piatok 1. februára 2019

SAVEONBEAUTY sklamania za rok 2018 / všetko možné


Neviem, či to máte tak nejak podobne aj vy, ale ja osobne som aj vo februári furt rada, keď zbadám v mojom zornom uhle nejaký článok s najlepšou kozmetikou za minulý rok. Na tie s najhoršou kozmetikou sa ale teším fuckt že pekelne a naozaj nerozumiem tomu, keď sa niektorá blogerka za tieto články ospravedlňuje. Som totižto toho názoru, že vy, moje čitateľky, nie ste mdlého rozumu a ani by vás nenapadlo brať si dnešný článok tak trošku hejtovaco a najmä osobne – každému normálnemu musí byť jasné, ako moc individuálna vec je kozmetika a s týmto vedomím číta nielen #topproducts články, ale aj všetky recenzie počas celého roka.
Mňa tieto články preto písať baví priam neskutočne a teším sa, že vám dnes môžem ukázať malý prehľad vecičiek, ktoré mi počas minulého roka zabrnkali na nervy teda naozaj slušne :)

saveonbeautyblog_lvly_kozmetika_recenzia

Dnes začnime starostlivosťou o pleť a celkom špecifickým prípadom.
Spokojnosť s tonikom od LVLY som vám dala v recenzii najavo – naozaj som sa chystala kupovať túto vec opakovane - a pretrvávala vlastne až do času, kým mi neostali vo fľaštičke asi tak posledné 3 centimetre obsahu. Lebo keď si to tonikum jedného krásneho dňa nanesiete tampónikom na pleť a následne očerveniete ako po dôkladnom požuvaní troch kúskov Carolina Reaper /a presne tak to na tej pleti aj pociťujete/, to ešte náhoda byť môže. Ale keď sa to všetko zopakuje aj po ďalšom použití vecičky po niekoľkodňovej pauze a keď sa vám po pár dňoch objaví na lícach ekzém, ktorý ste na sebe nevideli asi tak 7 rokov, to už je zrelé na šľahnutie výrobku do smetiaka, že. Urobte si názor samé a ak vám toto tonikum vyhovuje, môžem vám len tíško závidieť. Btw, olejček na fotke môžem tiež označiť za sklamanie, avšak tentokrát kvôli tomu obalu – viac info v recenzii.

saveonbeautyblog_nivea_micelarna_voda_recenzia

Ďalším smutným prípadom bola aj čierna, dvojfázová micelárna voda od Nivey. Tú klasickú milujem neskonale, ale táto bola jednou veľkou tragédiou – samotné pretrepávanie obsahu mi liezlo na nervy síce statočne, ale furt ma viac obťažoval /neodličujúci/ účinok samotný. 

saveonbeautyblog_clinique_odlicovac_recenzia

Veľké sklamanie bol pre mňa aj tak trošku kultový odličovač Take the Day Off od Clinique, ktorý neodličoval úplne rovnako. Wtf???
Ako posledné sklamanie zo skincare, bohužiaľ, musím označiť aj jednu vecičku od Larens. Kozmetika tejto značky sa pravidelne objavuje v mojich výberoch toho najlepšieho, zaradiť tam ale ich balzam na pery, to si na svedomie jednoducho nevezmem. 

saveonbeautyblog_larens_balzam_na_pery_recenzia

Ako jo, stretla som sa s už aj horšími balzamami na pery a je mi jasné, že asi za moje sklamanie trošku môžu aj moje automatické očakávania, ale na patladielka na pery som ja sekera a neodpúšťam nič. Detaily si pozrite v recenzii a najmä v spotrebovaných produktoch.
Prejdime k dekoratívke.

saveonbeautyblog_gabriella_salvete_makeup_recenzia

Mejkap s vysokou krycou schopnosťou Cover Foundation od Gabriella Salvete bol seriózne asi mne najnevyhovujúcejší mejkap, aký som kedy vyskúšala. Po pár hodinách vyzeral na mojom ksichte fakt že hnusne, zaliezol do pórov a vrások a som rada, že som sa ho mohla zbaviť v rozdávačke a že mejkap teraz snáď teší svoju novú majiteľku :D. 

saveonbeautyblog_gabriella_salvete_rozjasnovac_recenzia

Podobne hnusnou – avšak objektívne hnusnou – vecou boli aj rozjasňovače tejto istej značky v paletke, ktoré nielen, že boli suché ako saharský piesok, ale všetky napriek uleteným odtieňom vyzerali na pleti rovnako: sivo. Jo, sivé odlesky sú presne to, čo na svojej žltej pleti potrebujem vidieť...

saveonbeautyblog_avon_ceruzka_na_obocie_recenzia

Mojim náročným kritériám nevyhovela ani automatická ceruzka na obočie od Avonu. Detaily si pozrite v recenzii, ale v tomto prípade ma to nejako extrémne nerozhodilo, nakoľko moje očakávania boli, ehmmm, nooo... také primerané.

