piatok 29. decembra 2017

NYX a CATRICE mikroceruzky na obočie - porovnanie


Posledný článok roku 2017 a slávnostná premiéra zároveň - a hneď trojitá. Nielen, že prvýkrát budem na blogu písať o mikroceruzkách na obočie, ktoré som konečne prvýkrát vyskúšala, prvýkrát budem písať o ceruzkách na obočie vôbec. Nie že by som úpravu obočia považovala za nepodstatnú záležitosť alebo že by som ceruzky nepoužívala dennodenne, že. Skrátka som ich len nepovažovala za dostatočne zaujímavé na to, aby som o nich písala na blogu :).
Dnes to ale napravím. A mám tu pre vás hneď porovnanie dvoch. NYX Micro Brow PencilCATRICE Slim´matic Ultra Precise Brow Pencil.

saveonbeauty_catrice_ceruzka_na_obocie_recenzia

Za najnespornejší benefit mikroceruziek na obočie považujem fakt, že nielen, že obočie nimi vykreslíte oveľa precíznejšie, než klasickou ceruzkou, ale najmä – nemusíte strúhať. Jo, Claire Clairmont je lemra - hoci doteraz som celé veky fičala na klasických ceruzkách, výhody vysúvacích mikrotúh som tak ocenila okamžite po prvom vyskúšaní. Takže teraz už len nájsť tú správnu mikroceruzku na obočie ;).
Ja som pre vás /a pre seba :)/ vyskúšala teda dve. Vizuálne sa nie príliš líšia - obe majú na jednom konci špirálku, ktorou obočie učešete, potažmo zprirodzeníte príliš ostré okraje a z druhého konca vysúvate pidi tuhu. 

saveonbeauty_catrice_ceruzka_na_obocie_recenzia
vľavo NYX, odtieň Taupe, vpravo CATRICE, odtieň Medium

Tú od NYXu som si vybrala v studenom odtieni Taupe, maximálne vhodnom pre špinavú bloncku ako som ja. Odtieň Medium mikroceruzky od Catrice je už na obočí trošku teplejší – čo môže súvisieť práve s pigmentáciou -  ale pre mňa osobne furt vyhovujúci. /Paradoxne, pri swatchovaní na ruku vyzerajú oba odtiene takmer identicky a v reále kúúúštik studenšie práve ceruzka od Catrice!/
Off course, mikroceruzky sú naozaj mikro, tuhy sú tenučké a teda v ruke sa „držia“, resp. pracujete nimi úplne inak, než klasickými ceruzkami a jednoznačne si na to musíte zvyknúť.

saveonbeauty_catrice_ceruzka_na_obocie_recenzia

Najpodstatnejší rozdiel medzi oboma ceruzkami je v pigmentácii, resp. tvrdosti tuhy. Zatiaľ čo NYX ceruzka je pomerne tvrdá a pri čmáraní ňou musíte aspoň trošku pritlačiť, Catrice ceruzka je podstatne mäkšia a rozhodne odporúčam ľahkú ruku! Což teda mne osobne nie celkom vyhovuje... Rada si do toho obočia skôr ryjem /v dobrom!/ než len zľahka poletujem tuhou milimeter nad pokožkou.
Od mäkkosti, resp. tvrdosti tuhy sa samozrejme odvíja samotné spotrebovanie produktu, v ktorom vidím najväčšiu slabinu mikroceruziek všeobecne. Zatiaľ čo obyčajná ceruzka mi vydržala hádam aj pol roka, pri mikroceruzke to čakať rozhodne nemôžete. Treba spomenúť, že zatiaľ čo ceruzka od NYX má ukrývať v sebe obsah 0,09g, pri Catrice je to len 0,05g. Práve ceruzke od Catrice sa všeobecne v beautyblogosfére vyčíta jej príliš rýchle spotrebovanie a ja nemôžem inak, než súhlasiť. Ceruzku som spotrebovala asi po mesiaci /ak vôbec!/ pravidelného používania raz denne, čo je pre mňa osobne nie príliš pozitívne zistenie. Na druhú stranu, ceruzku od NYX, ktorá stojí zhruba raz toľko, som spotrebovala po dvoch mesiacoch, čo teda vychádza asi tak celkom na rovnako! :D

saveonbeauty_catrice_ceruzka_na_obocie_recenzia

V konečnom dôsledku som ale spokojná vlastne s oboma ceruzkami. Farba pri swatchovaní na ruke v oboch prípadoch drží naozaj ako pribitá a keď si obočie zafixujem gélom, stopercentne vydrží v dokonalom stave až do odlíčenia, nech už k nemu príde kedykoľvek :).
Takže toľko odo mňa dnes, vážené... Vďaka konzistencii tuhy teda vedie u mňa jednoznačne NYX, pretože obočie sa ňou mne osobne upravuje pohodlnejšie. Ak vám ale ľahká ruka pri úprave obočia nevadí, pokojne omrknite aj mikroceruzku od Catrice, pretože cenovo vás to vyjde v podstate na rovnako, akurát že ju budete musieť častejšie kupovať :).

hodnotenie:
NYX 9/10
Catrice 8/10

Ako si upravujete obočie vy? Ak máte tip na nejakú dobrú mikroceruzku, sem s ním! ;)

- cc -

6 komentárov:

  1. Páči sa mi, že súčasťou ceruzky je aj kefka (2v1), ja to mám doma nadrobno, teda mi zaberajú viac miesta. Díky za tip :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Rado sa stalo :)
      Kefka je u mna pri takejto vecicke zaklad, celkovo keby sa dali spojit VSETKY moje oblubene licidla do jednej paletky, ktora sa navyse zmesti do dlane, to by bol raj :D

      Odstrániť
  2. Ani s jednou tužkou zkušenosti nemám. Já moc tužky na obočí nepoužívám, mám raději gely :)

    Přeji Ti šťastný nový rok!
    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Dik a podobne :)
      Ja som obocie gelom este vlastne neskusala robit, pouzivam len tie fixacne, po ceruzke...

      Odstrániť
  3. Tento typ produktov nepoznám a nepoužívam, tak som si aspoň rozšírila obzory. Mám veľmi pekné obočie, ktoré nemusím dotvárať, len mierne upraviť kefkou a zafixovať a na to mi stačí úplná maličkosť. Najlepšie od Benefitu.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak to zavidim! :D Ja mam obocie vcelku "pozeratelne", ale to ked idem niekde do lesa napriklad, alebo tak... :D
      Ak idem "do kultury", musim trosku zdokonalit :)

      Odstrániť

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...