pondelok 18. februára 2019

Zbavujem sa kozmetiky - ako a prečo, PART 6


Po dlhšom čase som sa rozhodla opäť raz prevetrať svoju zbierku kozmetiky a vytriediť veci, ktoré som doma z iks-ypsilon dôvodov poctivo trpela a ešte poctivejšie nepoužívala. Ako zvyčajne, aj tentokrát ide najmä o dekoratívku nižšej cenovej kategórie, ktorá sa u mňa tak nejak nahromadila v drvivej väčšine v rámci spoluprác /rozumej: samú by ma asi veľmi nenapadlo kupovať to!/ a usúdila som, že konečne nastal čas posunúť ju ďalej.



Kto si tipol, že sa budem zbavovať tejto paletky? :D Paletiek mám doma na svoje pomery /rozumej: na pomery toho, ako často si stíham líčiť oči/ naozaj veľa a preto bez milosti všetky čo len trošku nevyhovujúce posúvam ďalej. Gossip paletka bola jedna čistá katastrofa, dokonca až natoľko, že som mala tendencie tresknúť ju do smetiaka. Nakoniec som sa nad ňou ale zľutovala, keďže dva očné tiene tam boli naozaj vcelku fajn a rozhodla som sa, že ju dám na vyskúšanie kamoške. Čo čert nechcel, pri samotnom akte odovzdania /jo, z ruky do ruky/ jej paletka treskla nie do smetiaka, ale na zem a ten najlepší a najkrajší očný tieň sa úplne rozsypal. Ostatné nie! Len ten najkrajší.
Radšej sa jej ani nepýtam, ako je s paletkou spokojná.



trendIT UP Silk & Pearl 010, ASTOR Eyeartist ColorWaves 220 Classy Blue, DERMACOL Moon Touch, RIMMEL Magnif´Eyes 006 Poser – očné monotiene
Môj najväčší problém so všetkými týmito monotieňmi spočíva v tom, že sú to monotiene. Pokiaľ nevynikajú nejakou supermegaextra unikátnou farbou, len málokedy sa stane, že si na ne pri líčení vôbec spomeniem! /Preto aj dva z nich nemám ani nafotené, že.../ Takže v konečnom dôsledku ich vlastne veľmi nedokážem posúdiť a zveriť sa vám so svojimi dojmami z nich – čo je teda ale naozaj dostatočným dôvodom na to, aby som ich poslala kade ľahšie.


Opäť raz si nepamätám, či som túto pastelku využila pri líčení aj inokedy než len pri testovaní samotnom! Dôvodom možno bolo aj to, že v podobnom odtieni mám doma viac takýchto patladielok na oči, takže za mňa ďalšia vecička, ktorá mi doma len zaberá životný priestor.


Arganová riasenka od GS nebola teda nič, čo by som nutne potrebovala mať doma stále a furt, ale určite to nebolo ani nič, čo by sa nedalo dopoužívať! Keď ale krstná nečakane potrebovala akúkoľvek riasenku, bola som pohotová :).


Všetko podstatné nájdete v recenzii. Linky si ja osobne robím asi tak raz za dva mesiace a preto nepociťujem nutnosť vlastniť doma viac než jeden kúsok tekutých liniek. Bodka.


Tento korektor patril svojho času k mojim all time favoritom, ak si spomínate. Bohužiaľ, posledné roky je na mňa už aj v zime dosť bledý a keďže som sa ho za celý rok 2018 v podstate ani nechytila, nastal čas poslať ho ďalej. Okrem toho tu máme ale ešte jeden, podstatnejší problém. Neviem, či je to vekom /korektoru, off course/ alebo tým, že si nerozumie s mojimi aktuálnymi očnými krémami, ale to, čo mi vzniklo pod očami po nanesení a vklepaní zopár ťupiek posledné dva razy, to by ste asi pod očami nosiť nechceli. Hmota skrátka hrudkovala/cuckovala jedna radosť, čo u mňa znamenalo len jediné: začiatok konca.


Laky na nechty od Pupy /aspoň teda tie staršieho dáta/ mám naozaj celkom rada a tento bordový som darovala kamoške len kvôli tomu odtieňu, ktorý mám doma v asi tak piatich fľaštičkách. Počula som síce, že s kvalitou tých novších pupáckych lakov to tak nejak išlo dolu vodou, ale na tieto, čo mám doma, nemôžem vlastne povedať jediné krivé slovko. Pekná pigmentácia, fajn výdrž... Akurát tie ceny by mohli byť aspoň kúštik nižšie.



Bola fajn. To bez debát. Keďže mám ale doma dve ďalšie veci na umývanie pleti /a ako bonus som sa po mojich januárových problémoch s pleťou rozhodla používať len tú najosvedčenejšiu/ a kamoška práve nutne niečo na čistenie pleti potrebovala, tak som jej túto penu posunula. Mimochodom, je s ňou spoko.

Takže pre toto kozmetické upratovanie je to všetko. Aj keď som sa snažila byť naozaj dôsledná a neflákať to, aby som mala na dlhší čas pokoj, verím, že pri tom ďalšom upratovaní toho na vyhodenie ešte ponachádzam až až! ;)
Našli ste si tu aj nejakých svojich obľúbencov, potažmo „obľúbencov“? :)

- cc -




8 komentárov:

  1. Korektor od Bourjois mám rada a vyhovuje mi. Hrudky mi zatiaľ nerobil, no mne sa míňa veľmi pomaly až sa bojím, že aj expiruje kým ho spotrebujem. Na korektor mi to príde dosť veľké balenie. Inak je však super a ten rozjasňujúci efekt na ňom je topka.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Určite je to dobrý korektor a ak Ti vyhovuje, smelo ho používaj. Ja aktuálne frčím na tuhom od theBalm, ktorý mi vyhovuje aj účinkom a tiež odtieňom. Ale štve ma, že mi Radiance Reveal začal robiť hentaký bordel...

      Odstrániť
  2. Daco mi tu nevychadza. Tento clanok som uz u teba citala pred tyzdnom, dvomi, tromi? Hm??? :-)
    Mačka z blogu Kaviareň u mačky

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Asi ani nee :D
      Myslím, že si si to poplietla so Sklamaniami 2018, tam som spomínala určite Gossip paletku... :)

      Odstrániť
  3. Na tu řasenku od GS jsem slyšela samé dobré ohlasy..

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Netvrdím, že bola zlá... Ale keď vyskúšaš naozaj famóznu riasenku, potom už Tvoje nároky sú niekde inde :) /čo je vlastne pekne blbé :D/

      Odstrániť
  4. Absolútne nič z tohto nemám doma a ani som nemala.
    Je inak zvláštne, vážne nemám v poslednom čase žiadnych nespokojencov. A triedim málokedy, na 90 % všetko yvpoterbujem.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To bude trošku aj tým, že nie si beautyblogerka :)

      Odstrániť

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...