piatok 29. júna 2018

Iba jedna vecička TAG / dekoratívka


Tak sme tu dlho nemali žiaden tag. Neviem teda, koľkým z vás to chýba :D, ale rozhodla som sa, že dnes si jeden dáme a moja voľba padla práve na tento. Poňala som ho trošičku po svojom /čo je asi čisto logické, že/ a dnes vám tu teda ukážem kozmetické produkty, ktoré by som si zaobstarala v prípade, že by mi zmizla všetka dekoratívna kozmetika a ja som mala neobmedzené finančné a iné limity :).

saveonbeautyblog_clarins_primer_recenzia

Budem možno trošku obšírna, ale snáď to prežijete. Začnime dekoratívkou a celkom konkrétne primermi. Ak by som si mala vybrať jedinú podkladovú bázu pod mejkap, určite by to bola Instant Smooth Perfecting Touch od Clarins. Je to jediný primer, ktorého som sa po istom čase nezbavila a určite za tým nestojí len jeho cena :). Táto vecička mi skrátka tie póry naozaj takmer vyzmizíkuje a urobí mejkap fotošopovejším. Naopak, na očiach mi maximálne vyhovuje podklad od Avonu za pár drobných – takže vidíte, že nie som žiaden snob :D.
Pokračujme mejkapom a tu to pre mňa už nebude ani trošku jednoduché. Doteraz totiž nemám pocit, že by som našla ten svoj mejkap mejkapov a aj keď aktuálne frčím na  mejkape od Revlon, furt nemám pocit, že je to to najideálnejšie, čo na svete existuje. Takže moja voľba musí padnúť asi jedine na Teint Idole Ultra 24H od Lancôme – off course, vo vyhovujúcejšom odtieni, než bol ten posledný.
Pri nasledujúcich dvoch kategóriách mám ale celkom jasno a púdrom aj korektorom kraľuje značka Bourjois. 

saveonbeautyblog_bourjois_puder_recenzia

Jasnačka, Healthy Balance púder sa už nevyrába a nahradil ho nový, tajne dúfam, že rovnako dobrý feši, v každom prípade ale tento púder je moja srdcovka a ja si vlasy trhám doteraz, že som si nenarobila zásoby v minimálne každom odtieni. Podobnou láskou je aj korektor Radiance Reveal od Bourjois, ktorý je ľahučký, zároveň celkom pekne kryje a najmä rozjasní očné okolie! Čo je pre mňa ale asi najdôležitejšie, obe vecičky slušne držia v oblasti nosa pod okuliarmi a v aktívnej spolupráci sa zaslúžia o to, aby sa vám do vrások takmer nezliali, potažmo zliali minimálne.
Obočie si upravujem posledné roky zásadne len ceruzkou a fixačným gélom a v oboch kategóriách som si vlastne tiež na čistom. Aj keď aktuálne mám v pláne taký ten občasný návrat k mikroceruzke na obočie od Catrice, najviac mi k srdcu prirástla Micro Brow Pencil od NYX. Na obočí drží ako pribitá a vyhovuje mi aj fakt, že je pigmentovaná tak primerane a nemusím mať pri úprave obočia extrémne ľahkú ruku, ako je to trošku pri ceruzke od Catrice. Obočie zo zásady fixujem gélom od Trend It Up – zafixuje mi ho naozaj spoľahlivo a aj keď po čase dám prednosť asi opäť farebnej verzii, spokojná som aj s tou bezfarebnou.
Ak by som si mala vybrať jediný bronzer/kontúrovací púder, vyberiem si asi bronzer od Gabriella Salvete

saveonbeautyblog_gabriella_salvete_bronzer_recenzia

Všetky jeho pozitívne vlastnosti som zhrnula v článku a aj keď si uvedomujem, že moje skúsenosti s bronzermi sú predsa len nie na úrovni profíka, na tomto fešim momentálne naozaj intenzívne fičím.
Kategória líceniek bude pre vás možno trošku prekvapením. Nech sa na vec pozriem z akéhokoľvek uhla, mojím absolútnym miláčikom, po ktorom by som bez váhania siahla, to je zapečená Baked Blush lícenka od Milani v odtieni Luminoso

