pondelok 9. apríla 2018

ESTÉE LAUDER paletkovanie


Môj vzťah k multifunkčným paletkám je tak trošku dosť diskutabilný. Pri prvom vzhliadnutí obvykle zahorím nekonečným nadšením, v konečnom dôsledku väčšinu paletiek ale ofrflem a nepoužívam ich rada. Mám totiž taký pocit, že samostatné produkty aj pri high end kozmetike sú oveľa kvalitnejšie než tie, ktoré výrobca narve do takýchto paletiek – ako že kvantita prevyšuje kvalitu.
Moje ultraprvé dojmy z jednej takejto paletky tiež neboli práve najpozitívnejšie a nekompromisne som vám to dala na vedomie už v „novinkovom“ článku. Časom sa ale môj názor, chvalabohu, zlepšil a ja vám dnes prezradím, že prečo – aby ste si prípadne Ready to Glow limitkovú paletku z posledných Vianoc od Estée Lauder ešte stihli niekde uchmatnúť, ak budete mať chuť! ;)

saveonbeauty_estee_lauder_paletka_recenzia


Paletka je, potažmo bola v ponuke v exkluzívnom balení spoločne s blýskavou listovou kabelkou a za vizuál celého setu jednoznačne tlieskam! Balenie samotné je kvalitné a obsahuje veľké zrkadlo, vďaka ktorému vaše líčenie prebehne maximálne komfortne. Obal paletky je z takého toho pevného papiera, ktorý je relatívne špineaodtlačkomvzdorný a z toho chrochtám blahom určite tiež! Smrť ocapkaným paletkám!

saveonbeauty_estee_lauder_paletka_recenzia

Multifunkčná paletka obsahuje rozjasňovač,  lícenku v odtieni Rosy Glow /obe limitky!/ a 5 viac-menej neutrálnych očných tieňov, ktoré by ste eventuálne možno mohli zohnať aj jednotlivo /ale neverte mi, moje dohady sa mi nepodarilo tak celkom overiť!/ Tri odtiene sú so shimmerom, zvyšné dva matné a musím uznať, že paletka ako taká je poskladaná naozaj maximálne s rozumom a použiteľne! 

saveonbeauty_estee_lauder_paletka_recenzia

Jednoznačným pozitívom paletky je, že nič, čo obsahuje, nepráši – a to absolútne! Neviem, či mám poslednú dobu šťastie na paletky a púdrové produkty celkovo alebo len som sa konečne naučila pracovať so štetcami a vy to môžete mať inak, ale u mňa je to skrátka tak. Vecička zapráši pri prvom použití a finito.
Prečo teda – ako som už naznačila v úvode tohto článku – boli moje prvé dojmy z paletky také rozpačité? Nuž... dôvodom bola pigmentácia /a možno fakt, že zároveň s touto paletkou som testovala ešte jednu, ktorá je pigmentáciou úplne, ale že úplne niekde inde! O tej si ale prečítate niekedy inokedy ;)/.
Pri fotení swatchov celej paletky ma totiž ohromila naozaj chabá pigmentácia každého jedného okienka v paletke – a keď vravím chabá, myslím CHABÁ nielen s veľkým CH, ale aj všetkými ostatnými písmenami! Niečo v zmysle že ako toto snáááď nie je pravda!!! Kým som dostala na ruku odfotiteľný swatch, narobila som sa teda slušne a podobne to bolo aj s úpravou fotiek, čo vám budem hovoriť.
Prejdime ale k vecičkám jednotlivo.

saveonbeauty_estee_lauder_licenka_rozjasnovac_recenzia
Hore rozjasňovač, dole lícenka v odtieni Rosy Glow

Rozjasňovač – aj keď sa v paletke tvári výrazne teplo, v skutočnosti je na líčkach pomerne studený a to mne osobne nie celkom vyhovuje. Na tvári vám /v mojom prípade teda našťastie/ zanechá len veľmi decentný efekt – off course, navrstviť sa dá, ale vzhľadom na kombináciu studený podtón a moja žltá pleť sa o to ja osobne radšej nepokúšam. Podobne studený podtón má aj lícenka, čo sa vzhľadom na názov dalo aj vcelku očakávať, že. Tá je naozaj rosy a ak ružové líčka príliš nemusíte, asi ujúkať od radosti nebudete. Za mňa je ten odtieň relatívne použiteľný, ale teda tiež z neho neskáčem tri metre do výšky. Problémom je opäť pigmentácia – viete určite, že nemám rada príliš pigmentované lícenky a bronzery, ale ak to vezmem z globálneho a takého trošku profesionálne zdeformovaného, beautyblogerského uhľa pohľadu - toto je už celkom dosť aj na mňa. Ako jo, farbičku dokážete navrstviť, ale nedokážem sa zbaviť dojmu, že skrátka až takto by to byť nemalo!
Ku cti obom vecičkám slúži, že ich výdrž je absolútne celodenná a dokonca by som povedala, že priam nekonečná :).
Prejdime ale konečne k očným tieňom, ktoré ma pri prvom swatchovaní na ruku sklamali asi najviac.

