pondelok 23. októbra 2017

Moja pidi-zbierka paletiek



Dlho som zvažovala, či tento príspevok napísať alebo nie. Predsa len, moja zbierka paletiek nie je zas taká ohromujúca, ako to môžete vidieť u iných, zväčša zahraničných blogeriek, zopár sa ich ale u mňa doma nachádza a už dlhšie ma máte predstava, že by som vám ich ukázala pekne pohromade. Paletky očných /a iných :)/ tieňov sú totiž tak trošku mojou úchylkou – oči si líčim len minimálne, ale ak uvidím čo len trošku zaujímavejšiu paletku, v hlave okamžite blikne nákupná kontrolka :). Na moje paletky sa väčšinou rada akurát tak pozerám. A – píšem o nich ;). Takže nech sa páči, tu ich máte! 

saveonbeauty_ocne_tiene_recenzia


Najdrahším kúskom v mojej pidizbierke je už trošku kultová Naked Dvojka od Urban Decay. Obsahuje 12 farbičiek v studených tónoch, poväčšinou so shimmerom, matných je len zopár. Hoci som na ňu počula už tisíce oslavných ód, ani náhodou nepatrí medzi moje najobľúbenejšie – pigmentácia je síce super, ale vďaka jej prášivosti sa k jej použitiu uchyľujem nie celkom často.

saveonbeauty_ocne_tiene_recenzia

Paletku od Zoevy, naopak, používam pomerne často. Tiež je ladená do studena – také tie moje vrelomilované taupe farbičky – a väčšina tieňov je matná. Pigmentácia možno nie je taká dokonalá, ale na účely môjho líčenia očí postačuje absolútne dokonale. A mám ju rada skrátka.

saveonbeauty_ocne_tiene_recenzia

Paletka od Sleek bola tak trošku úletom. To najfarebnejšie zloženie, aké ukrýva, samozrejme počas roka bežne asi nevyužije žiadna z nás, ale tak nejak som jej nevedela odolať. Všetky tiene sú matné, niektoré pigmentované lepšie, niektoré horšie a využívala som ich predovšetkým v lete na vytvorenie farebných očných liniek. Bohužiaľ, kvalita samotná asi nie je príliš valná, keďže sa mi jeden z odtieňov rozsypal počas toho, ako NEPOHNUTE LEŽAL v obývačke v šuflíku, že jo.

saveonbeauty_ocne_tiene_recenzia

Mojím jediným paletkovým kúskom od theBalm je multifunkčná rockerská Balm Jovi paletka, obsahujúca nielen /opäť/ studenšiu škálu očných tieňov, ale aj lícenku, rozjasňovač a dva krémové rúže. Paletka je najnovším prírastkom a preto ju ešte nepoužívam až tak dlho a musím povedať, že je to tak päťdesiat na päťdesiat. Niektoré tiene sú pigmentované excelentne, niektoré sú skutočná slabota, ale v globále som určite rada, že túto - celkom praktickú - paletku mám.
Posledné dva kúsky v mojej zbierke sú tie od Pupa Milano a môj vzťah k nim je trošku kontroverzný. Teda presnejšie najmä k tej väčšej. Maxi paletka Pupart obsahuje 12 očných tieňov, 10 leskov, 6 krémových rúžov, kompaktnú lícenku, krémovú lícenku, púder, 2 korektory, podkladovú bázu pod očné tiene, 3 rozjasňovače... ehmmm, nooo, aj vy ste sa už tak trochu stihli stratiť?

saveonbeauty_ocne_tiene_recenzia

Presne v tomto spočíva môj problém s paletkou. Očné tiene sú síce krásne, ladené do tepla aj do studena, pigmentácia nie je nič závratného, ale inak fajn, ale tá kazeta je TAK NEUVERITEĽNE preplácaná, až mi to odoberá energiu a chuť líčiť sa ňou! V tomto by si Pupa mala brať príklad od theBalm, pretože práve TAM sú ideálne multifunkčné paletky. Osobne ale zastávam ten názor, že krémové produkty by vôbec nemali byť súčasťou paletiek a už vôbec nie tých, kde sú aj produkty púdrové! A vôbec to nie je len o tom, že sa vzájomne dokážu pekne zaprasiť. Jednoducho to nemám rada a nevyhľadávam dobrovoľne takéto paletky, ktoré mi evokujú predpotopné kazety líčidiel, dovážané zo zahraničia pre naše mamy ešte niekedy za hlbokého socíku, s ktorými sme mali niektoré tú česť hrať sa ako decká.