saveonbeautyblog_milani_licenka_luminoso_recenzia

saveonbeautyblog_milani_licenka_luminoso_recenzia


Farbička je to výrazne teplá, taká tá koralová, ktorá /si myslím :)/ mojej pleti maximálne lichotí a okrem toho má všetky pozitívne vlastnosti, ktoré na lícenkách uprednostňujem – akurátna pigmentácia, absolútna neprášivosť a celodenná výdrž. Uznávam, možno to nie je celkom univerzálny odtieň, ale ja ho napriek všetkému milujem a je mi srdečne jedno, či mi rúž ladí s lícenkou, keď na perách milujem zasa farby studené!
Pri rozjasňovačoch mám tiež jasno. Zatiaľ, čo dlhé roky som bezhranične milovala Mary Lou od theBalm, posledný rok nesiaham takmer po ničom inom, než po Natural Radiant rozjasňovači od Trend It Up v odtieni 020

saveonbeautyblog_trend_it_up_rozjasnovac_recenzia


Ak by som mala byť objektívna, jeho svetlejší /a studenší/ bratranec v odtieni 010 je pigmentovanejší a vlastne možno aj krajší, ale na bežné denné nosenie a popravde poslednú dobu aj na večerné príležitosti je tá „tmavšia“, teplejšia verzia pre mňa, žluťáska, značka ideál! Jej najväčšou prednosťou je totiž to, že nielen, že mi už zasa lichotí odtieň, ale najmä vôbec nezvýrazňuje neželanú štruktúru pleti a pôsobí na nej maximálne prirodzene - čo ja dokážem vždy oceniť viac, než odlesky do jedného kilometra.
Prejdime k očným tieňom.
Presnejšie: k paletkám očných tieňov. Ja osobne totiž na monotieňoch príliš nefrčím a okrem toho, vybrať len jeden, keď na líčenie potrebujem minimálne dva, to je tak trochu problém, že :)

saveonbeautyblog_estee_lauder_ready_to_glow_recenzia


Aj keď zo začiatku som bola z multipaletky Ready to Glow od Estée Lauder dosť sklamaná – a furt tvrdím, že kvalita najmä tých očných tieňov by mohla byť aspoň o dve triedy vyššia! – dnes som bez váhania vybrala práve túto. Na denné líčenie očí je totiž ideálna a zvládne to s ňou k plnej spokojnosti aj také beautyblogerské drevo, ako som ja.
Pri ceruzkách na oči to bude tiež maximálne jednoznačné – čokoládovohnedá Made to Last pastelka od Pupa Milano, odtieň 016 Chocolate. Nielen, že ju môžete využiť aj ako očný tieň /čo kvôli pomernej tuhosti ale neuprednostňujem/, jej výdrž je priam neuveriteľná aj na vodnej linke a tak ju posledné mesiace s radosťou využívam miesto klasickej, čiernej ceruzky. Rozhodne miláčik a vlastne asi potrebujem ďalšiu do zásoby!
Ak by som si mala vybrať jedinú riasenku, určite by som momentálne siahla po High Impact od Clinique

saveonbeautyblog_clinique_high_impact_riasenka_recenzia


Aj keď ju ja osobne potrebujem až v troch vrstvách, jej vlastnosti sa v /a aj na/ mojich očiach blížia k stavu dokonalosti – riasy zhustí, predĺži a vytočí a v takomto stave ich zanechá celý deň, pričom, off course, neopadáva a nerozmazáva sa. Cena síce nie je najnižšia, ale ak by som mala vybrať len jedinú riasenku, objektívne to musí byť práve táto.
Prejdime k perám a rúžom a tu mám teda ale že už úplne jasno. A verím, že aj vy, čo ma už nejaký ten piatok čítate :)

saveonbeautyblog_astor_lipcolor_butter_recenzia


Nič lepšie, než matnú pastelku od Astorv odtieni Vivid Divine som doteraz nenašla /ani medzi HE produktami!/ a o chvíľu miniem jej druhý alebo tretí kúsok /prekvapivo si to nepamätám :)/! O to viac ma teší, že ide o klasickú drogérkovú vec, ktorú zoženiete za rozumnú cenu a v podstate bez problémov.
Aby som bola kompletná, vyberieme dnes aj jednu kontúrovaciu ceruzku, resp. značku ceruziek na pery a jeden lesk – jedno nosím maximálne pravidelne, druhé maximálne nepravidelne, ale buďme dôslední.

