piatok 15. júna 2018

ALVERDE Beauty & Fruity


V dnešnom článku sa pozrieme po dosť dlhom čase bližšie na zúbok kozmetike Alverde. V starostlivosti o pleť ja osobne s bio, potažmo  prírodnou kozmetikou veľa vody celkovo teda nenamútim. Najmä čo sa sér a krémov týka, mám iné osvedčené značky, ktoré sú – podľa môjho skromného názoru – na moju pleť vhodnejšie. Keď sa ale nájde niečo, čo by som mohla použiť aj prírodnejšie, rozhodne to vyskúšam rada.
Presne toto je aj prípad pleťových peelingov a celkovo vecí na odlíčenie. Teda pokiaľ sú funkčné, že jo :). A v tomto prípade som na také tak trošku aj natrafila
Konkrétne bude reč o pleťovom peelingu a micelárnej vode z radu Beauty & Fruity s bio limetkou a bio jablkom.

saveonbeautyblog_alverde_kozmetika_recenzia


Ak niečo naozaj nechápem /okrem matiky, off course/, tak je to fakt, že niektoré z nás nepoužívajú pleťové alebo telové peelingy. Peelingy vo všeobecnosti patria popri sérach a maskách k veciam, na ktorých si v skincare asi najviac ulietavam a neskromne si myslím, že by ste si aspoň v tomto mali brať zo mňa príklad :). Pleť dokážu totiž krásne vyhladiť, vyčistia a rozžiaria a bez tohto ja naozaj nedokážem prežiť. 

saveonbeautyblog_alverde_kozmetika_recenzia

Alverde Beauty & Fruity pleťový peeling je prírodný, stojí pár drobných a je ovocný – čo viac môžem chcieť? ;) Peeling je určený na normálnu až zmiešanú pleť, je stredne hustej, gélovitej konzistencie a obsahuje zrniečka niečoho, ktoré vašu pleť vyšmirgľujú tak akurát. Ja osobne ho pokladám, čo sa hrubosti týka, presne za ten zlatý stred – nie je jemný ako gomáž, ale ani si ním nezoderiete 3 vrchné vrstvy kože, to veru nie.

saveonbeautyblog_alverde_kozmetika_recenzia 
saveonbeautyblog_alverde_kozmetika_recenzia

Po jeho aplikácii je pleť príjemne vyhladená a nevysušuje – off course, ja po peelingovaní väčšinou aplikujem pleťové masky alebo minimálne vrstvu krému.

Zhodnotenie peelingu po spotrebovaní nájdete tu.
Čo sa micelárky týka, tu už som bola opatrnejšia.
V globále som – a vlastne sa ma ani nepýtajte, že prečo -  na micelárne vody trochu zanevrela a používam ich len na odličovanie očí alebo na cestách, keď sa mi práve nechce vláčiť milión fľaštičiek s pleťovými mliekami, vodami alebo čistiacimi gélmi /čo je v tak 99 percentách prípadov/.

saveonbeautyblog_alverde_kozmetika_recenzia

Naša micka od Alverde nie je určená na odličovanie očí, čo ma tak trošku sklamalo, ale čoskoro som pochopila, že prečo.
Slabinou celého Beauty & Fruity radu je parfumácia. Nemôžem povedať, že by som z tej vône od hnusu odpadávala, to rozhodne nie. Cítite tam aj jablko, aj tú limetku a uznajte, že to samo osebe smrdieť naozaj nemôže. Bohužiaľ, ten všadeprítomný alverďácky alkoholový odér a celková parfumácia je tak silná, že nedokážete brať ohľady ani na jablká, ani na limetky, nech by vášmu nosu akokoľvek vyhovovali.

saveonbeautyblog_alverde_kozmetika_recenzia

saveonbeautyblog_alverde_kozmetika_recenzia

A teda tento fakt mi obzvlášť prekáža v prípade vecičiek, ktoré patlete na tvár a ešte sa nimi aj odličujete. Nuž... nevadí :).
Inak micelárka milo prekvapila. Jej odličovacie schopnosti, čo sa mejkapu týka, sú vyhovujúce, na pleti je príjemná, t.j. nepení a neštípe a ako bonus zanechá pleť takú nacucanú vodou, až máte hmatateľný pocit, že pleť hydratuje. Bodka.