saveonbeauty_pupa_paletka_recenzia

Takže v konečnom dôsledku som oveľa viac stotožnená s menšou  Stay Gold paletkou od Pupy, ktorá obsahuje len 4 očné tiene, ladené do zlato-hneda – vianočná limitka zpred 2 rokov. Všetky sú síce so shimmerom, ale ich konzistencia je relatívne maslovitá, pigmentácia fajn, takže toto za mňa určite áno. Kvôli farebnému spektru ju síce nevyužívam príliš často, ale vzdať sa jej v prospech niekoho iného, to v pláne nemám :).
Posledným kúskom, ktorý na fotke, bohužiaľ, tak nejak chýba - opäť úradovala beautyblogerská skleróza - je ešte multifunkčná paletka Sculpting Academy Palette od Gosh, obsahujúca okrem 4 očných tieňov ešte bronzer, rozjasňovač a 2 tiene na obočie, ktoré možno použiť aj ako očný tieň. V konečnom dôsledku z celej paletky však, bohužiaľ, využívam akurát tak bronzer a občasne svetlejší tieň na obočie.  Samotné očné tiene sú totiž pigmentované tak tragicky /a na viečku vyzerajú tak žalostne ROVNAKO/, že naozaj nemám chuť privstať si každé ráno o polhoďku skôr len kvôli tomu, aby som vykúzlila na svojich očiach ako-tak viditeľné NAHÉ líčenie očí! 
Tak a to by bolo všetko. Viem, bohviečo to asi nie je, ale keď vezmeme v úvahu, že si oči v 99 percentách líčim maximálne tak rozjasňovačom a riasenkou... :D

Čo vy a paletky? Ktorá je vaša TOP a ktorú by ste najradšej zniesli do horúcich pekiel? ;)

- cc -


7 komentárov:

  1. Ja a paletky je to zvláštny vzťah, vzhľadom k tomu, že si na oči dávam len linku a riasenku, nič iné. A ak áno, idem k vizážistke a tá ma domaľuje ako je treba.
    Ale mám doma predsa cca 4 kusy, prvé tri nič extra a teraz naposledy theBalm, nude verziu a tá je pre mňa dokonalá, na moje prvé pokusy :))):

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Moja, to mame asi velmi podobne!!! :D
      Ale ked ja tak MILUJEM na tie paletky sa aj ked len POZERAT... :D
      A dalsi kusok je uz na ceste ;).

      Odstrániť
  2. Máš krásnou sbírku, já si myslím, že je úplně dostačující:-) Já jeden čas skupovávala všechny paletky, které mi jen trochu padly od oka..výsledek byl ten, že jsem za čas nemohla dovřít šuplík, ve kterém je skladuji a pak jsem vyhazovala paletky, ve kterých bylo vypoužíváno jen pár stínů, zbytek tam jen tak bez užitku ležel a zabíral mi místo. Proto už se snažím být silná a kupovat jen ty paletky, kde bych využila buď naprostou většinu nebo ideálně všechny stíny:-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Dakujem :) a chvalim Tvoj pristup ;)
      Vzhladom k tomu, ze ja mam paletky zvacsa na "pozeranie sa", tak je u mna v podstate bezpredmetne riesit, kolko tienov vyuzijem a kolko nie :D
      A to som kedysi k ocnym tienom pristupovala s rozumom a kupovala si "paletky" s maximalne 3 tienmi, ktore som zodrala az po dno :D holt, tie casy su v nenavratne... :D

      Odstrániť
  3. Máš moc hezkou a řekla bych i pestrou sbírku paletek :)

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Odpovede
    1. No je, no... Sama neviem, preco mi az tak velmi k srdcu neprirastla... :)

      Odstrániť

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...