piatok 14. septembra 2018

GABRIELLA SALVETE haul PART 4 / riasenky


Tak a opäť raz tu máme pokračovanie recenzovania oooobrovského boxu dekoratívky od Gabriella Salvete v spolupráci s Elninom. V dnešnom článku si vezmem na paškál riasenky, ako ste sa snáď z názvu dovtípili a pre tentokrát opäť asi nebudem za dobrú. Takže bez zbytočných obkecávačiek poďme na to, lebo ja ozaj nemám na blbosti čas! :D /Ale zas tak vyslovene tým tieto riasenky nemyslím :)./

saveonbeautyblog_gabriella_salvete_kozmetika_recenzia


Na vyskúšanie som v balíku obdržala hneď tri kúsky: Panoramico Urban Protection Mascara, Panoramico Argan Oil Volume Mascara a vodeodolnú XXpress Volume Aqua Waterproof Regeneration Mascara /bodol by ešte dlhší názov, že!/.
Povenujme sa teda najskôr tým klasickým, rozumej: vode neodolným. Obe mojím riasam v podstate vyhovujú - síce ich trošku zlepia, ale na druhú stranu, pekne ich predĺžia, zvýraznia a vytočia a v takom stave ich udržia celý deň. Čo teda môžem hovoriť len za seba, že jo. V každom prípade, efekt, aký vykúzlia na mojich očiach, mi vlastne maximálne vyhovuje. Okrem toho, počas dňa som nespozorovala žiadne opadávanie, rozmazávanie alebo inú neplechu. 

saveonbeautyblog_gabriella_salvete_kozmetika_recenzia

S riasenkami mám ja osobne iný problém. Nepracuje sa mi totiž s nimi ani trochu komfortne. Ak odhliadneme trebárs od faktu, že riasenka s argánovým olejom má na môj vkus fakt megaaplikátor /na fotke to nie celkom vynikne/, ktorý je navyše pomerne riedky a tá druhá, klasicky rovná, ale tiež nie až tak veľmi hustá tak isto nie je pre mňa značka ideál, tak ma pekne prdí ešte jedna vec. 

saveonbeautyblog_gabriella_salvete_panoramico_argan_oil_mascara_recenzia
GABRIELLA SALVETE Panoramico Argan Oil Volume riasenka

saveonbeautyblog_gabriella_salvete_panoramico_urban_protection_mascara_recenzia
GABRIELLA SALVETE Panoramico Urban Protection riasenka


Mám totiž pocit, že otvor je tak široký, že aplikátory napriek ich veľkosti, potažmo šírke, nemajú žiadnu šancu pootierať sa o okraje a odstrániť tak prebytočnú vrstvu farby, ktorá štetky v začiatkoch používania doslova obalí blatom a vy neviete od radosti, o čo to skôr poutierať! Samozrejme, poriešila som si to po svojom, odložila som si kefôčku od riasenky Clarins a používam radšej tú – z čoho vám teda ale musí byť jasné, že opätovne by som do kúpy týchto dvoch riaseniek určite nešla. Spotrebujem, to jo, ale viackrát nepotrebujem.

Zhodnotenie Panoramico riasenky po spotrebovaní nájdete tu.
Vodeodolná riasenka je kategóriou sama o sebe a priznám sa, viac než jediný krát som sa k jej skúšaniu nedostala. Dobrovoľne. Ale začnime pekne po poriadku.
Paradoxne, aplikátor tejto riasenky mi vyhovuje asi najviac. 

saveonbeautyblog_gabriella_salvete_vodeodolna_riasenka_recenzia
GABRIELLA SALVETE XXpress Volume Aqua Waterproof Regeneration riasenka