Zhodnotenie micky po spotrebovaní nájdete tu.

saveonbeautyblog_alverde_kozmetika_recenzia

Ak by som to teda mala zhrnúť, rozhodne môžem obe vecičky odporučiť /obzvlášť za tie ceny!/, avšak musíte akceptovať fakt, že tá vôňa je skrátka intenzívna a nemusí vám práve vyhovovať. Toto je vlastne moja jediná frfľačka ohľadom dnešnej recenzie a ja som sa rozhodla pri číselnom hodnotení ten odér skrátka nebrať do úvahy.

peeling 8,5/10
micelárka 8,5/10

Aký je váš vzťah k značke Alverde? Máte nejakých obľúbencov? Prípadne čo vravíte na /ne/vôňu radu Beauty & Fruity?

- cc -

12 komentárov:

  1. Super článok. :-) Mne tiež trošku prekáža ten alkoholový závan, ktorý je v Alverde. Ale inak sú zloženia úplne OK. Peeling i micelárku tiež testujem. A najnovšie som si od nich kúpila aj masku. Tú mám na tvári teraz. Tiež potom zhodnotím, aké tieto produkty sú. Zatiaľ sa mi páčia. :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Pěkný článek, občas od Alverde také koupím něco jiného než sprcháče nebo tělovku jako takovou,ale většinou tolik spokojená nejsem. Tahle micka není špatná, mě,ale trochu pálí a dost vysušuje. Peeling jsem nezkoušela, ale úplně nezaujal. Jinak moc pěkné fotky :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem :).
      Tak ja sa s Alverde tiež zrovna nepretrhnem, ale tieto dve veci mi sadli.

      Odstrániť
  3. V poslednej dobe toho od Alverde nepoužívam nejako veľa. Z tohto radu som mala odličovaciu penu a bola fajn, ale mne takýto typ produktu nejako extra nesedí. Mám však rada ich červneý rad, hlavne Fluid mi pomáha s pleťou fakt dosť. Mám ho stále doma a akné už vďaka tomu neexistuje. Ešte mám rada masku na vlasy 3 v 1 avšak je v nepraktickom sáčkovom balení. No a ich nechtíkový balzam odporúčam.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Jo ten balzam je fajn.
      Odličovacie peny idú celkom mimo mňa a celkovo s pleťovkou príliš nešpekulujem, z drogérie mi máločo sedí.

      Odstrániť
  4. Tieto Alverde výrobky ma teda veľmi zaujali poslednu dobu prebehnem drogeriu len tak či mi niečo nepadne do oka. Ja mám rada pílingy a rada ich používam viac mám problém s maskami na ktoré som fakt lenivá. Značku alverde mám v obľube asi najviac takže už budem vedieť kde mám zamieriť pri návšteve Dm:)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Určite vyskúšaj, za tie ceny fajn vecičky.
      No veru, pri tých maskách sa človek narobí ako kôň, to poznám! :D

      Odstrániť
  5. Alverde výrobky mám celkem ráda, tyhle jsem však ještě nezkoušela tak se po nich možná poohlídnu :).

    TheBlondieTale

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Za mňa Alverde tak +- ako čo. Micelárky už veľmi dlho nepoužívam. Peeling som vyskúšala tiež a za mňa príliš slabý ako čaj. Škoda.
    Lenka Brestenská

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. S micelárkami to mám podobne, po rokoch som na ne nejak zanevrela - a to som ich milovala naozaj moc :).
      Čo sa peelingu týka, na tvár mám radšej trošku jemnejšie veci takže mne tento v pohode stačí. Zato na pokožku tela, tam si už doprajem :)

      Odstrániť

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...