piatok 30. marca 2018

GLAZEL banánový púder

Dnešný článok asi nebude tak celkom zaujímavý pre každú jednu z vás, pokladám si ale rozhodne za svoju povinnosť poinformovať vás o vecičke, ktorá obohatila po pomerne dlhom čakaní moju pidizbierku pleťových púdrov. Ako prešťastná majiteľka výrazne žltého podtónu pleti mám zásadný problém s asi tak 95 percentami drogérkových mejkapov a keď som sa dopočula o možnosti doladiť podtón mejkapu aspoň kústik do žlta, neváhala som ani chvíľku.
Moja voľba padla na banánový púder taliansko-poľskej vizážistickej značky Glazel a e-shop bestmakeup.cz.

saveonbeauty_glazel_banana_powder_B2

Keďže som banánový púder nikdy nepoužívala a v podstate o ňom ani nechyrovala, výber odtieňa bol čisto slepeckou záležitosťou. Moja voľba v štýle pokus-omyl /odtieň B2/ dopadla vlastne neviem ako – na výber máte z troch odtieňov a ten môj je síce pomerne výrazne žltý, ale furt je to len ten zlatý stred a niečo mi hovorí, že by som v pohode zniesla aj ten najtmavší, potažmo najžltší :).
Banánový púder je určený aj na rozjasnenie pleti a prekrytie začervenaní a údajne na ňom ulietava Kim Kardashian /čo som si teda nie istá, či je informácia, ktorú som k životu potrebovala, no ale dobre, niekto to možno ocení!/.

saveonbeauty_glazel_banana_powder_B2_swatch
 
Banánový púder je sypký púder, ako ste si asi všimli. Holt, realita je taká, že sypkým púdrom Claire Clairmont príliš nefandí. Jednak tie mne najviac vyhovujúce púdre boli všetky do jedného klasické kompaktné a dvak, s kompaktnými púdrami sa mi pracuje omnoho lepšie a pohodlnejšie. Úprimne, odsypávanie sypkých púdrov do vrchnáka alebo mištičky mi maximálne lezie na nervy a v prípade púdru od Glazel sa mi dokonca raz stalo, že som peknú kôpku obsahu vykydla na stôl, na kolená a na zem a verte, nechceli by ste byť v onom blahom čase v mojej blízkosti! Nuž, jednoznačne pozor na balenie, ktorého časti nie celkom pevne držia tam, kde majú!
Púder je inak veľmi jemne namletý a štetec rozhodne odporúčam oklepávať – čisto eventuálne by sa mohlo stať, že si na ksichte vyrobíte žlté šmuhy, ktoré potom musíte pracne rozotierať/prekrývať transparentnými púdrami. Inak ho ale nanesiete v maximálnej pohode.

saveonbeauty_glazel_banana_powder_B2_swatch

Čo sa farebného efektu týka, za mňa osobne by mohol byť aj výraznejší, ale furt môžem povedať, že som s touto stránkou výrobku spokojná. Off course, ak dáte na seba mejkap, v ktorom vyzeráte ako ružovučké prasiatko, nespasí vás ani ten najžltší banánový púder. Ak ale chcete doladiť mejkap s neutrálnym podtónom, aby vyzeral použiteľne aj na vás, žluťáskoch, rozhodne môžem tento púder odporučiť.
Fixačný účinok už, bohužiaľ, až tak pozitívne hodnotiť nemôžem. Nosím okuliare a môj najzásadnejší /priam životný/ problém spočíva v odtláčaní mejkapu/korektoru pod okuliarovými „fazuľkami“ na bokoch nosa. Tu mi mejkap a korektor uspokojivo udržal na uzde zatiaľ len púder od Bourjois a žiaden iný. A bohužiaľ, výnimkou nie je ani púder od Glazel. Svojho času som si robila pomerne výrazný zálusk na slávny fixačný púder tejto značky, ale veru ak je fixačný efekt podobný, ako je to v prípade banánového púdru, tak som si už nie taká istá, či ho naozaj k životu nutne potrebujem! A tak okolie pod očami a v okolí nosa pod okuliarmi prepudrujem najskôr púdrom od Bourjois a banánový Glazel použijem až potom.

saveonbeauty_glazel_banana_powder_B2

Podobne žiadna sláva to nie je ani so zmatňujúcim účinkom alebo s prekrytím výraznejšej štruktúry pleti. Ja osobne sa lesknem ako zvyčajne už po cécéá 3 až 4 hodinách a to upozorňujem, že moja pleť je skôr normálna až suchšia! Na druhú stranu, banánový púder toto ani nejako extra nesľubuje, takže sotva mu to môžem vyčítať, že.
A vlastne už neviem, čo viac by som vám k tejto vecičke povedala. Asi sľubuje presne to, čo sľúbiť môže a aj to plní, ale furt sa nedokážem zbaviť vplyvu nadšenia z iného púdru – ktorý je síce v tomto prípade účinkom úplne off topic, ale ja ho milujem veľmi – preveľmi a preto porovnávam ostošesť...
Púdre od Glazel zoženiete v tomto e-shope a hoci je „zahraničný“, poštovné je vcelku normálne a ceny tak isto. Tak ak vás zaujali, pokojne hoďte očkom, komunikácia s e-shopom je na jednotku.
Tak a to by bolo asi naozaj už všetko. A tak som chcela, aby táto recenzia bola výlučne pozitívna... Nuž, tak aspoň číselné zhodnotenie mojich globálnych dojmov :)

8/10

Vyskúšali ste niekedy banánový púder? A aké druhy púdrov uprednostňujete vy?

- cc -



8 komentárov:

  1. tento banánový púder som mala doma, ale od inej značky a keďže ja púder nepoužívam vôbec, pretože moja pleť je suchá aj bez púdru podarovala som ho kamarátke ;)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mam v plane vyskusat aj ine znacky, tento od Glazel bol ale celkom vyhlaseny, tak dostal prednost ten:). V kazdom pripade, nadprirodzenu schopnost vystacit si bez pudra Ti uprimne zavidim! Aj ked moja plet je tiez skor suchsia, pudrovat jednoducho musim, inak sa mi mejkap, resp. skor korektor vtrepe do vrasok a to uz je potom v prdeli :D.

      Odstrániť
  2. Obsahuje i nejakú zložku z banána, či je to iba názov?

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Popravde na zlozenie som ani nepozrela, ja na to az tak nie som, pri dekorativke :). Ale BANANOVY sa vola kvoli farbe, nemyslim, ze tam najdeme nieco z bananu:)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Ja mám banánový od MUR a som s ním dosť spokojná aj vrámci zmatnenia. Tento má ale omnoho lepšie balenie, tu to môžeš do toho vrchnáka aspoň vysypať. Pri tom mojom musím sypať priamo na štetec :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Jezisikristepane :D Ne nee, sypke pudre, to nie je nic pre mna...

      Odstrániť
  5. Neskúšala som a ani nemienim, myslím, že bez tohto typu úroduktu sa vcelku zaobídem.
    Používam len klasické kompaktné púder, momentálne od Clinique bezfarebný. Som maximálne spokojná :).

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Myslim, ze tento typ produktu pre Teba vobec nie je urceny... :) Co sa ale fixacie tyka, ja osobne som zatial nenasla lepsi puder ako Healthy Balance od Bourjois... Teraz je miesto neho ten novy Healthy Mix puder, tak som zvedava, ci bude rovnako skvely...

      Odstrániť

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...