Je pomerne drobný a najmä množstvo hmoty, ktorá sa naň zachytí, je také ideálne. Bohužiaľ, moje riasy pod dvomi vrstvami riasenky vyzerajú celkom nijako - čo by ale furt až taký strašný problém nebol! Ten prišiel totiž až s odličovaním. Nechcem súdiť, či je práve toto znak vodeodolnosti, ale riasenku jednoducho mojou obľúbenou micelárkou odlíčiť bolo nemožné a toto ja teda ani v záujme testovania podstupovať viackrát nemienim. Micelárka s farbou ani len nehla a doslova som musela pár dní počkať, kým sa tá farba tak nejak ošúcha dole sama. Viem viem, existujú aj dvojfázové odličovače, ale keďže ich nie príliš používam – a už vôbec vodeodolné riasenky! – tak je to pre mňa viac-menej bezpredmetné.
Riasenka tróni zatiaľ furt u mňa doma, ale nemyslím si, že sa tam dlho ohreje a skôr či neskôr asi poputuje k niektorej kamoške /aby robila prípadné problémy jej :D/.

saveonbeautyblog_gabriella_salvete_mascara_recenzia

Takže asi toľkoto odo mňa dnes. Ak sa chcete popozerať na ceny týchto riaseniek, mrknite sem, ja osobne ich ale vzhľadom ku všetkým neduhom odporučiť nemôžem a ani si ich sama kupovať nemienim. Nemyslím si totiž, že ich e-shopové ceny sú až také nízke a radšej si vrazím raz, potažmo dvakrát toľko do naozaj kvalitnej riasenky, ktorá nielen, že vykúzli vejáre na mojich očiach, ale sa mi bude s aplikátorom aj pohodlne pracovať. Howgh.

hodnotenie:
Panoramico riasenky 7/10
vodeodolná riasenka 3,5/10

Čo hovoríte na riasenky od Gabriella Salvete? Ak ste teda nejaké skúšali... A čo hovoríte na vodeodolné riasenky celkovo? Ja mám pocit, že ich v živote nepochopím...

- cc -



8 komentárov:

  1. Já jsem zkoušela od Gabrielly Salvete jednu řasenku a byla fajn, ale moc si jí nevybavuji, takže jsem se z ní asi moc na zadek neposadila. O obou řasenkách jsem slyšela od jedné slečny na IG :-) a měla dost podobný názor, jako ty. Tu Panoramico ale hoodně vychvaluje, takže tu chci také vyzkoušet. Za to ta voděodolná u ní letěla rovnou do koše, takže ta mě nelákala, ani při přečtení její zkušenosti a ty jsi mi o tom jenom přesvědčila, že jí nechci vůbec zkoušet.

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Nuž, je nás viac. Paradoxne ale efekt tých Panoramico riaseniek sa mi naozaj páči! Len tie kefky nešťastné...

      Odstrániť
  2. Oni majú také krásne obaly! <3 ináč značku GS nejak extra nevyhľadávam :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Raz som Ti už dávnejšie písala, že od tejto zančky som nikdy nič enmala.
    A doteraz to platí :). Myslím, že sa to tak skoro nezmeníííí.
    Vodeodolné - nevodeodolné, je mi to jedno. POužívam riasenku bez ohľadu na odolnosť voči vode, pre mňa je prioritou niečo iné.
    Lenka Brestenská

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja to mám práve odsledované, že mne ešte v živote žiadna vodeodolná riasenka neurobila pekné mihalnice a keď k tomu vezmem to odličovanie... tak mám celkom jasno :).

      Odstrániť
  4. Ja tie vodeodolné riasenky tiež nechápem. V živote by som sa do vody nenalíčila, nepríde mi to zdravé pre pleť, riasy pre nič a jednoducho to nechápem. Ono v tej vode to aj tak väčšinou asi nevydrží. Možno majú význam u niekoho, komu bežné nedržia resp. mega opadávajú. Ja používam vždy len tie klasické. Myslím, že vodeodolné riasenky sú zase len marketing pre dámy, ktoré čítajú tie "múdrosti" v časopisoch a stále im veria.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. No veď toto, k vode ma ani len nenapadne nalíčiť sa a už vôbec nie oči!!! Možno by som waterproof riasenku využila skôr v zime, keď sneží ale teda to odličovanie mi za to fakt že nestojí.

      Odstrániť

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...