piatok 11. októbra 2019

DEOGUARD dezodoranty od SPORTIQUE / recenzia


Nemožné sa stalo skutočnosťou. Aj keď nie som žiadna konzerva, v kozmetickej sfére mám isté predsudky, ktoré aj napriek akožestatusu bjútyblogerky prekonávam len veľmi nerada. K takýmto mojim slabostiam patrí jednoznačne to, že nemám rada tuhé antiperspiranty /o tuhých dezodorantoch som ešte hádam ani nechyrovala!/ a celkovo v tejto sfére pôsobnosti až tak nedôverujem prírodnej kozmetike. Uznávam, priveľa slovíčok, zdôraznených kurzívou, ale bolo to potrebné! :D
No a odrazu tu máme niečo, čo moje /ne/očakávania celkom prekonalo a aj keď o letných horúčavách už nemôžeme hovoriť hádam ani v tom minulom čase, v  aktuálnych podmienkach na ne nemôžem povedať jediné krivé slovo! Konečne :).

saveonbeautyblog_sportique_deoguard_dezodorant_recenzia

Keď som si vyberala veci na testovanie od českej značky Sportique a konkrétne z jej línie Deoguard /čiže línie, zameranej na dezodoranty/, naozaj som protestovala ako drak. Vyskúšať dezodorant v rozprašovači – no problem. Ale vyskúšať dezodorant tuhý? Keď Claire Clairmont neznáša tuhé ani antiperspiranty, nieto ešte niečo, po čom sa čisto teoreticky budete ako bonus ešte aj potiť?
Už popredu som vyjednávala, či mi predsa len nechcú namiesto dezodorantu poslať balzam na pery /ktorý mi, paradoxne, nakoniec až tak nesadol, ha ha/, ale keď som dostala možnosť všetky produkty poťažkať v ruke a ovoňať, to rozhodlo! /A ja som nakoniec niesla domov aj dezodoranty aj balzam na pery! :)/
Na testovanie som si vybrala Deoguard tuhý deostick s vôňou pivónia - bavlnaDeoguard dezodorant v sprejiunisex vôňou, ktoré by mali neutralizovať pach, absorbovať pot, ale zároveň nebrániť prirodzenému poteniu. Čo si o tom myslieť, to som nemala pred prvým vyskúšaním teda naozaj ani šajnu...

saveonbeautyblog_sportique_tuhy_dezodorant_recenzia

Tak na začiatok ešte považujem za potrebné ozrejmiť vám, ako dezodoranty používam ja. Ak sa raz za čas ku mne zatúlala nejaká tuhá vec, fungujúca antiperspiračne, používala som ju vždy len na noc po večernej sprche. Dezodoranty, naopak, vždy ráno, prípadne kedykoľvek počas dňa – z čoho logicky vyplýva, že v tomto prípade uprednostňujem práve tú sprejovú formu.
Presne takto isto fungujem aj s dezodorantmi Deoguard.
No a nedá mi, aby som nezačala práve deostickom, pretože z neho som teda po niekoľkotýždňovom testovaní úprimne nadšená!
Hneď prvým nesporným benefitom je určite vôňa. Ten môj vonia po pivonkách a kvete bavlny a síce v podstate netuším, ako vonia jedno či druhé, ale tá vôňa je absolútne dokonalá! Trošku sladká, trošku púdrová, trošku svieža... taká čajíčková, až mi rozumiete. Pritom je, off course, veľmi jemná a najmä neobťažujúca.

saveonbeautyblog_deoguard_deostick_recenzia

Maximálne kladne hodnotím aj to, že keď začnete deostick používať, nikde sa vám nič nedrolí, nehrozí, že by ste mali upatlaný ten obal – ako to zväčša pri tuhých antiperspirantoch býva a ja som vždy z toho na nervy – a normálne je ten deostick fotogenickejší teraz než pred prvým použitím! Bjútyblogerská deformácia, hehe...
Samozrejme, účinok ako vec najdôležitejšia. Ten je skvelý, vážení!
Tuhé dezodoranty od Deoguard s bezalergénnou parfemáciou sú vyrábané tak, aby vyhoveli náročným požiadavkám pri športe a ja sa vlastne teraz už ničomu ani nedivím. Napriek tomu, že ide „len“ o dezodoranty, deostick funguje u mňa nielen tak, že celý deň bráni nežiadúcemu odéru, ale ja sa dokonca ani nepotím! Keď k tomu prirátam prírodné zloženie, obohatené o magnézium a neobsahujúce soli hliníka, parabény, silikóny, palmový olej, chemické konzervanty... toto je radosť patlať na seba! 

