať. Na druhú stranu, celkom slušne ho aj polepil. Čo je ale najhoršie, to je fakt, že polepil aj sám seba – rozumej rozprašovač, ktorý potom obsah na svetlo božie striekal všetkými možnými smermi, len nie tam, kam by ste chceli, že. Takže za mňa do budúcna už asi nie – podobný efekt má päťkový lak z Lidla, stojí menej, je väčší a nepolepí aspoň sám seba.
Najlepšie na záver.
Balzam na pery od Burt´s Bees som vám ofrfľala už v tejto recenzii a aj keď neviem, či môj negatívny názor na jeho konzistenciu nie je ovplyvnený faktom, že ho mám doma už asi milión rokov, v každom prípade mi trpezlivosť s ním došla a posúvam ho ďalej. /Otázne je, ako rýchlo dôjde trpezlivosť osobe číslo dva! :D/ Toto je skrátka konzistencia, ktorá je pre mňa celkom neakceptovateľná a myslím, že viac pokusov na TOMTO balzamovacom poli už neuskutočním.
Kúpa tubičkového peelingu na nechty a nechtovú kožtičku od Oriflame dopadla presne tak, ako som očakávala. Tá modrá tubička je síce ňuňu, ale obsah neprekvapil ani náhodou. Peeling je príliš jemný, aby na nechtoch a koži okolo nich zanechal AKÝKOĽVEK efekt – to by ale nebolo to najhoršie. Najtrápnejším faktom je totiž to, že pri tom závratnom obsahu asi 10 ml vydolujete z tuby bez problémov možno tak polovicu balenia a zvyšná sa vám po úmornom stláčaní piditubičky rýchlosťou svetla vráti VŽDY naspäť do obalu!!! To akože fakt, neklamem a kľudne si to vyskúšajte. Kúpa storočia, naozaj odporúčam!!! Už len preto, aby ste si to samé vyskúšali :).

Tak – a sme na konci. Vidím, že som naozaj urobila dobre, keď som moje sväté grály preletela len letmo :). Máte skúsenosť s niektorou z vecičiek z môjho dnešného článku?

- cc -

20 komentárov:

  1. Teda to je nadílka, jinak ta růžová voda je skvělá!
    Beauty by K.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. No to je :)
      Ružová voda od Purity Vision je výborná, kupujem ju stále - aj keď občas zo zvedavosti skúsim aj nejakú inú, k tejto sa vždy rada a ochotne vrátim :).

      Odstrániť
  2. Tak, ako vidím, polepšila si sa :)))).
    A vlastne nemám momentálne s ničím, i keď sprcháče od Dove používam občasne aj ja, ako sa podarí v akcii.
    Ten peeling od Baley bola moja nočná mora, vážne. nevedela som ho dopoužívať a nakoniec som ho vyhodila.
    Inak, vážne, absolútne nič z tohto.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Vstúpila som si do svedomia, ha ha :D
      Čo Ti na tom peelingu nesedelo? Objektívne lepší sa mi zdá Cupuacu od Ziaje, aj krajšie vonia, ale zas cena a dostupnosť hrá v prospech Baley...

      Odstrániť
    2. Vadilo mi všetko. Od konzistencie (a to najmä to, že obe zložky boli zvlášť), cez vôňu až po pocit na tele. Pre mňa je to veľmi nevydarený produkt a určite poslednýkrát kúpený. Čo je ale divné, je to, že v DM iný peeling na telo ako alternatívu od inej značky ani poriadne nemajú (nepočítajúc tie príšerne voňajúce umelinou zo série od Dermacolu Aroma Rituals). Jediné na čo som natrafila, boli sáčiky od tej značky čo má peny na telo a všetky kúpeľové produkty (nespomeniem si na názov, hanba mi !), ale ten sáčik bol malý a cenovo to bolo príšerne drahé.

      Odstrániť
    3. hmmm, no každému podľa jeho gusta... Mne osobne nevadí, keď zložky musím premiešavať a takéto peelingy mi vyhovujú. Ale tiež by som prijala širšiu ponuku :).
      Žeby Kneipp? :)

      Odstrániť
    4. Jasné, že Kneipp. Môj miláčik :))).

      Odstrániť
    5. No, vidíš, beautyblogerka sa nezaprie :D

      Odstrániť
  3. Tak koukám, že jsi to opravdu poctivě vzala :D Hodně věcí jsem zkoušela taky takže jen souhlasím. Pěkný článek opět :)

    MagicBeautyLife

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Na balzám EOS jsem měla prudkou alergickou reakci a ani po 8 měsících se mi nedaly rty dohromady ... Medový balzám Body Shop jsme zkoušela, ale za mě je to obyčejná ovoněná vazelína. Po Burt's Bees balzámu jsem toužila dlouho a když jsem si ho konečně pořídila, tak jsem byla celkem zklamaná, protože jsem očekávala mnohem víc :/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. holt, to si teda pekne náročná! :D Ale v podstate s Tebou súhlasím, od Burt´s Bees mi nesedelo ešte nič... Akurát teda ten medový TBS mi ako vazelína nepripadá /kiež by pripadal, to by jeho účinok bol lepší v mojom prípade :)/ - skúšala si presne tento istý? Lebo oni majú rôzne konzistencie.

      Odstrániť
  5. Ty ses do té spotřeby pořádně opřela:-) Z toho co ukazuješ znám řasenku Maybelline, už jsem jich spotřebovala několik, růžovou vodou od Purity Vision, ale u ní mi trochu vadí ta vůně a s růžovou čistící vodou od Avonu, ta už mi voní a i vyhovuje, takže hlídám akce a beru vždy do zásoby:-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Vidíš a mne práve tá ružová strašne krááásne vonia :) ale super vonia aj to z Avonu, asi si zas dokúpim, keď už mi zrušili moju obľúbenú pleťovú vodu Cien x-(
      Maybelline riasenka je klasika ;)

      Odstrániť
  6. Tu řasenky Lash Sensational používám už asi 2 roky a jsem naprosto spokojená, takže určitě měnit nehodlám :)

    www.terripeterk.com

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. jo mám to podobne - riasenky sú asi jedinou vecou, ktorú príliš ochotne nemením, ak nájdem tú pravú :)

      Odstrániť
  7. Mám taky jeden eos ale citronovy ktorý som si tiež šanovala ale na leto a po roku som zistila že tiež smrdí a používať ho na pery asi nebudem ale na tie nohy to je dobrý nápad :-DD asi to aj ja budem praktizovať:))

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. :D no, skús... Ale zas veľa od toho na tie nohy nečakaj :D
      Ono sa to zloženie tvári akože prírodne, takže ani sa nedivím, že sa to /mne/ po 3 rokoch potentovalo.

      Odstrániť
  8. Na Cien micerálku sa chystám, tak uvidíme, aká bude. :)

    Rebelliouslily

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja ju tiež niekedy plánujem vyskúšať, len viac by som ocenila, keby sortiment o ňu len doplnili a nie ňou nahradili pleťovú vodu x-(

      Odstrániť

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...