saveonbeautyblog_trend_it_up_ceruzky_recenzia

Kedysi som intenzívne frčala na ceruzkách na pery od Essence /a mám ich rada doteraz!/, keď sa ale nad problematikou hlboko zamyslím, asi by som uprednostnila tie od Trend It Up. Ak som pri zmysloch, myslím, že na blogu som ich ešte nespomínala, tak aspoň v skratke: Sú skvelo pigmentované, ich výdrž je pohodová a čo je veľmi dôležité, sú vysúvacie a teda sa netreba prdieť s neustálym strúhaním. Okrem toho, na výber máte z pomerne širokej škály odtieňov, takže spokojnosť. 
Čo sa leskov na pery týka, asi už viete, aký je môj vzťah k nim. Nepoužívam ich, ale ak ma raz za čas prepadne /väčšinou nepochopiteľná/ chuť na leskovanie, najčastejšie siaham po jedinom kúsku – lesku Sexy Pulp od Yves Rocher. Odtieň nepodstatný - aj tak sú všetky rovnaké. Nejaké skúsenosti mám aj s high end leskami na pery, paradoxne ale najradšej mám asi tento, ktorý zoženiete za pár drobných. Vlastne netuším, či sa ešte vyrába, ale ak nie, tak asi budem o miliónpäť rokov celkom nešťastná, keď ho spotrebujem :).
Celkom na záver som si nechala laky na nechty a pre tento krát budem za čisto neobjektívnu. Milujem výrazné laky na nechty a milujem neónky. V lete si práve bez nich nedokážem svoje nechty predstaviť a k jednému laku sa pravidelne vraciam už niekoľko rokov. 

saveonbeautyblog_laky_na_nechty_recenzia


Color Blast lak od Orly v odtieni Peach Pastel Neon je v podstate hrozný, pri lakovaní šmuhuje, relatívne rýchlo sa olupuje a hustne rýchlosťou blesku. Ale ten odtieň, vážené, ten odtieň!!! Vanilková, oranžová neónka, ktorá na nechtoch naozaj svieti, to potrebujete! A ja s vami :).
No a to by sme mali pre dnešok všetko. Nezúfajte, niekedy nabudúce si struhneme pokračovanie v podobe skincare tagu :).
Máme nejakých obľúbencov spoločných? Ak nie, kľudne vypíšte aspoň tri vecičky, bez ktorých nemôžete prežiť a po ktoré by ste si bez váhania leteli do drogérie/parfumérie, ak by ste počas noci prišli o celú kozmetickú zbierku! ;)

 - cc -

6 komentárov:

  1. Pěkný článek, mě hodně zaujala zapečená tvářenka od Milani :).

    TheBlondieTale

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem :)
      Lícenka je skvelá, maximálne odporúčam!!!

      Odstrániť
  2. Tú bázu od Clarins mám ale použila som ju zatiaľ iba raz , tak ešte musím zistiť s ktorým make-upom si najviac sadne :)
    Ale čo viem isto , najlepšie špirály pre mňa teda...určite od Yves Rocher a to som bola dosť zaskočená keď som na to prišla pred niekoľkými rokmi , no odvtedy som skúsila kopec značiek (aj tú od Clinique mám , je fajn ale Rocher lepšia :D ) a stále musím mať v zásobe aspoň jednu , napr. Sexy Pulp aby ma zachránila kdyby neco :D Inak nemám nič také , že 100 percent spoľah , čo je škoda ale zas na druhej strane , môžem smelo s čistím svedomím skúšať nové a nové vecičky , bez pocitu viny :D :D
    Na skincare TAG sa mega teším!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem :). Testovanie kombinácie primer plus mejkap je smrť, nemám to moc rada :)... ale keď nájdeš to správne kombo...
      Sexy Pulp riasenka za mňa super, dokonca myslím, že to bola prvá vec z dekoratívky, o ktorej som tu písala :) Asi teda budem musieť omrknúť aj iné...

      Odstrániť
  3. Vieš, že ma Tvoje tutovky ani v najmenšom neprekvapili ? ASi čítam všetky TVoje články :)))).4
    Ale za mňa sme sa nezhodli ani v jednom :))).

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Nevadí, že čítaš všetky články to je dôležitejšie! ;D

      Odstrániť

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...