piatok 8. januára 2016

BLISTEX balzamy a jeden must-have



Baby moje... Už fuckt dávno-pradávno ste tu nemali takú ujúkaciu recenziu na balzamy ma pery, aká vás čaká dnes. Balzamy na pery BLISTEX som v drogérkach poctivo obchádzala a od dnes si za tento trestuhodný čin budem trhať vlasy až do konca života. A ja ani neviem, prečo trpeli mojím absolútnym nezáujmom, že.
Našťastie ma balzamový bôžik má asi rád a postaral sa o to, aby som hneď troch fešáčikov vyhrala na blogu u Rendy. A dnes vám ich teda ukážem.

BLISTEX_lip_balm


Začnime tým relatívne najslabším, čo moja várka Blistex balzamov ponúka. Ako ste si asi domysleli, je to klasická tyčinka s názvom Classic Lip Protector. Ide o mazadlo s príjemnou, zľahka vanilkovou vôňou a jemne nasladlou chuťou. 

BLISTEX_lip_balm
BLISTEX Classic Lip Protector

Balzam obsahuje okrem iného aloe vera, vitamín E, harmanček, jojobový olej a včelí vosk a nezahanbí sa ani na slniečku, pred ktorým vás bude chrániť espéef desiatkou. Takže celkom fajn pre začiatok.

BLISTEX Classic Lip Protector_ingredients
BLISTEX Classic Lip Protector - zloženie

Čo sa účinku týka, ten je vcelku diskutabilný a pre mňa je skôr na také udržovanie pier v kondičke, keď s nimi nemáte práve žiaden problém. Taký skrátka že vopchať do vačku a každú chvíľu mazať.

BLISTEX_lip_balm
BLISTEX Classic Lip Protector

Trošku mi pripomína moje obľúbené yvesrocherácke balzamy na pery v tej old-school verzii a tie som ja teda mohla, ako určite viete - ale zas až taký dobrý nie je, čo si budeme čo nahovárať.
Za mňa teda spokojnosť len priemerná a určite to nebude môj must-have.
Podstatne vyšší level už je krémový balzam v tubičke.

BLISTEX_lip_balm
BLISTEX Lip Relief Cream

Balenie je síce naozaj pidi – balzam má len zaplakaniahodných 6ml! – ale mne je tá tubička moooc sympatická, taká ňuňu, aj keď pôsobí na prvý pohľad dosť lekárensky.
Balzam má tak isto SPF 10 a jeho aplikáciu takisto bez najmenších problémov zvládnete aj vonku v teréne. Keby... ale o tom neskôr.

BLISTEX Lip Relief Cream
BLISTEX Lip Relief Cream_balzam_na_pery
BLISTEX Lip Relief Cream

Balzamík má priniesť okamžitú úľavu pre rozpraskané alebo spálené pery a tiež pri oparoch, čo teda môžem potvrdiť. Vôňa balzamu vás asi nedostane do kolien, zaváňa fernetom /fuckt, každé aloholické ja vo vás si isto príde na svoje!/, ale aplikácia je napriek tomu božská, pretože krémik naozaj PRÍJEMNE schladí a tú úľavu pri ubolených papuľkách si viem doslova živo predstaviť.

BLISTEX_lip_balm_ingredients
BLISTEX Lip Relief Cream - zloženie

Balzam nie len že nevonia, ale ani nechutí, takže vás to aspoň nebude lákať suplovať ním pravidelne desiate a olovranty a na perách vám vydrží naozaj dlho. No a účinok? Božský skrátka. Balzam je veľmi výživný, takže pery máte zahojené v priebehu hodinky.

BLISTEX_lip_balm
BLISTEX Lip Relief Cream - konzistencia

Jediným menším mínusom je fakt, že balzam spočiatku na perách zanechá biely film, ten sa ale našťastie do pár minút vstrebe a máte po probléme, tento fakt mi ale nedalo nespomenúť. Chvalabohu, balzamu stačí ozaj málo, takže problém s bielym nánosom nie je žiadna tragédia, že.
No a prejdime k tomu NAJLEPŠIEMU, čo mňa osobne teda do kolien dostalo. Kelímkový MedPlus.

