pondelok 7. decembra 2015

EOS mandarínka



S kultovými eosími balzamíkmi na pery ste sa na mojom blogu stretli už niekoľkokrát a nie je žiadnym tajomstvom, že ich môžem. Uznávam, že ich hydratačné schopnosti zas žiadny zázrak nie sú, ale mne postačujú a okrem toho milujem ich ňuňu dizajn. Preto sa v mojej balzamovej zbierke nachádzajú tie najrôznejšie limitky, ktoré samozrejme už nikdy nikde nezoženiete a tak zákonite musíte loviť a utrácať peniaze ;). No a samozrejme, potom nemáte vôbec čas venovať sa nákupu tých klasických príchutí a vôní, ktoré sú bežne v ponuke a presne toto bol aj prípad liečivej mandarínky.

EOS_medicated_tangerine


Mandarínky a mandarínkovú vôňu v kozmetike milujem. A keď vám značka EOS sľúbi mandarínkovú vôňu na vašich papuľkách a ako bonus dokonca liečivý účinok balzamu, no tak nechcite to!
A tak som sa vďaka ELNINU dopracovala k tej mojej mandarínke aj ja.
Omrknime najskôr zloženie.

EOS_medicated_tangerine_ingredients
EOS mandarínka - zloženie

EOS_medicated_tangerine_ingredients
EOS mandarinka - zlozenie

Na rozdiel od ostatných verzií balzamov /čo teda len predpokladám!/, mandarínka obsahuje látku zvanú fenol v polpercentnej koncentrácii, ktorá /opäť predpokladám!/, sa má postarať o hojenie popraskaných pier. Nebudem sa tu teraz zamýšľať nad tým, ako moc je táto látka prospešná pre náš organizmus, keďže sa tomu prd rozumiem, faktom ale je, že zrejme účinkuje. Pretože pokiaľ sa ovládnem a nezlížem si tú sladučkú mňamku z mojich pier do pár minút po nanesení, tak si moje pery chrochtajú blahom. A veru o niečo viac, než je to pri ostatných eosích vajíčkach, ktoré som doteraz vyskúšala.

EOS_medicated_tangerine
EOS mandarínka

Apropóóó, čo sa vône týka... Tak toto celkom taká hitparáda, ako som pôvodne čakala, teda nie je. Keď som otvorila balenie prvýkrát, zabil ma vcelku slušný celaskonový smrad /ten chemický podtón, ktorý likviduje všetky mandarínky, to je fenol? :)/, ten ale, našťastie, po čase vyprchal, takže tá vôňa už celkom ujde a na perách je dokonca príjemná. Určite mi ale ostatné vône vyhovujú viac, to zas jo, nebudem vám klamať.

EOS_medicated_tangerine
EOS mandarínka

Ak teda chcete mať Eos, ktorý vaše papuľky pomôže dostať do kondičky o niečo lepšie, než tie klasické, pokojne do neho choďte a na vôňu si utvorte vlastný názor. V e-shope zoženiete aj ostatné príchute a vône, z ktorých môžete nakombinovať slušný vianočný darček pre kamošku, sestru alebo seba, off course. /Ak by ste ale boli bezradné, Elnino si pred sviatkami pre nás pripravilo aj špeciálnu sekciu „Vianoce“, kde vám pomôže s výberom vianočných darčekov pre vašich blízkych, takže za krátky omrk to určite stojí!/

hodnotenie: 8/10 – po vyskúšaní Rosebud Perfume balzamov trochu prehodnocujem, no ;)

Čo vy a EOS balzamy? Podľahli ste, nepodľahli? Ktorý vám vonia najviac? :)

- claire -

8 komentárov:

  1. Super článok. :-) Ja mám EOS čučoriedkový a ten vonia krásne, ale ten nie je z tejto liečivej rady. A áno, to fenol má taký silný pach. :-) Je zvláštne, že ho výrobca pridáva do balzamov. V "literatúre strašenia" sa totiž o ňom dozvieme kadejaké hrôzy a jeho vôňa je naozaj extrém. Trošku pripomína vôňu naftalénu alebo benzínu spojenú s chlórom. Niečo medzi tým. Silne skrátka vonia po sterilnosti a tak chemicky, ako keby bol z ropy. Ale fenoly sú rastlinné zložky a majú schopnosť tíšiť bolesť i podráždenie a sú silno prchavé, takže ja by som tú vôňu neriešila vôbec. Roztok s fenolom, ktorý nechávali lekári pripravovať u nás v lekárni, bol vôbec jedným z najúčinnejších zbraní proti plesniam i na niektoré závažné kožné choroby. Balzam bude vynikajúci na zapálené kútiky úst, ktorý v 90% spôsobujú práve kvasinky a plesne.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem! ;)
      Jééé, tak to ma teší, že som trafila :D Našťastie ten chemický odér po pár otvoreniach vypáchol... Ale teda vo vôňach mám furt iných favoritov medzi eosíkmi.
      A dík za objasnenie!

      Odstrániť
  2. Tak presne tento EOS som si vždy chcela objednať, i keď teda po tom čo som objavila čaro Rosebud balzamov, sa nič iné na nich nechytá.
    Momentálne na ElNino nie sú dostupné, tak ani neviem koľko stoja.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Leni, rozumiem Ti ;D. Ale po mandarínke som teda tiež pokukovala poriadne dlho.
      Stála inak niečo nad 4 éčka...

      Odstrániť
  3. Ani já jsem neodolala a doma mám tři - jahodu, borůvku a citron a tenhle poslední mi asi voní nejvíc:-) A hodně mně lákají ty varianty s proužkovaným obalem, konkrétně tedy nejvíc ostružina nebo vanilka s mátou:-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja ich mám doma momentálne tušíííím... 3? Ani neviem :D plus túto mandarínku... Z tých Tebou vymenovaných som ešte nemala ani jeden, ale už len z princípu mám v pláne vyskúšať všetky :)

      Odstrániť
  4. Já zatím žádný EOS nemám, ale chci konečně nějaký zkusit. :) Sice si myslím, že na moje rty budou málo hydratační, ale stejně nějaký chci. :D :) Nejvíc mě lákají ty pruhované - kokosové mléko a vanilka s mátou, protože tohle jsou přesně moje oblíbené vůně/příchutě! :)
    Diary of a Girly Things

    OdpovedaťOdstrániť

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...