saveonbeautyblog_deoguard_deostick_ingredients

Ja mám totiž pri používaní tohto dezodorantu pocit, že neslúži len na osobnú hygienu, ale že sa jeho používaním ja o tú pokožku zároveň aj starám! Pretože aplikácia je naozaj príjemná a v istom zmysle vám to môže pripadať, že si tú pokožku krémujete tuhým, nemastným krémom – a to mi naozaj maximálne vyhovuje.
V podpazuší tuhý dezodorant nerobí žiadnu neplechu v podobe žmolkov, usádzania sa v ryhách a nevšimla som si ani, že by zanechával biele stopy na oblečení, aj keď ho väčšinou používam len večer pred odchodom do postele. No potešboh... Takže ho patlám do podpazušia naozaj vo výdatnom množstve /môj osobný postreh, vtedy funguje ešte lepšie!/ a napriek tomu takmer neubúda!
Za mňa teda naozaj bomba, nemám nič, čo by som tejto vecičke vytkla.

Zhodnotenie deosticku po spotrebovaní nájdete tu.

saveonbeautyblog_deoguard_dezodorant_recenzia

Čo by som povedala ešte k dezodorantu v spreji, aby som nemala pocit, že sa opakujem? Pretože zloženie a princíp fungovania, to je v podstate totožné s tuhým deostickom – furt ide o dezodorant a furt ide o prírodný dezodorant.
Fľaštička je plastová s dobre fungujúcim retro rozprašovačom – síce ten rozptyl nemá nejaký extrémne jemný, ale furt je to taký ten zlatý stred, že to nebude nikomu prekážať. Moja vôňa je Unisex, teda by mala vyhovovať náročným noštekom ako dám, tak aj pánov – pôsobí sviežo, trošku ovocne a výrazne vodne. Opäť to nie je nič, čo by vás počas dňa obťažovalo.

saveonbeautyblog_deoguard_body_deodorant_review

saveonbeautyblog_sportique_deoguard__dezodorant_recenzia

Že po aplikácii vodička nelepí, vstrebáva sa bez problémov a nezanecháva stopy na oblečení, to je už len samozrejmosť – po skúsenosti s tuhým dezodorantom som ja osobne iné ani nečakala. Podstatné je to, že síce tú vôňu z podpazušia počas celého dňa príliš necítite, ale zároveň necítite ani nič iné! :D Čo je za mňa teda určite výhoda – neznášam, keď sa dezodorant celý boží deň bije s mojim parfumom a otravuje ma...
Čo viac povedať k dezodorantom od Sportique? Za mňa osobne megaprekvapenie... Na výber máte z viacerých voňavých verzií /v prípade tuhého dezodorantu dokonca aj verziu bez vône pre najcitlivejšiu pokožku alebo s aktívnym uhlím, ktoré absorbuje toxíny z kože a prečisťuje póry/, takže si myslím, že vybrať si musí každý. 

saveonbeautyblog_sportique_dezodoranty_recenzia

Ceny oboch druhov dezodorantov sú necelých 8 éčok, čo je už samo o sebe super, keď vezmete do úvahy, že ide o kozmetiku prírodnú a keď, ako uvádza výrobca, vám vecičky vydržia možno až 3, potažmo 2 /v prípade tekutého dezodorantu/ mesiace!
Navyše, aj v tomto prípade môžete využiť zľavový kód saveonbeauty15, ktorý ak zadáte pri objednávke, tak vám zabezpečí 15 percentnú zľavu na celý nákup – tú môžete využívať v e-shope Sportique až do konca roka aj opakovane.
Mne niečo hovorí, že ja ju asi využijem tiež! :D

Tak ešte raz... Nejaké skúsenosti so značkou Sportique? A aké formy dezodorantov uprednostňujete vy?

- cc -



3 komentáre:

  1. Ja používam len dezodoranty, z prírodných mi vyhovuje Weleda Citrus. Mám rada aj dezodoranty Dove tie bez hliníkových solí. Antiperspiranty ja už zásadne dlhé roky nepoužívam.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak to potom musííííš vyskúšať tieto od Sportique/Deoguard :D Sú vážne skvelé, ešte ten v spreji nahradíš aj iným, ale ten tuhý je úplný unikát! :)

      Odstrániť
  2. Nepoznám, ale idem popozerať. Hľadám niečo iné než Niveu, ktorú mám teraz.

    OdpovedaťOdstrániť

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...