streda 6. septembra 2017

Dokonalý pleťový púder?

Ako roky plynú, moja honba po dokonalom pleťovom púdri sa stupňuje. Na púdre som nikdy nebola nejaký extra maniak, ale odkedy nosím okuliare, pod ktorými sa mi otláča každý jeden korektor potažmo mejkap, moje nároky sa stupňujú priam neuveriteľne. Aj keď poslednú dobu frčím hlavne na transparentných fixačných púdroch, jedna skúsenosť a potreba doladiť tón mejkapu s tónom opálenej pleti ma presvedčila o tom, že by som mala zaloviť aj vo vodách klasických, akožefarebných pleťových púdrov.
A tak v mojom nákupnom košíku skončil pleťový púder Healthy Balance od Bourjois.

saveonbeauty_bourjois_pletovy_puder_recenzia


Mejkapoidné záležitosti od Bourjois mám spomedzi drogérkových produktov asi najradšej. Bezmedzne milujem ich mejkap /aj keď ho inováciou zľahka oddokonalili :)/ a korektor, tak je len logické, že som siahla aj po pleťovom púdri.
Voľba odtieňa bola pomerne jednoduchá – vybrala som to najtmavšie, čo momentálne v ponuke bolo /lebo leto a opálenie, že/ a čo sa v drogérke tvárilo, že má žltý podtón. Moja voľba preto padla na odtieň č. 55 Dark Beige a sama sa teda divím, ako som v tom pekelnom osvetlení na predajni dokázala vybrať dobrý odtieň!

saveonbeauty_bourjois_pletovy_puder_recenzia

Začnime balením – ktoré je to najklasickejšie, aké môže byť, sympatické, kvalitné, dobre sadne do ruky a obsahuje praktické zrkadielko, ktoré podľa mňa k púdru celkom jednoznačne patrí. Chvalabohu, neobsahuje žiadnu labutienku, štetček ani žiadne podobné hovadiny, čo by mi v balení zo zásady len zavadzali.

saveonbeauty_bourjois_pletovy_puder_dark_beige_swatch

Púder je veľmi jemne namletý a spočiatku trošku prášil, po pár použitiach to ale robiť prestal /ťažko povedať, nakoľko môže za to moja technika nanášania produktu na štetec, keď ho o púder len OPIERAM a následne oklepem/.
Púder – ako nakoniec všetci moji obľúbenci tejto značky – krásne vonia. Po ovocíčku – ako aj Healthy Mix mejkap. Bohužiaľ, odér cítim z neho len pri priamom oňuchaní výrobku, to ale rozhodne nemôžem hodnotiť ako vadu, že.

saveonbeauty_bourjois_pletovy_puder_recenzia

No ale prejdime k tomu najdôležitejšiemu – k efektu na tvári.
Farebný nádych na pleti zanechá púder len veľmi jemný, ale ZANECHÁ. Takže ak vám dokonale nesedí odtieň mejkapu, môžete ho púdrom jemne doladiť – ako som to aj mala pôvodne v pláne.
Púder – na rozdiel od tohto presláveného púdru – na mojej pleti zanechá naozaj fotošopový efekt: pleť krásne vyhladí, vyzmizíkuje póry a zmatní, off course.
Čo sa týka výdrže zmatnenia, tá je u mňa v podstate celodenná, ale posúdiť ju môžem len na tej MOJEJ pleti, ktorá momentálne už príliš mastná nie je. Ako však púder sľubuje, to zmatnenie je také prirodzené až zamatové, čo ja osobne celkom oceňujem - možno to nebude znieť úplne logicky, ale pleť je matná a šťavnato-žiarivá zároveň. 

saveonbeauty_bourjois_pletovy_puder_recenzia


Čo ma ale potešilo najviac, to je fakt, ako sa chová púder pod okuliarmi. S mojim bourjoisáckym korektorom funguje dokonale – ak ním korektor zafixujem, nielen, že sa nezlieva do vrások pod očami /to v podstate príliš nerobil ani so žiadnym iným púdrom/, ale sa mi neotláča spolu s mejkapom ani pod okuliarovými „fazuľkami“ na nose! Ale že VÔBEC!!! A to teda, aj keď minimálne, ale občas počas horúčav predsa len urobil.
Za mňa teda naozaj plná spokojnosť a prekvapko. Netvrdím, že neexistujú dokonalejšie pleťové púdre, mojim potrebám ale vyhovuje v podstate ideálne a momentálne /už zasa :D/ nemám potrebu skúšať iné pleťové púdre.
Ja som vecičku kupovala v Déemke s kupónom za nejakých 7 éčok, full cena sa pohybuje okolo 10e. V e-shope ho ale dokážete zohnať podstatne lacnejšie.

hodnotenie: 10/10

Zhodnotenie produktu po spotrebovaní nájdete tu.

Skúšali ste? A ktorý je ten váš TOP pleťový púder?

- cc -

12 komentárov:

  1. Mam asi stvrte balenie :-) toto je aj moj velky milacik :-) mam sice mastnejsiu plet a preto musim prepudrovat popoludni, ale inak spokojnost velika, toto sa im podarilo :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Jo pri mastnejsej pleti prepudrovat bude urcite treba. Ale tak som rada, ze vyhovuje...

      Odstrániť
  2. No budem sa musieť inšpirovať. Mám zmiešanú pleť a popoludní sa už lesknem, tak snáď mi pomôže...
    Inak pekná recenzia.
    A.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Dakujem :)
      Nie som si ista, ak je Tvojim prvoradym zaujmom zmatnenie, ci bude postacujuci, ale mna to neotlacanie korektoru /a tiez prirodzeny efekt na pleti/ fakt ze dostalo!

      Odstrániť
  3. Odpovede
    1. Ja som ho registrovala už dávno, len som sa k nemu dopracovala až teraz :)

      Odstrániť
  4. za mna uz roky Creme Puff od Max Factor

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ten som teda ešte neskúšala, aj keď Tvoje odporúčanie ani zďaleka nie je prvé...

      Odstrániť
  5. Páči sa mi, ale momentálne letím na priesvitnom transparentnom púdre od Clinique a ten mi vyhovuje maximálne.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. No ja som teraz na leto potrebovala niečo viac farebné a menej transparentné :D

      Odstrániť
  6. Zatiaľ neskúšala, ale dala by som mu šancu :) top je pre mňa asi klasika Stay Matte od Rimmel v kompaktnej verzii, ale osobne preferujem sypké a tu ma bavilo viacero - Dermacol Invisible Fixing, Gosh Prime´n´set alebo NYX HD :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Stay Matte som dlho používala aj ja, ani neviem, prečo som mu ostala neverná :) celkom fajn púder. Dermacol mám tiež a spokojnosť, akurát ma prdí tá konzistencia /som lenivec :)/. No a NYX mám tak isto, ale tam to bolo za mňa celkom sklamanie - on nie je zlý, ale určite som po tých ódach čakala viac...

      Odstrániť

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...