BLISTEX_lip_balm
BLISTEX MedPlus
BLISTEX_lip_balm
BLISTEX MedPlus

Ako jo, ten kelímok pôsobí pekne vygrcane a fakt sa teda nedivím sama sebe, že by ma ani nenapadlo vhodiť ho do nákupného košíka. Keď vám ho ale ospievam, zaručene mu vizuál všetky odpustíte ;).
Balzam, podobne ako jeho kolega o odsek vyššie, má priniesť OKAMŽITÚ úľavu pre bolestivé, popraskané a presušené pery. Obsahuje SPF 15 a zloženie je takéto:

BLISTEX_lip_balm_ingredients
BLISTEX MedPlus - zloženie

A musím vám povedať, že ten účinok je fakt BOMBA a dovolím si tvrdiť, že účinkom sa vyrovná môjmu najobľúbenejšiemu balzamu ever Rosebud Salve!!! Rozumiete, čo hovorím?
Balzam vonia po mentole, pančnutom vanilkou a je mi jasné, že to nie je vôňa roka, ale ja osobne ju furt môžem zaradiť do kategórie príjemných. Jeho konzistencia je taká vazelínkovito-voskovitá a toto mne brutááálne vyhovuje, pretože pery vyživí okamžite a naozaj na nich drží.

BLISTEX_lip_balm
BLISTEX MedPlus - konzistencia

BLISTEX_lip_balm
BLISTEX MedPlus - konzistencia

Aj tento feši sa môže pochváliť chladivým účinkom, ten je ale v porovnaní s krémovým balzamom v tubičke o niečo menej intenzívny a viac príjemný. A ešte aj jemne sladko chutí! :)
Čo dodať... za mňa tento kúsok absolútny must-have a ASI URČITE ho odteraz budem musieť mať vždy doma. Do zásoby. Že keby akože skrachovali všetky drogérky alebo vypukla tretia svetová napríklad.

BLISTEX_lip_balms
BLISTEX balzamy na pery

Ceny balzamov vám nepoviem, nepátrala som po nich, žiadna tragédia to ale určite nebude. A tak si nakoniec dáme hodnotenia:

tyčinka 5/10
tubička 9/10
kelímok 11/10

Skúšali ste niektorý? ;)

- claire -


12 komentárov:

  1. Ja som Blistex objavila pred pár rokmi v Anglicku, mojím prvým bol Blistex Intensive Moisturizer - má 5 g a opis aj tubička zodpovedá tej tvojej. Veľká paráda! Po minutí som ho už nenašla, tak som kúpila Blistex Relief Cream - v kovovej tubičke, malinký úzky dávkovač - tiež má 5 gramov a to je už len šupa!!!
    či herpes, či popraskaná pera, kútiky - so všetkým si poradí, akurát spočiatku trošku štípe. Balzamy na pery nepoužívam - podľa mňa je to návikové, ale keď sa niečo takéto zomelie, Blistex mám po ruke.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Kks, a ja to musim na seba patlat furt, tu zavislost si doslova poctivo pestujem:D
      Urcite vyskusam aj dalsie balzamy tejto znacky...

      Odstrániť
  2. S Blistex jeste zkusenost nemam, ale balzamky vypadaji opravdu dobre, zvlast ten kelimkovy :) Ja aktualne pouzivam kelimkovy Carmex a taky na nej nedam dopustit :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Carmex doma mam, ale len ten tycinkovy a bojim sa, aby ma nesklamal ako toto tu - poslednu dobu nejak frcim na tych teglikoch ;)

      Odstrániť
  3. S Blistex jeste zkusenost nemam, ale balzamky vypadaji opravdu dobre, zvlast ten kelimkovy :) Ja aktualne pouzivam kelimkovy Carmex a taky na nej nedam dopustit :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Mám doma klasický a med plus a zatiaľ čo ma ten klasický fakt sklamal, med plus mi príde skvelý :) chladivým efektom je podobný carmexu, ale mám pri ňom pocit, že chladí lepšie a aj účinky sú o niečo lepšie :) a vedela som, že tú vanilku tam určite cítim! :D mne to vonia ako tic tac :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak ta vanilka bola taky moj spontanny napad, som rada, ze nie som sama :D
      A s tym tiktakom mas recht, aj ked by ma v zivote nenapadlo, ze on nejako moze vonat:D

      Odstrániť
  5. Vyzerá to veeeľmi dobre, túto značku som už zaregistrovala aj na iných blogoch, ale odkedy som si vďaka tebe vypestovala závislosť na Rosebud Salve, už sa viac nenechám nachytať na nič iné čo sa dáva na pery.
    Kde sa to dá u nás zohnať ? Teoreticky, samozrejme, ak by som náhodou chcela niekedy vyskúšať.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. :D Leni, akurát pred chvíľou som kukala - je v DMke a nestojí ani 3 éčka...

      Odstrániť
    2. Nuž, aj by som sa Ti poďakovala, ale zajtra musím ísť na svoj pravidelný mesačný nákup do DM a vidím to zase zle :((((.

      Odstrániť
  6. Tak Ti teda "dakujem"....som zase nakupovala :-):-), kelimok samozrejme,uvidim, ako sa "pochlapi".

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Hlboko sa Ti ospravedlňujem, fakt ma to mrzí! :´(((
      :D prd, kecám! :D Nech Ti slúži! ;)

      Odstrániť

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...