piatok 13. septembra 2019

RETRO deň so SAVEONBEAUTY

Dnešný článok bude trochu iný. Určite ste aj vy za čias dávno minulých mali nejakých tých svojich kozmetických vyvolencov, na ktorých ste frčali trebárs celú pubertu a postupom času ste na nich tak nejak zabudli a plynule prešli k niečomu inému. Ja osobne som toho ukážkovým príkladom a napriek tomu, že nejaká vec evidentne nefungovala tak, ako sľubovala, používala som ju furt a chybu hľadala skôr v mojej pleti namiesto toho, aby som hľadala kozmetiku inú, funkčnejšiu.
A tak som celú mladosť strávila chodením po svete s mejkapom Lasting Performance od Max Factor,  Stay Matte púdrom od Rimmel a  akožetrvácnym „ceruzkovým“ rúžom zn. Avon.
Teda, nie že by tej kozmetiky nebolo viac, že jo, ale v pamäti mi najviac utkveli práve tieto tri veci. No a tak sa bjútyblogerka pred časom rozhodla, že sa týmto „vyvolencom“ pozrie na zúbok opäť :). Ako dopadli?

saveonbeautyblog_avon_beauty_lip_stylo_recenzia

mejkape Lasting Performance od Max Factor som vám už písala a v podstate okrem nie celkom sediaceho podtónu moja spokojnosť s ním pretrvala aj po tých storočiach. Takže v prípade, že vás zaujímajú detaily, mrknite tam a my sa už poberieme ďalej.
Veľkým miláčikom v časoch dávno minulých bol tenučký rúž od Avonu v odtieni Cappuccino, ktorý sa mal tváriť veľmi trvácne, vďaka čomu – off course – pery celkom vysušoval.
Takýto podobný rúž, Avon True Colour Beauty Lip Stylo v odtieni Cappuccino má Avon v ponuke katalógov doteraz. Keď sa objavil v akcii za necelé 2 éčka, neodolala som a šupla ho k objednávke.

saveonbeautyblog_avon_true_colour_beauty_lip_stylo_recenzia

Hoci vizuálna stránka obalu a vôňa ostala podobná, potažmo totožná, musím skonštatovať, že tentokrát o tú istú vec nejde ani omylom. Tento rúž, na rozdiel od toho starého, je výrazne hydratačný. Okrem toho, iný je aj odtieň. Zatiaľ čo „staré“ Cappuccino bolo tmavšie, pomerne studené a s drobnými trblietkami /jo, trblietkami!/, v prípade nového odtieňa ide o klasickú neutrálnu nude farbu, ktorá je na môj vkus príliš svetlá a ktorá na mne najmä v lete pôsobí viac ako ohavne - no ale to je už môj problém a ak ste bledule, asi to tak tragicky vyzerať nebude.

saveonbeautyblog_avon_true_colour_ruz_cappuccino_recenzia

saveonbeautyblog_avon_cappuccino_lip_stylo_swatch


Na užívateľské vlastnosti príliš frfľať nemôžem – ako jo, asi vydrží tento nový rúž o niečo menej, než ten starší, ale je na perách príjemný a pri vytrácaní nerobí v podstate žiadnu neplechu. Takže pre nenáročné užívateľky, ktoré s vášňou a  pravidelne nerozširujú svoju zbierku high-end rúžov, určite fajn voľba!
Prejdime ale k druhej /a poslednej/ vecičke, Stay Matte púdru od Rimmel.
V tomto prípade jednoznačne o totožnú vec ide. Myslím, že ani len ten vizuál sa rokmi príliš nezmenil a balenie je rovnako nemožné, ako bolo vždy – buď si na jeho otváraní lámete nielen nechty, ale i prsty, alebo jednoducho ten dekel nedrží vôbec.
Zámerne som si vybrala púder v odtieni 002 Peach Glow, čo je presne ten istý odtieň, ktorý som používala vždy. Celoročne.

saveonbeautyblog_rimmel_london_stay_matte_powder_review

Stay Matte púdre sú vlastne doteraz v blogosfére celkom obľúbené. Ich matujúce schopnosti majú oceňovať predovšetkým majiteľky mastnej pleti, preto som čakala, že moja spokojnosť nebude mať hraníc – keďže moja pleť je už skôr suchá, očakávala som, že s týmto púdrom vydržím byť matno-matná aspoň tak týždeň. Minimálne.
No... nevydržím. Naozaj nechápem hype okolo tohto produktu, keďže moju pleť púder zmatní možno tak na dve – tri hodinky – čiže presne tak, ako si to pamätám ešte z čias, keď bola moja pleť mastná! Rovnako neprekvapil ani na mojom „obľúbenom“ mieste na nose pod okuliarmi, kde korektor, potažmo mejkap v poriadku jednoducho neudrží.
Jediným pozitívom /a po tých rokoch a skúsenostiach aj veľkým prekvapkom!/ je fakt, že tento púder je zlisovaný tak napevno, že skrátka nepráši ani vtedy, keď po ňom dokola šmrdláte štetcom niekoľko minút – a to že vôbec! Myslím, že s týmto som sa za môj kozmetický život pri púdrových produktoch ešte nestretla ako v tých lacných, tak ani v tých drahších cenových kategóriách - skôr naopak!
Takže púder určite spotrebujem, to áno... ale zas že by som ho potrebovala opakovane, to už fakt né a môžem sa nad ním len pousmiať.
Je evidentné, že moje nároky na kozmetiku sú po rokoch už niekde úplne inde, ale aj tak som rada, že som sa na mojich niekdajších obľúbencov mrkla opäť. V podstate vám môžem odporučiť dva z troch produktov a aj na tom treťom som našla nejaké to pozitívum - a to nie je až taká blbá bilancia, nie? ;)

Na čom ste za mlada frčali vy? ;)


- cc -

8 komentárov:

  1. Make-up Max Factor som používala tiež a veľmi dlhý čas. Na mne fungoval perfektne, len po čase mi už jeho výdrž nestačila. Na strednej bol fajn, no na výške som s ním už tak nejako spokojná nebola. A ten púder som mala iba raz a mne zmatnil pleť iba na hodinku. Ani som ho nespotrebovala a posunula ďalej. Tiež nechápem, čo na ňom všetky blogerky vidia.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. No vidíš, ani ja. Že ho chválili pred sto rokmi, to ešte pochopím, ale furt???!!! :D Ale tak jo, každá sme iná... :)

      Odstrániť
  2. Odpovede
    1. Platí odpoveď na komentár vyššie :D mne teda nevyhovuje v podstate vôbec...

      Odstrániť
  3. Ja som nedala dopustiť na matujúci makeup od Dermacolu. Ale inak Stay Matte mi vždy vyhovoval :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Vidíš, a mne naposledy ako - tak pred možno 20 rokmi, keď bola moja pleť ešte mastná :D Ale tak to má byť, keby mi každý kupoval môj obľúbený púder od BOURJOIS, to by bol prúser! :D

      Odstrániť
  4. Ja som fičala na Avone, Oriflame a Max Factore.
    To posledné mi v niektorých veciach zostalo, najmä keď vidím ako veci inovujú a zlepšujú.

    OdpovedaťOdstrániť

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...