saveonbeautyblog_benefit_riasenka_recenzia

Presne opačným prípadom bola ale miniatúrka riasenky they´re Real! od Benefitu. Na jej testovanie som sa naozaj triasla vďaka všeobecnému hajpu, ktorý okolo nej vládne, ale precitnutie bolo teda kruté, poviem vám! To, že jej účinok na mojich očiach bol len zľahka nadpriemerný a nie zázračný, to by som ešte prekusla – viem, aké zákerné dokážu byť riasy! - ale ten aplikátor, ten bol moja smrť! Niečo tak pichľavé som v ruke ešte hádam ani nedržala a obdivujem svoju neskutočnú šikovnosť, že to moje oči zvládli prežiť v zdraví!
Najhoršia paletka ever, akú som kedy vyskúšala, bola jednoznačne Gossip paletka od 183 DAYS by Trend It Up a myslím, že ju nič len tak ľahko netromfne. 

saveonbeautyblog_183_days_gossip_paletka_recenzia

Suchá, nepigmentovaná... Nezachránili ju ani dva použiteľné očné tiene a paletka ihneď po zrecenzovaní skončila u kamarátky - mimochodom, jeden z tých dvoch použiteľných očných tieňov sa roztrieskal, keď som jej paletku dávala a vypadla jej z ruky! Život je plný smutných paradoxov... :D
Na samý záver si tu ukážeme vecičku, sklamanie z ktorej ma naozaj uvrhlo do najčernejšej priepasti smútku a zúfalstva. 

saveonbeautyblog_glazel_bananovy_puder_recenzia

Teda, možno trošku preháňam, ale smutná z toho teda naozaj som, pretože na banánový sypký púder od Glazel som čítala toľko oslavných ód, že som si skrátka ani len nepripustila možnosť, že kozmetika je vecou individuálnou a nemusí byť z nej každý rovnako nadšený! Pripúšťam možnosť, že s týmto púdrom som sa skrátka len nenaučila za ten rok pracovať, avšak čo mi na púdri vadí už teraz, to je fakt, že ten púder skrátka bohvieako nefixuje a to balenie je tak strašne mojutrpezlivosťskúšajúce!!! Ani nerátam, koľkokrát som ten púder zmetala zo stola, zo zeme, zo skrinky v kúpeľni, z police v knižnici... Snáď sa ešte prinútim dať mu šancu a off course, v tom prípade vás o tom poinformujem :).
A to by sme mali hádam tak aj všetko. Rok 2018 je teda úspešne za nami, všetky štatistiky porobené, resty splnené a môžeme sa na blogu venovať konečne roku aktuálnemu ;). No a ak by ste niečo z dnešného článku poznali a zbožňovali to, určite mi dajte vedieť! :)

- cc -





10 komentárov:

  1. S tým tonerom od LVLY mám rovnaké skúsenosti. Vlastne som ho musela takmer celý vyliať, fakt sa neodvážim toto niekomu posunúť. Tiež ma na pleti doslova pálil, bola som červená a tento efekt sa opakoval vždy po nanesení. Prišlo mi dokonca že ani príliš nesedí s produktmi. Prekvapená som z toho Clinique take the day off odličovača. Ja mám ten tuhý balzam a na pleť je fajn, v očiach samozrejme štípe.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. No super. A myslím, že aj Teta z Prahy to spomínala. Zaujímavé je ale, že mi to začal robiť fakt až pred koncom celého balenia! Tebe robil tú neplechu od začiatku?

      Odstrániť
  2. Odličovač Clinique som mala i ja, našťastie len v malom balení. Odličovacie vlastnosti mal teda fakt príšerne. Nechápem, že za plné balenie si dokážu vypínať takú vysokú sumu.
    Mačka z blogu Kaviareň u mačky

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Súhlasím, Mačka, efekt nula celá nula nič, to hádam aj dvojfázový odličovač od Baley odličuje lepšie!

      Odstrániť
  3. Skúšala som len tú špirálu od Benefitu a mne naopak sadla výborne - neviem si ju vynachváliť :) Prekvapila ma aj tá micelárka od Nivei, na tú som zatiaľ tiež počula len samé chvály :) Aspoň vidno, ako je kozmetika vysoko individuálna vec...:)
    What A Fancy World

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ako, že niekomu sedí riasenka, krém alebo mejkap a inému nie, to chápem. Ale že niekomu odličovadlo neodličuje a niekomu áno... to už je nad moje sily! :DDD

      Odstrániť
  4. Riasenka je pre mňa úplne fantastická, možno aj preto, lebo si kupujem miniatúrne verzie a tie sú asi iné.
    A nie, neteší ma ten amkeup. Použila som AŽ 1x a stačilo. Posúvam ďalej. Nikdy viac si to na seba nedám :((((: Ďakujem veľmi pekne za danajský dar !

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Leni, toto je tiež miniatúrka :))) Ako ten výsledný efekt zas taký zlý nie je, mala som už aj horšie :D mne hlavne strašne nevyhovuje ten aplikátor.
      Čo sa týka mejkapu... :DDD No už je to na Tebe, musíš nájsť ďalšiu obeť! ;D

      Odstrániť
  5. Mě micelární voda také zklamala, ale ne že bych jí zkoušela, ale kvůli tomu, jaký byl kolem ní "big boom".

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Toto mne zas až tak veľmi nevadí, ale po vyskúšaní... :)

      Odstrániť

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...