pondelok 5. marca 2018

TAG / Koľko toho na seba bežne napatlám?



Celkom dosť dlho sme tu nemali žiaden TAG a keďže aktuálne som nie tak úplne foteniaschopná, tak som sa rozhodla, že sa po nejakom poobzerám. Moja voľba padla na tento netradičný a to nielen z dôvodu, že ten názov ako by sama Claire Clairmont vymyslela. Keď sa ma totiž minule jedna osôbka, salón krásy vlastniaca, spýtala, kedy ráno vstávam, keď toho na seba pred odchodom do práce musím toľko napatlať, to už blikla kontrolka v hlave aj mne. 
Naozaj je toho tak veľa? :D No tak si to pôjdeme zrátať :).

saveonbeauty_nuxe_exfoliacny_gel_recenzia


Každé ráno začínam ľahkým dočistením pleti pleťovou vodou. Off course, ešte predtým sa vrhnem na klasickú točkovicu, bez nej by som oči rozlepila asi sotva, ale toto – podobne ako mydlo na ruky alebo zubná pasta - asi nie je predmetom dnešného tagu, že. Aspoň teda v mojom ponímaní.
Na vyčistenú pleť aplikujem sérum. Podľa potreby pleť predtým navlhčím nejakou vodou, tvárme sa ale, že nie každé sérum navlhčenú pleť vyžaduje a preto vodu pre tento krát odignorujeme. Po sére príde na rad očný krém.
Keď absolvujem tieto tri kroky, zvyčajne sa vrhnem na prípravu raňajok /pre seba a mačky/ a nechám séru chvíľku času, aby sa vstrebalo. Po cca 10 minútach šupnem na tvár a dekolt pleťový krém.

saveonbeauty_larens_lifting_face_cream_recenzia

Je vám teda asi jasné, že príprava raňajok je u mňa doma pomerne chaotická, keďže neustále pendlujem medzi kuchyňou, kúpeľňou a kontajnerom na granule, lepšie zorganizovať to ale jednoducho asi nejde /jo, Claire Clairmont má neskutočný organizačný talent, to je jasné ako facka!/.

saveonbeauty_mac_mejkap_recenzia

Po vykonaní všetkých kuchynských rituálov a následnom umytí zubov prichádza na rad rituál transformácie mutanta do podoby, keď okoloidúci prestávajú umierať strachom. Svoje skrášlenie začnem aplikáciou balzamu na pery. Potom príde na rad mejkapkorektor, následne všetko zafixujem púdrom.

saveonbeauty_glazel_bananovy_puder_recenzia

Aby som nepôsobila vyprdnuto, každý bežný deň svoj ksicht aspoň zľahka preletím bronzerom, lícenkourozjasňovačom. Obočie upravím ceruzkou na obočiefixačným gélom. Celé megalíčenie dokončím riasenkou, kontúrovacou ceruzkou na peryrúžom

saveonbeauty_mac_pink_pigeon_lipstick

Čo sa účesu týka, nie som v tomto smere príliš kreatívna a vystačím si s maximálne minimalistickým vyžehlením mojej koruny krásy a následným prestreknutím lakom na vlasy. Pred odchodom z bytu príde na rad parfum, off course.
Paradoxne, počas dňa sa s vlastnou vizážou príliš neprdím, jedinú pozornosť venujem maximálne tak perám, ktoré v prípade potreby prebehnem balzamom alebo rúžom. Vecičky, ktoré počas dňa použijem viackrát, to sú len parfum a krém na ruky, ktoré používam podľa potreby.

saveonbeauty_loccitane_hand_cream

Aj keď naozaj nemám problém chodiť po svetle božom bez mejkapu, odličujem sa zásadne vždy až večer. Viem, že niektoré z vás líčenie po návrate domov okamžite odstraňujú, ja som ale dosť často večer niekde vonku a ak niečím rozhodne neoplývam, tak je to jednak chuť líčiť sa v priebehu jedného dňa dvakrát a dvak chuť chodiť dobrovoľne nenalíčená.
Vždy odličujem najskôr oči. Na tento proces používam posledné roky micelárne vody. Naopak, pleť odličujem vždy pleťovým mliekom. Jeho zvyšky odstránim z tváre na mokro – mojím obľúbeným čistiacim pleťovým gélom.
Potom zväčša príde rad na sprchu. Tu si väčšinou vystačím s dvomi sprcháčmi /klasický a ten dámsky/ a následnou aplikáciou nejakého telového mazadlaantiperspirantu. Šampóny, kondicionéry, masky a olejčeky na vlasy nespomínam naschvál – vlasy si neumývam denne a preto nepovažujem za potrebné zaraďovať ich do už aj tak dostatočne siahodlhého zoznamu prepotrebnej kozmetiky :).
Čistenie pleti dokončím po sprche pleťovou vodou, sérom, ktoré používam na noc /zvyčajne sa odlišuje od toho, ktoré na seba patlem ráno/ a krémom – ten, naopak, je poslednú dobu rovnaký ráno aj večer.

saveonbeauty_rosebud_salve_lip_balm

Večerný rituál dokončím poriadne výživnou vrstvou balzamu na pery a tesne pred odchodom do postele nakrémovaním paprčiek a chodidiel obľúbeným krémom na chodidlá.
A to by bolo vlastne všetko. Ak dobre rátam, narátala som 28 vecí, ktoré na seba patlem naozaj každý bežný pracovný deň a skutočne sa neviem vyjadriť, či je to veľa alebo len tak normálne
Teda, čo si budeme čo nahovárať – pre mňa to normálne jednoznačne je a verím, že v tom nie som sama! :) Ako to máte vy? Rátali ste už, koľko kozmetických serepetičiek denno-denne nutne potrebujete k tomu, aby ste prežili? ;)

- cc -

2 komentáre:

  1. Keď som si to zrátala a porovnala s Tebou, tak u mňa je to dokonca o trošku viac, ráno si totiž dávam najprv 3-minútovú masku, ktorú mám vždy aspoň 10-15 minút.
    Nepoužívam ale žiadne micelárky a čistím niečim iným.
    Ale tiež je to denne +- cca 30 kusov.

    OdpovedaťOdstrániť

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...