saveonbeauty_estee_lauder_ocne_tiene_recenzia
Očné tiene zhora dole: Savage Storm, Unrivaled, Nude Dare, Decadent Copper a Ivory Power

Ako som už spomenula, ich podtón je asi najneutrálnejší, aký len môže byť a tento fakt hodnotím celkom pozitívne. Ich zloženie je ideálne aj čo sa praktickosti týka – obsahujú 3 odtiene so shimmerom /Savage Storm, UnrivaledDecadent Copper/, dva z nich vám dokážu krásne prejasniť vnútorný kútik oka a 2 matné /Nude DareIvory Power/ - prvý ideálny na blendenie a druhý /ktorého názov, mimochodom, naozaj nechápem a považujem doteraz za tlačovú chybu!/, ktorým môžete líčenie kvapôčku stmaviť a zvýrazniť.
Problémom od začiatku bola pigmentácia, ktorú som aspoň pri očných tieňoch naozaj očakávala slušnú. Najmä kvôli nim som hneď na začiatku ostala z paletky neskutočne sklamaná, či som naozaj potrebovala večernú listovú kabelku namiesto poriadnej palety na líčenie /ha ha/.
Avšak, našťastie, len do času, kým sa mi podarilo urobiť touto paletkou asi najkrajšie denné líčenie očí, aké sa mi kedy zadarilo a ja som aspoň z časti svoj názor takmer okamžite zmenila :)
Samozrejme, líčenie nafotené nemám /nech žije neskoré vstávanie do práce!/. Ako jo, pigmentácia očných tieňov nie je ideálna – tiene sú dosť suché a áno, aj tie so shimmerom; tmavohnedosivá Ivory Power vyzerá dosť vygrcane... ale s podkladovou bázou z nich jednoznačne vytrieskate dosť!
Uznávam, luxusné očné tiene by sa asi mali chovať inak, ale mám pocit, že častejším používaním sa aj samé tak trošku rozbehli a ich vlastnosti sú omnoho uspokojivejšie aj pri swatchovaní.
Tiene, ako som už spomenula, neprášia, neopadávajú pri aplikácii pod viečko, bezproblémovo ich dokážete rozblendiť a počas dňa sa nezlievajú na viečku a neblednú! Off course, s podkladovou bázou. 

saveonbeauty_estee_lauder_paletka_recenzia


Musím ale skonštatovať, že ak obľubujete výrazné večerné líčenie očí, toto z paletky asi nedostanete! Nech už sa tá kabelka tvári akokoľvek večerne. Očné tiene z tejto paletky sú skrátka ideálne na bežné, denné líčenie očí a bodka – možno by pomohla aplikácia navlhčeným štetcom, ale na toto barbarstvo som si ja zatiaľ furt nezvykla a nerada ho podstupujem :).
Nuž tak, milé moje... Ešte mi nedá nevyjadriť sa k cene. Ja som tú svoju paletku s využitím všetkých možných zliav dostala za necelých 40 éčok, pôvodná cena bola ale nepomerne vyššia a ja osobne sa neviem rozhodnúť, či paletka vôbec stojí aj za tých 40 eur. Naozaj si totiž nemyslím, že by ste aj v o dosť nižších cenových kategóriách nezohnali kvalitou porovnateľné líčidlá... Niektoré z vás ma ale možno pochopia, že paletka od Estée skrátka furt bude mať nejakú tú pridanú hodnotu a odpustíte jej toho naozaj veľa.
A to teraz nespomínam celý set, kde za cenu 40e dostanete ešte aj prekrásnu večernú kabelku – to je cena už naozaj bez debát!
V konečnom dôsledku vám paletku ale asi s čistým svedomím a naliehavo odporúčať nebudem môcť a konečné rozhodnutie alibisticky nechám na vás :). A pre dnešok si netrúfnem ani na premýšľanie nad číselným ohodnotením celého setu – bol by to dlhý boj môjho prvého a môjho druhého ja :).

Tak, čo na paletku hovoríte vy? Ukoristili ste si ju niektorá? :)

- cc -


4 komentáre:

  1. Ahoj,
    paletka vyzerá úžasne denne nositeľne, teda, aspoň pre mňa. Kvalita je podľa mňa úmerná značke, len nechápem tie tiene. Ja by som ju brala, aj kvôli kabelke.
    A aj som si myslela, že si ju brala od Magdalénky z Lovebeauty, ja u nej nakupujem stále :).

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Chvalabohu, ze uprednostnujem menej vyrazne licenie oci, inak by som s tienmi asi spokojna prilis nebola... Na moje potreby a zvyklosti vyzeraju na ociach pekne a pouzitelne. Ale objektivne, ich pigmentacia je pre mna sklamanim, to ako fakt.
      Na Lovebeauty nakupujem rada, a rozhodne menej casto, ako by som chcela! :D

      Odstrániť
  2. Musím říct, že po designové stránce se mi paletka líbí, ale stíny uvnitř už mě tolik nezaujaly. Ale krásně jsi jí nafotila!

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovedaťOdstrániť

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...